HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Refashion Maxi Skirt
Saturday, June 07, 2014
Posted on 8:41:44 AM | 6 Comments

Melly pun dah suka dengan maxi skirt ni, buat mak dia lagi teruja nak buat something untuk dia.

Yang ini asalnya dari skirt saya. Cuma pakai sekali lepas tu tak pakai-pakai dah. Jadi saya potong dan jahit semula untuk Melly. Nampak sesuai.

Oklah untuk tambahan koleksi skirt Melly kan.

Untuk skirt tutorial, boleh lah klik di sini untuk browse sambil jamu-jamu mata, sambil cari ilmu menjahit. ;-)


Skirt, Sewing Corner | 6 Comments
 

Ummi izah says ...
  Assalamualaikum maya..dah lama tak jengah sini..sekali ternampak gambar Melly..ya Allah dah besar..anak dara dah..ingat lagi budak tembam yg bulat dulu :-D

Reply | Posted on 6/11/2014 3:09:22 PM
 
maya replies ...
  Waalaikumussalam Ummi Izah.
Ha ah.. dah sekolah ni dah sekeping je tak tembam bulat macam dulu dah.. haha

Reply | Posted on 6/12/2014 9:45:11 AM
 

ummi izah says ...
  besar dah anak-anak kita ya.. :-)

Reply | Posted on 6/13/2014 11:01:09 PM
 

wani says ...
  amboii sat ja melly dahbesaq,...dh pandai bgaya...

Reply | Posted on 6/23/2014 2:34:22 PM
 

lin says ...
  maya, di mana boleh dapat kain2 cotton yg crazy vibrant colors mcm yg maya guna nih?

Reply | Posted on 10/20/2014 10:35:21 AM
 
maya replies ...
  cari designer cotton.. cuba search malaysia designer cotton .. kalau nak direct beli dari oversea pun boleh, tapi shipping mahal sikit lah. saya pun dah lama tak cari sebab masih ade stock. :D

Reply | Posted on 10/21/2014 10:03:13 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 11 + 1 =
 

 



Ottobre Sew Along by Zura
Jom Jahit by Tinihani
Creative Commons License Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server