HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 
Lagu

Hey Ladies - Rossa
Thursday, May 13, 2010
Posted on 8:20:08 PM | 15 Comments

Sudah kubilang jangan terlalu yakin <<-- over confident buleh membawa padah..
Mulut lelaki banyak juga tak jujur <<-- betul.. betul..
Bila sakit hati wanita bisanya nangis <<-- takpe nak nangis pun, nama pun pompuan kan..

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta <<-- simpan untuk diri sendiri sikit..
Kalau patah hati siapa mau nolong <<-- sape nak anta spital sakit jiwa ni..
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi <<-- hadoi.. susah dong! dunia menjadi gulap gulita..

Hey ladies jangan mau di bilang lemah <<-- jangan harap!
Kita juga bisa menipu dan menduakan <<-- hoyeh!!
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur <<-- comellah ayat ni.. suka betul.. dalam dok suh buat jahat siap bagi amaran.. hehehe

Hey ladies sekarang cinta pakai otak <<-- sayang, sayang jugak.. tapi otak kene guna jugak..
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu <<-- betul! betul! masa itu emas..
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong <<-- ingat tu!

Memanglah tak semua lelaki busuk <<-- wakakakaa! comel betul dia sebut busuk tu..
Namun ladies tetaplah harus waspada <<-- dengar ni!
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus <<-- aminnnnn... bila dah dapat, alhamdulillah...

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur <<-- tanda spesies lelaki melayu terakhir dah kian pupus ..
Bila sakit hati wanita bisanya nangis <<-- pompuan memang suka basuh mata bagi clear..

Ahh!! rindunya zaman berkumpul ramai-ramai kutuk budak lelaki. Heaven!


Lagu | 15 Comments
 

sambal belacan
Wednesday, January 06, 2010
Posted on 11:18:59 AM | 2 Comments


Cinta itu
boleh diumpamakan bagai
makan sambal belacan

Walau pedas
hingga mengalir air mata
masih mau dimakan jua

Cinta jangan dibuat macam goreng pisang
sungguh enak bila makan panas-panas
bila ia sejuk jadi kurang enak
hohoho! hilang sedapnya

- Saiful Apek -


Lagu, Makan-makan | 2 Comments
 

i love siti
Sunday, August 30, 2009
Posted on 10:25:59 PM | 9 Comments

baru abis tengok SATU..
GILER HEBAT!

ruginya tak dapat pegi IB hari tu...
tengok kat tv pun best giler..
audio pun cun..

rasanya belum ada kot buleh lawan dia nih.. buat konsert grand sebegitu..

* menjawab persoalan kenapa saya tak kemana-mana weekend panjang ni.. :P


Destinasi Cinta

Di hati yang mana
Ku temu cinta terindah
Kau berikan ku jawapan
Tiada lagi persoalan

Sambut cintaku ini sayang
Berselimutkan kasih kita
Di ruang hatiku yang terpencil
Mekar cinta kita yang akhir

Kini
Menuju ke destinasi
Puncak cinta tertinggi
Aku menunggumu
Aku takkan jemu
Kerna cinta itu
Termanis bagiku

Mimpiku semalam
Kau hadir bersama cinta
Kau lukiskan dua hati
Lambang kasih sayang sejati

Kau datang bersama sinar
Menyuluh hatiku yang pudar
Kini semua kembali berseri
Bila kau hadir, ku damba

Matahari masih jingga
Menyala cinta bagai bara
Perjanjian kita berdua
Kekal selama
Berdua
Berdoa
Bersama
Sayang


Lagu, Kisah Saya | 9 Comments
 

Ayuh! Mari menari
Tuesday, July 14, 2009
Posted on 1:23:01 AM | 6 Comments

.

Step Up 2006

saya dah tengok. baru je tengok. 2 kali. dan saya sangat suka. bahagian ke dua pun saya dah tengok. tapi saya lagi suka yang ni. yang ada Channing Tatum ni.

malam ni saya boleh tidur senyum-senyum sampai esok pagi. tapi rasanya macam nak tengok lagi dan lagi.


Fiction, Lagu | 6 Comments
 

Ibu dan Facebook (Serafina Ophelia)
Wednesday, June 10, 2009
Posted on 10:38:02 AM | 5 Comments


Ibu
facebook
hubungannya erat sekali

Setiap hari, sehabis mandi
selesai makan
sehabis apapun

Dalam hatiku
aku berfikir
mahu kemanakah gerangan ia?

Notebook

Tapi apa yang selalu ia lihat di notebook?
facebook
setiap hari tawanya menggema

Sampai kapankah hubungan erat antara ibu dan facebook?
mungkin sampai akhir hayatnya

Notebooknya akan dibawanya... ke surga

nota kaki: sungguh bijak ini budak ye... anak sape lah ni..


Lagu, Ceritus | 5 Comments
 

awok
Sunday, April 26, 2009
Posted on 9:38:52 PM | 10 Comments

saya tunggu video ni baru nak citer.

padahal takde apa nak citer pun. cuma sayang dia terkeluar. boring la diari af nanti. itulah sape suruh tak vote kan. saya takpe, sebab saya tak tengok diari :p, padahal saya tak tengok sebab ade orang tu dok conquer tengok kartun tiap malam... hehhehe..

takpe.. don worry. orang cam dia tak juara af pun boleh pergi jauh... asalkan kena disiplin. tapi jangan cakap terlebih bila menjawab macam orang yang terpeluk girlfriend dia depan kamera tu, sebab dia pun terpeluk cikgu-cikgu pompuan dia yang seksi-seksi tu kan.

untuk yang tak pernah tengok konsert af7, you should see this, memang panas panas panas. at least once, ini yang terbaik saya rasa dan sekurang-kurangnya kenallah sape aril yang buat ramai pompuan-pompuan ramaja (ja kate remaja, haha) tirgoda.

macam saya dah kenal susan boyle. of coz jangan dibandingkan. dia orang putih. lebih maju, lebih terbuka, lebih canggih, lebih segala-galanya tapi sayang takde budaya timur.


Lagu | 10 Comments
 

tekanan membuatkan saya belajar benda baru
Tuesday, April 07, 2009
Posted on 1:10:18 AM | 9 Comments

itulah yang sebaiknya..

saya sangat happy sebab akhirnya siap juga videografi (tak jadi montaj) yang saya sebut-sebutkan hari tu. terima kasih semua yang bagi idea...

simple tapi penuh makna. walaupun mungkin hanya kami yang faham..


Kisah Saya, Lagu | 9 Comments
 

My Debut Album
Thursday, March 05, 2009
Posted on 3:03:03 PM | 4 Comments

saya di tag oleh has.

Things you do when you've nothing to do. Now you've been tagged, read the instructions below ;)

  1. Open http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
    The first random wikipedia article you get is the name of your band.
    (alternatively, if the first article you hit is short, hit Random Article two more times.)
  2. Open http://www.quotationspage.com/random.php3
    The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.
  3. Open http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
    Third picture, no matter what it is, will be your album cover.
  4. Use photoshop/paint or similar to put it all together.
  5. Post it to FB blog with "My Debut Album" in the "caption" and TAG the friends you want to join in.


tadaa!!!!

credits to Kelly Ryden for the great picture.

sekarang saya tag semua yang rajin bermain dengan photo editing..


Tag, Lagu | 4 Comments
 

Umbrella (Acoustic) - Mariť Digby
Sunday, February 22, 2009
Posted on 6:52:38 PM | 0 Comments

Mariť Digby is recognized on YouTube for her cover and original performances. Her covers include Linkin Park, Rihanna, Maroon 5, Nelly Furtado, etc. She has over 140,000 subscribers and her channel has been viewed over 3.6 million times.

She also held a Autographed Guitar Giveaway Contest on YouTube. Contestants were asked to create an original video including her hit single "Say it Again" in any way. She once recorded a video of hers in the bathroom because "The bathroom has the best acoustics in the house".

- Wikipedia

she's so beautiful & talented..
bilik air pun boleh. sape nak cuba nasib lepas ni?


Lagu | 0 Comments
 

Bintang Malam
Thursday, January 08, 2009
Posted on 8:05:47 PM | 3 Comments

Tuanlah bintang malam
kilauannya memukau pandangan
tuanlah bintang malam
kilauannya memukau pandangan
rindu mengambang
kala terbayang wajahmu tuan

Sungguh kasih sungguh sayang
sungguh sungguh hamba mengharapkan
sungguh kasih sungguh sayang
sungguh sungguh rindukan mu tuan

nota: suka betul melly bila orang nyanyi kat dia... macam paham jek.. :p


Lagu | 3 Comments
 

{ Older Post }

Creative Commons License Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

© My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server