HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 
Gallery

Aidilfitri 1428
Sunday, October 14, 2007
Posted on 7:00:21 PM | 0 Comments

Photos taken on 1 Syawal 1428H (13 Oct 2007)


Gallery | 0 Comments
 

Cousins
Monday, October 08, 2007
Posted on 9:06:14 AM | 1 Comments


Gallery, Anak-anak Kita | 1 Comments
 

Hari ke 51
Sunday, September 30, 2007
Posted on 9:43:03 PM | 0 Comments

Dahlia dah pandai senyum2 & response bile orang cakap2 ngan dia. Uh ah uh ah dia cerita. Kadang2 mama buat kat abang cam tu. Suka betul abang bile mama layan cam baby. Terkekek2 gelak.

Suara Dahlia buleh tahan gak sekarang ni. Nak kene lawan suare abang kot. Kalau tak, mama tak dengar nanti Dahlia nak susu.

Semalam abang buat "birthday party" untuk Dahlia. Ade "kek" dan macam2 "hadiah" lah. Tak tahan tu, mama kene nyanyi happy birthday same. Ulang-ulang banyak kali lak tu. Dahlia lak dok sengih je orang nyanyi2 kat dia. Macam paham je.


Gallery, Anak-anak Kita | 0 Comments
 

Cerita Elman
Tuesday, September 25, 2007
Posted on 10:29:37 AM | 3 Comments

Cerita 1: Ferrari
Papa balik dari keje terus pi rumah mbah. Hari tu dia naik Wira. Sampai je, terus Iman serbu. Boleh lak dia nampak sportrim baru tukar. Mate dia memang dok perati je semua mende, pastu generate ler ape-ape soalan. Dia kate, "Fuiyoo. Kete baru ke papa? Beli kat mane?" (Macam biase, "Beli kat mane" tu memang standard soalan Iman lah. Asal baru nampak je, memang tu lah expected question.)

Pastu dia sambung lagi, "Power la kete papa. Macam Febeli." Febeli tu pelat Iman, maksudnye Ferrari. Uh! Ape lagi, papa buat-buat bangge lah.

Pastu dia sambung lagi, "Kenape papa tak ikut Iman beli kete power?" Hehe.. Iman memang banyak cakap tapi kadang mix up. Sebenarnya dia nak tanye apesal tak bawak dia. Hihi.. Tapi mase ni moncong dah boleh sangkut hanger ler..

Cerita 2: Air Milo
Iman ni, ape-ape air kaler coklat, memang dia panggil air milo. Satu hari, lepas je minum teh satu cawan, cepat-cepat dia pi bilik air basuh mulut. Mama pun tanya, "Iman buat ape tu?"
Iman jawap, "Iman buang taik milo."
Isk, taik milo ape lak ni? Mama pun ceklah cawan dia. Laa.. ade serdak teh rupenya.

Cerita 3: Gajah
Mase tu Iman tengok je baby tengah minum susu atas pangku mbah. Ade bantal bawah kepale baby. Lepas tu Iman cakap. "Macam gajah je."
Mbah tanye la. "Ape yang macam gajah?"
Iman jawap, "Baby tu laa, macam gajah aje."
"Kenape macam gajah?"
Iman pun tunjuk laa.. "Ni tinge (telinga) dia." sambil tunjuk kat bantal - kan kepale kat tengah & ade baki bantal kiri kanan.
"Ni uuuk (buat bunyi gajah, kuat lak tu)" sambil tangan sebelah tunjuk botol baby, & tangan sebelah lagi buat macam belalai. Sabar je lah.. Kate baby cam gajah, macam ler Iman tak isap susu dalam botol gak, kan?


Cerita 4: Amily
Dulu Iman dok sebut Dahlia Emele sebab lidah dia tergeliat. Tak lame pastu dia pun pandaila sebut Amily. Bile dah pandai, dia tukar lak lagi jadi Amala. Sibuk dia duk canang name adik Dahlia Amala. Papa kate, camtu baik Kamala terus. Haha.. Hari ni dia bagi lagi name baru, Dahlia Amalis. Adeh...

Baru mama tau cemane dia buleh ade idea dulu kate name baby Dalia, sebab dia memang suke tukar-tukarkan name orang rupenye. Asal dari name baby Damia & baby Alia kat sekolah dia.


Gallery, Anak-anak Kita | 3 Comments
 

Iman
Monday, September 17, 2007
Posted on 2:45:08 PM | 4 Comments

Elman sekarang dah memang lekat bahasekan diri, saya. Suh cakap Iman dah taknak dah. Dengan Dahlia sesekali dia bahasekan diri, abang, kadang2 saya gak. Pastu bile mama cakap awak, dia marah lak suh sebut Iman..

Hari ni dia kate dia mama. Mama kene jadi Iman. Mule2 sekali dia marah, "kenape iman tak basuh botol ni?" aku protes laa.. Mane mama penah suh Iman basuh botol.. Terus dia kate ok, & bawak botol pi sinki...

Macam2 la dia layan aku hari ni. Siap sound lagi, jangan kacau mama tengok tv ye. Tapi bab jaga adik, "Iman" ni gak kene buat.. Siap pujuk adik lagi kalau adik nangis, "adik jangan nangis ye, Iman buat susu." suke suke je..

Iman sekarang tinggi 90cm, berat 13kg, umur, 3 tahun 3 bulan. Bawah paras..


Gallery, Anak-anak Kita | 4 Comments
 

I am 1 month
Thursday, September 13, 2007
Posted on 9:54:14 AM | 3 Comments

3.4kg, 50.5cm


Gallery, Anak-anak Kita | 3 Comments
 

Amily
Friday, August 24, 2007
Posted on 7:24:15 PM | 1 Comments

Dulu mase masih dalam perut, Elman yang beriye kate name baby, Dahlia.
Sekarang ni bile tanya sape name baby, tebelit-belit lidah sebut Emele.. (semua e bawah..).
Jenuh betulkan Amily.
Dah laa dah ilang lak name Dahlia..
Suke-suke abang je..


Gallery, Anak-anak Kita | 1 Comments
 

Sayang adik sayang
Tuesday, August 21, 2007
Posted on 9:56:33 PM | 0 Comments

Elman welcome with love his new buddie..
Dahlia Amily
11 Aug 2007, 1:42 am


Gallery, Anak-anak Kita | 0 Comments
 

Dahlia Amily
Tuesday, August 21, 2007
Posted on 9:55:06 PM | 0 Comments


Gallery, Anak-anak Kita | 0 Comments
 

Opis Mbah
Monday, August 20, 2007
Posted on 3:35:08 AM | 1 Comments

Hujung minggu memang biase ade kenduri kat kampung. So, this week Elman join mbah pegi rewang. Mbah kate Elman memang budak baik lah. Duduk je sebelah tengok mbah buat keje. Lupe lak mama nak bekalkan sebijik keter. Takpe lah. Latihan mengawal keboringan tu.

Mama: Iman pegi mane tadi?
Elman: Pegi opis mbah.
Mama: ha? Opis mbah?
Elman: Haah, opis mbah buat keje. Ade makan banyak-banyak. (Sabo je, asal buat keje, panggil opis)
Mama: Iman makan ke?
Elman: Makan. Iman makan sendiri.
Mama: Opis mbah kat mane?
Elman: Kat sane, kat jauh. Mama duduk rumah dengan baby aje ke?
Mama: A ah.
Elman: Oohh.. Sian mama..

Ade lak sian kat ujung tu..


Gallery, Anak-anak Kita | 1 Comments
 

{ Newer Post } ..::.. { Older Post }

Creative Commons License Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server