HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Sherry says ...
  wah.. nice tips tapi kena practice baru boleh

Reply | Posted on 1/5/2010 1:30:51 PM
 
maya replies ...
  a'ah.. practice make perfect.. :D

Reply | Posted on 1/7/2010 11:34:51 AM
 

diesha says ...
  thanks maya..untuk beginner macam saya berguna sangat tu...thanks again.. ;)

Reply | Posted on 1/5/2010 2:34:39 PM
 
maya replies ...
  ooohh.. sebenarnya tips macam ni banyak di internet.. cuma mungkin sebab banyak sangat, tak tau nak pilih yg mana.. hehe..

Reply | Posted on 1/7/2010 11:35:47 AM
 

misa says ...
  salam..

maya,

sebenarnye, letakkan javascript utk prevent sapa2 gunakan right click dan copy image adalah tidak berkesan. kenapa?
1. leh guna print screen.. bukan susah sngt.. tekan satu butang kat kibod.. pehtu paste kat image editor..
2. leh carik link image dari "page source".. sape pandai html senang jer nak dpt..
3. mana2 file yg kita view di internet.. automatik masuk kan dlm cache ~ temporary internet files.. leh pi amik kat sini gak..

yeeep.. cara paling selamat adalah letakkan 'watermark' pada images dan PASTIKAN di tempat yg strategik (jd tadek la orang crop watermark tu dikemudian hari..)

membebel plak petang2 nih.. hihi..

Reply | Posted on 1/5/2010 3:41:42 PM
 
maya replies ...
  ssyyyttt.. yg tu untuk simpanan diri sendiri..

untuk ambik gambar dari cara di atas pun, boleh search "i hate spaceball.gif" di google. nah.. beribu-ribu lemon keluar caranya... & cara-cara lain juga..

see.. internet bukan tempat simpan barang sulit..

Reply | Posted on 1/7/2010 11:38:14 AM
 

Sherry says ...
  I blogged here http://wholuvcosmetics.blogspot.com/2010/01/masks-and-more.html

so I don't forget it, as I sometimes forgot how to do also. Still not yet start to try it.

Reply | Posted on 1/6/2010 12:38:04 PM
 
maya replies ...
  tq sherry for letting me know..

no worries.. you can start later.. i pun tak guna cara tu... itu cuma alternative untuk disable right click saja (if disable right click is for prevent reader to save the image)

Reply | Posted on 1/7/2010 11:42:45 AM
 

arni says ...
  arni paling setuju statement maya ' internet bukan tempat simpan barang sulit'. Betul la tu. kalau kita nak meluahkan rasa hati kita kat blog kita sendiri, marah ke kecewa ke sedih ke kenapa pulak orang lain nak kisah atau terasa hati. itulah gunanya blog pun. Blog sendiri suka hati kita sendiri la kan.

Arni rasa memang ada benefit luahan maya tempohari. Kalau yg terasa pedas tu sebab dia makan cili. Kalau yang termakan cili pun boleh ambil ingatan dan manfaat juger kan...

Manusia ni ada emosi.. sebab tu ada emosi pagi di Sinar.fm.... eh.. aper saya melalut lak ni... sori..

Reply | Posted on 1/8/2010 9:05:27 AM
 

kak ani says ...
  salam maya,
code tu nak carik kat mana & nak paste kat mana...

toloooong...akak ni tak pandai la dik....

Reply | Posted on 2/9/2010 12:28:48 PM
 

maya says ...
  kak ani,

kod tu ade kat atas tu. cuma tinggal replace dengan url gambar sendiri je. tak tau pu tak pe.. sebab saya tak guna pun cara cam ni.. saya lagi suka letak watermark. :D

Reply | Posted on 2/9/2010 1:08:05 PM
 

Jiha says ...
  sy da wat watermark, tp nk tau kt na nk paste code tu (all code
) just nk tambah ilmu heheee tq =D

Reply | Posted on 2/20/2010 1:50:26 AM
 
Jiha replies ...
  alamak ilang plk kod, all code = strating div /div

Reply | Posted on 2/20/2010 1:53:47 AM
 

maya replies ...
  jiha.
code tu untuk gambar. jadi letak untuk setiap gambar dalam setiap entry (edit entry guna html)

Reply | Posted on 2/21/2010 9:08:50 AM
 

mamawidad says ...
  tak faham la , camna nak letak watermark, melibatkan html edit jugak ke?
saya selalu sblm upload pic, edit ngan paint, pastu letak tranparent text je, banyak keja la sikit, ni x de saper2 ajar, sendiri explore.he he

Reply | Posted on 5/6/2010 4:06:50 PM
 
maya replies ...
  betul lah tu... tu lah namanya watermark.. tulisan/logo yg kita letak kat gambar tu... kalau libatkan html, senang dibuang.. kalau letak terus kat gambar susah nak buang..

Reply | Posted on 5/6/2010 4:11:00 PM
 

mamawidad says ...
  salam maya
yang tulisan berkerawang cantik2,awak pakai apa ye, siap ada awan larat lagi tu, kaguummm teman...
minggu depan akan ke shah alam, harap nagoya plaza alam central ada pilihan corak yg lbih cantik drpd nagoya alor star nin, pilihan corak kureng sikit kat sini, itupun kalau tak lupa daratan kat genting nanti, hmmm...

Reply | Posted on 5/9/2010 10:42:49 AM
 

Canadian Pharmacy Online says ...
  Very nice post, good luck! ;-)

Reply | Posted on 2/12/2011 2:44:41 PM
 

Burberry Sale says ...
  Wonderful!!! Very very worth to read. I like this post.

Reply | Posted on 9/21/2011 6:20:11 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 3 + 1 =
 

 

Creative Commons License Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server