HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 
Hosting

Shuhhhh! Shuhhhh!! Pergi jauh-jauh wahai si katak.
Thursday, March 03, 2011
Posted on 9:24:41 PM | 10 Comments

entry ni agak emosi sedikit. harap maklum.

ok. ini gambar katak.

dan saya sangat kecewa sebenarnya dengan katak ni.

kenapa ini terjadi kepada saya? ok. kepada orang lain juga.kejadian berlaku sejak lebih kurang penghujung Feb lepas.
tiba-tiba banyak gambar jadi katak.
dan semua gambar adalah yang diletak di imageshack.com.

oh! sekarang?

panic! panic!

ok. calm down.
calm down.

sekarang dah kena register domain kalau nak letak gambar di imageshack.com
cepat-cepat register domain kat sini kalau tak suka katak ni. ataupun, boleh sign-up saja dan boleh tengok semua katak bertukar menjadi gambar prince charming yang sebenar.

mesti imageshack nak lawan facebook nih! haha! tiba-tiba je.

takpe.
saya akan alihkan gambar-gambar dari imageshack ke photobucket pulak supaya tidak diganggu oleh katak dalam balang kiub ais ni lagi.

sebenarnya dulu saya pernah host kan gambar kat photobucket.
tapi, kena jaga bandwidth juga.

tapi
sebab saya tak suka katak tu
saya rela jaga bandwidth saya.

kalau katak tu bertukar jadi prince charming pun saya tak suka.
takmo kawan imageshack lagi dah.

i love photobucket.
hahahah! tiba-tiba lagi..


Hosting | 10 Comments
 

tahun baru, server baru
Tuesday, January 11, 2011
Posted on 12:32:06 AM | 6 Comments

alhamdulillah. setiap kejadian ada hikmahnya.

hari tu blog saya up & down. up & down. up & down.

sekarang dah tak lagi, sebab saya dah gunakan Net Onboard Virtual Dedicated Server. terima kasih Net Onboard sebab sponsor VDS untuk website saya yang tak seberapa ni. macam tak percaya pun iya juga.

sebenarnya saya start guna Net Onboard ni sejak 2007 lagi. so far memang senang kerja ngan diorang ni, cepat dapat response. dan sanggup melayan kerenah saya ni. layan je kan? haha!

ok. ni antara kelebihan VDS.
- boleh dapat root access
- dapat dedicated IP
- boleh install apa-apa pun yang kita nak
- sangat laju

anyway, bukan setakat ada VDS je. nak register domain ke, nak buat estore ke, pun boleh. personal web hosting dia pun tak sampai RM10 sebulan. memang bagus nih!

terima kasih sekali lagi Net Onboard. sekarang saya dah tak risau pasal website yang kejap ada kejap takde lagi.


Review, Hosting | 6 Comments
 

Creative Commons License Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server