HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

RSS
Thursday, July 02, 2009
Posted on 9:45:00 AM | 7 Comments

untuk dapatkan blog update atau entry terkini dari satu-satu blog, kita perlu menggunakan RSS.

ada sesetengah blogspot dah hilang RSS URL pada maklumat pagenya. kadang-kadang ni disebabkan template yang dah menelan code tu. lapar sangat agaknya. :D

untuk dapatkan balik, ikut step ni:


  1. Pergi ke Layout --> Edit HTML
  2. Pastikan code yang berbackground kuning di atas ada di situ, dah terletak di bawah <head>.

    <b:include data='blog' name='all-head-content'/>

  3. Click pada Save Template

itu saja.
gud luck! :D


Tutorials, Blogspot Template | 7 Comments
 

zana says ...
  maya, akak teramat la seronok bila maya ada
tutorial nak edit template blog... terima kasih banyak-banyak... semoga Allah limpahkan rezeki berlipat kali ganda untuk maya sekeluarga

Reply | Posted on 7/2/2009 11:09:11 PM
 

maya says ...
  amin...
mekasih kak zana atas doa kak zana...

sebenarnya saya buat pun sebab ada yang bertanya. kalau tak, tak tau nak start kat mana. kalau akak ade soalan2 yang mampu saya jawab, insyaallah saya tambahkan lagi...

Reply | Posted on 7/3/2009 9:01:23 AM
 

kak inna says ...
  salam maya......

kak inna link web maya ke dalam blog kak inna yea...tkasih......

Reply | Posted on 7/4/2009 4:40:50 PM
 

juju says ...
  huhu..dah wat dah tp an x der paper yg berubah pon..act RSS tuh aper???
nGGEEE~~~br belajar wat blog neh...huhu

Reply | Posted on 12/7/2009 10:30:41 PM
 
maya replies ...
  luaran memang tak nampak.. sbb code tu kat dalam jer.. engine2 je yg baca...

Reply | Posted on 12/7/2009 10:44:20 PM
 

juju says ...
  ngEE~~~thx kak...O_<

Reply | Posted on 12/8/2009 7:50:14 PM
 

FARAHANNA RAHMAN says ...
  kak...camner...sayanyer gambar tuk blog shop x center..nak wat camner kak..

lg 1...kenapa bile saya tukar warna background ,post item blog saya pon ade gak...saya nak yg cam blog shop org laen n jaja kraft...background kuning tapi post warna putih...geram sy kak...

Reply | Posted on 11/1/2010 6:59:54 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 18 + 1 =
 

 
Creative Commons License Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server