HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 
Pesanan Khidmat Masyarakat

Penang Cake Yo..
Tuesday, June 28, 2011
Posted on 9:50:27 PM | 8 Comments

kan hari tu saya kata nak sambung entry penang..

tada!!!

kat penang ada kedai kek, yang dinamakan Sugarbuds Cakes yang mana keknya sangat comel-comel dan cantik-cantik belaka.

yeay!!

dan..

dan..

.

.

dia ada macarons juga. yang sempat saya rasa kelazatannya.

double yeay!!

ok. cepat-cepat klik facebook dan blog dia sebelum habis...


Pesanan Khidmat Masyarakat | 8 Comments
 

Rendah hati
Monday, June 06, 2011
Posted on 11:20:56 PM | 2 Comments

"Rendah hati adalah akhlaq yang mulia, sedang kesombongan adalah kebiasaan orang tercela. Rendah hati akan menumbuhkan kecintaan, dan lapang dada menerima pemberian Allah swt akan melahirkan ketenangan jiwa."

~ Imam Syafi'i


Monolog, Pesanan Khidmat Masyarakat | 2 Comments
 

so, sekarang awak dah ada iphone.
Thursday, June 02, 2011
Posted on 8:32:14 AM | 0 Comments

dah download ni?

klik sini untuk lebih details.

kalau dari phone/ipod/ipad, boleh search yasin saja. insyaAllah jumpa.

saya buat ni tahun lepas. antara applikasi terawal saya. :)
kena download cepat sebab account ni dah nak expired. once account saya expired, applikasi ni dah takde dalam itunes. kot?

semoga kita semua diberkati.
amin.

Update 6 July 2011:
saya dah upload apps ni guna ccount lain. boleh klik di sini.


Not So I.T., Pesanan Khidmat Masyarakat | 0 Comments
 

Jom join charity project!
Monday, November 29, 2010
Posted on 7:43:18 AM | 3 Comments

Pondok Craft sedang menganjurkan Charity Project: Back To School. Mereka sedang mengumpulkan seberapa banyak hasil jahitan kraftangan yang berkaitan dengan 'Back To School' seperti pencil case, beg dsb.

Kutipan barang kraftangan ini akan dihantar ke rumah anak2 yatim dan anak2 golongan miskin yang memerlukan.

Penyertaan para crafter adalah sangat dialu-alukan..
Deadline : 20th Dec 2010

Untuk maklumat lanjut sila ke blog kami di pondokcraft.blogspot.com.

Semoga usaha yang baik ini mendapat keberkatan Yang Maha Esa.
Amiin..


Pesanan Khidmat Masyarakat | 3 Comments
 

Blog Survey
Monday, March 08, 2010
Posted on 9:22:01 AM | 4 Comments

mahu thumbdrive atau external hardisk percuma?

saya dapat mesej di bawah dari entry sebelum ni. survey adalah berkenaan dengan kriteria penting untuk blog yang berkualiti. bagus ni, untuk masa depan blog.. :D

-----------------------

zu says:

Salam Sis Maya & semua pembaca blog ni,

Saya sangat memerlukan jasa baik anda semua utk participate dlm survey saya.

Disamping itu, anda juga berpeluang memenangi 4Gb Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

atau boleh terus ke:
http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation

-----------------------


Pesanan Khidmat Masyarakat | 4 Comments
 

Senyum Amily Senyum
Friday, December 04, 2009
Posted on 11:18:19 AM | 13 Comments

Mau tak senyum kalau dapat bag yang cun-cun mencairkan hati dari Alicewonders. Sudah mestinya senyum sampai ke telinga. Nak tambah lagi senyum, isikan beg tu dengan fotobuk dari Photobook Malaysia. Berganda senyuman tu jadinya. Percayalah. Lagi bagus kalau boleh siap bersinar macam senyuman Amily ketika menggendong Lily ni.

Nama: Dahlia Amily
DOB: 11 Aug 2007

Macam pernahku lihat senyuman manis comel lemak berkrim Amily ni yer. Tapi di mana ya? Kata R bukan nama sebenar di dalam hati. Ok. Jawapannya ada di sini.

Haha.. Saja saya letak balik gambar ni demi menghiburkan hati yang akhir-akhir ni rasa sungguh berat. Sungguh tahu. Tengok saja senyuman Amily terus diri sendiri pun nak senyum. Ringan terus hati yang berat. Cair terus hati yang beku. Lagi-lagi bila teringatkan Amily yang melompat-lompat gembira bila tengok saya sampai depan pintu. Tak sabar nak sampai rumah rasanya.

Sebab Amily suka sangat senyum, saya nak masukkan Amily dalam pertandingan bayi comel tersenyum comel anjuran MomBloggersPlanet (ini bulan terakhir untuk pertandingan sepanjang tahun, tahu? tapi takpe, saya pun baru nak try kali ni).

Saya selongkar entry lama untuk cari gambar ni sebab rasanya inilah gambar senyuman Amily yang paling menusuk jantung sampai ke kalbu paling dalam yang saya ada. Fuh! Nasib baik kejadian sinaran senyuman berkilau Amily ni adalah pada bulan Mac. Bukan bulan Nov tahun lepas. Kalau tak, melepas peluang nak dapat bag Alicewonders dan Photobook Malaysia yang diidam-idamkan tu.


Pesanan Khidmat Masyarakat, Anak-anak Kita | 13 Comments
 

Creative Commons License Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server