HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 
Blogspot Template

4 columns blog template
Thursday, May 06, 2010
Posted on 8:25:27 AM | 3 Comments

3 columns dah ada, 5 columns dah ada, sekarang 4 columns pulak yer. layan...

download template

live demo



Blogspot Template | 3 Comments
 

5 columns blog template
Friday, April 30, 2010
Posted on 1:12:24 PM | 14 Comments

bersempena entry ke-800. huhu.. tengok url atas tu, 800 kan... best.. best.. ni nak bagi giveaway ni. tapi kali ni virtual giveaway. sila terima template ni sebagai giveaway yer.. bagus macam ni, ramai-ramai buleh dapat. hehehe..

sebenarnya saya buat kan 5 columns ni untuk sorang kawan. tapi macam best pulak, rasa nak share dengan semua.

download template

live demo

macam biasa, template ni sangat simple. boleh juga main-main kaler pada tab "Font and Colors" kalau mahu. boleh drag widget atau blog post section sesuka hati di mana-mana column pun. boleh letak background. boleh letak banner. boleh macam-macam.

macam biasa juga, template ni adalah free.


Blogspot Template, Giveaways | 14 Comments
 

Catalog Style Blogspot Template
Thursday, July 23, 2009
Posted on 1:51:17 AM | 84 Comments

download | demo

dah lama saya nak buat catalog style (gallery style?) template ni. samaada masa tak mengizinkan, ataupun otak yang tak mengizinkan. suka tau otak ni malas-malas nak fikir. ramai yang tanya pasal template katalog di kedai saya. yang itu saya buat sendiri. from scratch.. lagi senang sebenarnya kalau buat dari kertas putih.

sebab tu saya terfikir nak buat template macam tu untuk blogspot.

tak tau mana datang kuasa hari ni akhirnya dapat juga saya siapkan. mungkin juga sebab banyak kerja dah setel, jadi sel-sel otak sedang gembira menari-nari, makanya mereka menjalankan tugas dengan baik dan happy.

nampak. macam orang mab*k pulak saya menulis.

ok. contohnya ada di sini. macam biasa, saya buat yang paling simple dan warna boleh diubah-ubah mengunakan "font and colors" tools yang disediakan. tapi mungkin tak banyak pilihan sangat sebab ade bahagian otak yang malas nak fikir panjang.

ada sedikit beza kalau browse guna internet explorer dan firefox. minta maaf awal-awal, saya mungkin tak dapat nak tolong banyak, tapi pasti ada kawan-kawan diluar sana yang boleh tolong kawan-kawan lain kan...

harap ianya bermanfaat. let me know if you like it! ;-)


Blogspot Template, Not So I.T. | 84 Comments
 

RSS
Thursday, July 02, 2009
Posted on 9:45:00 AM | 7 Comments

untuk dapatkan blog update atau entry terkini dari satu-satu blog, kita perlu menggunakan RSS.

ada sesetengah blogspot dah hilang RSS URL pada maklumat pagenya. kadang-kadang ni disebabkan template yang dah menelan code tu. lapar sangat agaknya. :D

untuk dapatkan balik, ikut step ni:


  1. Pergi ke Layout --> Edit HTML
  2. Pastikan code yang berbackground kuning di atas ada di situ, dah terletak di bawah <head>.

    <b:include data='blog' name='all-head-content'/>

  3. Click pada Save Template

itu saja.
gud luck! :D


Tutorials, Blogspot Template | 7 Comments
 

blogspot template - 2 tabs with pastel colors
Sunday, June 14, 2009
Posted on 12:25:58 AM | 18 Comments

syok pulak tau saya godek-godek template ni. layan kan sajer lah...

download

kali ni saya buat bagi nampak tak serabut sangat, sebab cuma nampak 2 column saja dalam satu-satu masa. hasil yang live boleh tengok di satu lagi blog list saya, sementara saya belum bertukar template. tapi yang tu saya dah tambah lagi 2 tab. giler kuasa tau sampai 4 tab.

macam biasa, sebab template ni sangat simple, maka boleh juga tukar-tukar kaler pada tab "Font and Colors" kalau mahu.

ok. esok nak pi mandi sungai. good nite!

----

pesanan penaja:

err... boleh di modified sesuka hati ya. takpe.. nak buat apa-apa pun boleh. saya tak kisah. nak tambah itu ini pun buleh. nak buang itu ini pun boleh. nak tukar warna, nak letak background pun boleh.

cuma, use at your own risk yer.. hehehe...

tq semua!


Blogspot Template, Not So I.T. | 18 Comments
 

blogspot template - 3 columns pastel colors
Saturday, June 13, 2009
Posted on 1:26:48 PM | 7 Comments

saya guna blogspot untuk kurangkan bandwith web hosting saya untuk menyenaraikan bloglist yang saya ada. dan juga untuk mengurangkan masa menloading page saya.

sebab saya baru guna, maka saya bukanlah pakar pun dalam blogspot template ni.

tapi sebab ada yang tanya pasal 3 column template kat craftzone-my.blogspot.com yang sangat simple tu (ada gak yang kata pening dan berserabut, haha! no heart feeling ok), maka saya dengan rasa seronoknya, nak kongsi di sini.


download

boleh juga tukar-tukar kaler pada tab "Font and Colors" kalau mahu.

sebenarnya taklah canggih mana pun. tapi kadang tu orang kata, less is more. tak caya tengok rumah pakcik google. :D

happy weekend!


Blogspot Template, Not So I.T. | 7 Comments
 

Creative Commons License Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server