HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Skirt untuk kanak-kanak
Thursday, October 17, 2013
Posted on 11:49:17 AM | 4 Comments

Hai!

Lama kita tak jumpa kan ;-)

So hari ni saya nak tunjuk skirt untuk kanak-kanak yang berjaya disiapkan dalam sibuk-sibuk kita beraya haji. Lama sebenarnya tak jejak studio (studio lah sangat) menjahit yang dah makin berhabuk dan bersawang tu. Insyaallah akan aktif semula.

Kedua-duanya ada di Milimelie. Tapi kalau kalau nak buat sendiri, sangatlah dialu-alukan. Silalah ke Tutorial Skirt yang sempat saya kumpulkan ni. Boleh share lepas tu.

Next, memandangkan Melly yang dah semakin membesar ni, dah nak masuk sekolah rendah tahun depan ni, saya akan mula untuk menjahit skirt labuh untuk kanak-kanak pula. Doakan saya terus rajin ya. :-)


Made by Maya, Milimelie, Skirt | 4 Comments
 

Milimelie
Friday, October 04, 2013
Posted on 12:28:14 PM | 3 Comments

Wajah baru. Nama baru.

Silalah menjenguk ke http://www.rosado.my/milimelie/


Made by Maya, Milimelie, Kedai Saya | 3 Comments
 

Gadis bunga yang tak pegang bunga
Sunday, March 17, 2013
Posted on 2:25:33 PM | 5 Comments


setelah lama-lama-lama tak jenguk mesin jahit untuk jahit dress, akhirnya saya berjaya paksakan diri juga. macam ni jer lah. simple. dapat lah sepasang dress flower girl dalam sehari. tu pun kena hantar harez ke neseri. :D


inilah budaknya si flower girl. happy sangat dapat pakai dress macam pengantin.


sama-sama dengan pengantin. memang sangat sedondon.
tapi flower girl tak pegang flower pun?


buat nurul & suami, selamat pengantin baru.
semoga berbahagia hingga ke akhir waktu.


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 5 Comments
 

Pink and blue.
Saturday, November 17, 2012
Posted on 12:59:41 PM | 9 Comments

Tadaaaa!! I'm back!

Back lah sangat.

Di kesibukan yang melampau, dapat juga curi-curi masa menjahit dress ni. Sibuk kat kerja. Sibuk kat rumah. Tahu jer lah anak dah tiga ni. Si kecik pulak memang nak berkepit dengan mak selagi ada depan mata. Layankan je.

Ni dress mek Auni. Idea dan kain dari mak dia lah. Saya tolong realisasikan saje. Untuk ke kenduri kahwin katanya.

Dress ni guna kain cotton dan kain lace untuk bahagian dada. Sekarang memang trend kain lace kan. Banyak jumpa baju lace. Comel je.


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 9 Comments
 

sebab matahari terus bersinar.
Monday, August 13, 2012
Posted on 10:15:31 PM | 13 Comments

agak berjerebu akhir-akhir ni.

dan saya berkesempatan menjahit sunny dress yang comel ini.

Fabric:
Freshcut by Heather Bailey - Painted Mum
Ta Dot by Michael Miller - Raspberry


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 13 Comments
 

{Newer Post} ..::.. {Older Post}
Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server