HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 
Kedai Saya

Milimelie
Friday, October 04, 2013
Posted on 12:28:14 PM | 3 Comments

Wajah baru. Nama baru.

Silalah menjenguk ke http://www.rosado.my/milimelie/


Made by Maya, Milimelie, Kedai Saya | 3 Comments
 

Peasant Dress
Thursday, March 04, 2010
Posted on 12:03:52 PM | 12 Comments

Layan gambar jer lah eh... semuanya ada di kedai saya.
Selamat menjamu mata. Buleh beli kalau berkenan. :D


Made by Maya, Dahlia Dress, Kedai Saya | 12 Comments
 

lagi tiered dress
Monday, July 27, 2009
Posted on 5:03:46 PM | 20 Comments

tak tau dah nak bagi nama apa kat dress nih.. haha

sama je konsep dengan dress sebelum ni. tapi ni versi pendek, paras lutut kalau cukup tingginya. sebab ni saiz 2 tahun, kalau melly pakai, bawah sikit dari lututlah. dan tier ke-3 tu pendek sikit dibanding 2 atasnya.

and yes. dress ni untuk dijual.

sebenarnya belum siap sepenuhnya. butang belum pasang lagi ni. padahal bajunya dah siap 2 minggu lepas. sekarang ada sindrom malas ambik gambar pulak sebab dah kurang nampak cahaya matahari...

kalau ada yang nak cuba buat, ni ada sikit tips. guna pattern tiered skirt yang saya link kan sebelum ni pada entry newbie tu. untuk bahagian badan, boleh ikut tutorial ni (boleh panjangkan sikit bahagian dada tu. kalau nak lagi advance, try buat bahagian badan ikut peasant blouse. cantumkan je skirt dengan bahagian badan. kalau sekali buat tak jadi, kali ke dua mesti jadi.

gambatte!


Made by Maya, Dahlia Dress, Kedai Saya | 20 Comments
 

Tiered Maxi Dress for sale!
Saturday, July 11, 2009
Posted on 10:18:55 PM | 9 Comments

sebab hari ni restoren tutup, sempatlah saya siapkan dress ni. sanggup, walaupun menjahit sambil memangku melly. ok. melentur buluh biar dari rebungnya orang kata. lagi pun dia cuma tengok je. tak berani nak usik sebab takut saya marah dan suruh turun.

sama pattern macam dress dalam entry ni.

melly dah ada baju kurung dari corak yang sama. sebab tu baju ni saya nak let go. saiz memang sebiji macam entry yang saya link kan tu. boleh pakai lama sebab kainnya panjang. kalau lama sikit boleh jadi skirt pulak.

sila klik sini untuk keterangan lanjut

tq!


Made by Maya, Dahlia Dress, Kedai Saya | 9 Comments
 

Dresses for sales!
Thursday, June 05, 2008
Posted on 12:18:05 AM | 18 Comments

inilah projek hujung minggu lepas tu. baru siap touch-up semua & ambik gambar tadi.. aku dapat siapkan 4 jer., termasuk 1 untuk dahlia, sama ngan 'spring garden' tu. yang lagi 3 helai untuk dijual. click gambar atas untuk keterangan lanjut. gambar bawah ni sekadar untuk tatapan.. hehe..



good nite!


Made by Maya, Dahlia Dress, Kedai Saya | 18 Comments
 

Baju kurung di kedai saya
Monday, April 14, 2008
Posted on 1:53:45 PM | 4 Comments

Ini baju kurung yang aku ada setakat ni (akan ditambah lagi).. Sekarang ni tengah opening sale. Cepat! Cepat! Cepat dapatkan.. murah-murah saje..

Details, sila pegi ke katalog yang ala kadar ni.. Pada sape-sape yang nak join menambah-biak products kat katalog ni, sila bagi tau yer..


Made by Maya, Baju Kurung, Kedai Saya | 4 Comments
 

Packaging...
Monday, March 24, 2008
Posted on 10:29:55 PM | 11 Comments

ade yang buat aku happy hari ni. aku dah berjaya siapkan 2 order.. dan ini my first packaging.. ahakss.. sajo poyo tak sudah.. paperbag dari paperina. it is a very nice quality handmade paperbag.. try lah.. harga sangat berpatutan..

order dari y, untuk anak daranya bernama qaisarah dan anak buahnya bernama amni balqis. kan dah kate, seronoknya buat nih, buleh tahu dan jahit nama cun-cun.. same size, same top pattern.. cume embroidery yang berlainan..

mereka nih 1 year plus, so, bunga-bunga tu nampak kecik.. risau gak awalnya.. terkecik ke aku buat.. tapi aku ukur balik dengan baju dahlia yang asal.. it is the same size.. ye lah, dah aku dok tekap yang itu kan.. tapi nak risau gak sebab nampak kecik.. lepas aku ukur & sure saiz pattern embrodery tu same, baru rase ok sikit..

another lesson for me.. since ini adalah top yang tak beropol kat bawah, i should move up the pattern a bit more lah kan, sebab kat bawah tu kene lipat lebih sikit, & saiz pun besar.. baru nampak stabil sikit.. anyway, auntie harap both sarah & amni suka..


Made by Maya, Dahlia Dress, Kedai Saya | 11 Comments
 

Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server