HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 
Giveaways

dan pemenangnya adalah...
Thursday, July 01, 2010
Posted on 10:00:06 AM | 18 Comments

pertama sekali, saya nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada semua yang join giveaway ni. terima kasih juga atas ucapan harijadi. tahniah kepada pemenang!

1. lia - Mamaleesya@home

2. ummi - Sentuhan Jemari Ummi

3. fathiah - Sewing is enjoy!

nanti tolong email alamat ke my7710 yahoo.com ya! tq!


Giveaways | 18 Comments
 

FREE!! Birthday Present
Friday, June 25, 2010
Posted on 7:45:36 AM | 139 Comments

(Dah nama present mestilah free kan? Hahaha!)

Ya! Saya tau, ramai yang sambut birthday bulan ni. Tapi, hari ni 25 Jun adalah satu-satunya birthday saya, jadi ianya lebih special. LOL! Cepat betul masa berlalu rasanya. Belum puas saya nikmati zaman kanak-kanak dan remaja... Hahahaha! Ok. Saya mengarut... Takpelah. Kita happy-happy jer lah eh.

Walaupun saya dah tua, ramai lagi yang lebih tua dari saya. Kahkahkah! Tiba-tiba saya nak gelak berdekah-dekah kahkahkah, bukan gelak sopan macam selalu, hihihi atau hehehe atau hahaha atau huhuhu.. Ah! Nampak macam happy sangat kan? ---Sebenarnya bila baca kahkahkah macam tu, macam gelak mengejek pun ya. Susah juga, sebab kita tak dapat dengar intonasi. Mungkin benar-benar happy sapa tahu?

Ok. Berbalik kepada tajuk asal, bersempena dengan hari yang sangat special ni, saya nak buat free giveaway.

Tadaaa!!!

Hadiahnya berupa reversible tote-bag untuk pemenang bertuah utama.
Suka tak?

Dan sepasang bookmark untuk pemenang bertuah kedua dan ketiga.
Suka tak?

Senang je caranya. Tulis komen je kat entry ni. Since saya tak ada di kawasan liputan sekarang dan tak berapa online, saya nak minta tolong sebarkan berita terkini hiburan sensasi gembira tentang free giveaway ni kat blog sapa-sapa yang sudi. Boleh?

Saya akan announce penerima bertuah yang dipilih secara random pada 1 July nanti.

Until then, I hope you enjoy yourself today, as much as I do! (Tiba-tiba nak spekong huhu!..)

Love,


Giveaways, Kisah Saya | 139 Comments
 

5 columns blog template
Friday, April 30, 2010
Posted on 1:12:24 PM | 14 Comments

bersempena entry ke-800. huhu.. tengok url atas tu, 800 kan... best.. best.. ni nak bagi giveaway ni. tapi kali ni virtual giveaway. sila terima template ni sebagai giveaway yer.. bagus macam ni, ramai-ramai buleh dapat. hehehe..

sebenarnya saya buat kan 5 columns ni untuk sorang kawan. tapi macam best pulak, rasa nak share dengan semua.

download template

live demo

macam biasa, template ni sangat simple. boleh juga main-main kaler pada tab "Font and Colors" kalau mahu. boleh drag widget atau blog post section sesuka hati di mana-mana column pun. boleh letak background. boleh letak banner. boleh macam-macam.

macam biasa juga, template ni adalah free.


Blogspot Template, Giveaways | 14 Comments
 

fabric giveaway by zura
Monday, December 21, 2009
Posted on 10:51:18 PM | 1 Comments

...sesi berangan. walaupun dah tau selalunya bukan saya yang terpilih..

oh! rasa sekejap je saya tak online, (ada juga curi-curi online pakai phone, tapi malas betul nak menaip guna phone) tapi rasanya banyak perkara nak kena catch up.

nampak tak kain yang menggiurkan ni? nak tengok lagi banyak? sila pegi ke entry ni. entry yang kami-kami semua merayu-rayu supaya sidia jadikan give-away, dan sekarang hajat itu sudah tercapai. itulah salah satu contoh dream comes true (yang baik-baik).. tapi idak ler dia bagi semua yang ada dalam entry tu.. dia bagi yang seperti gambar di atas laa... "tokey balak pun boleh bancrupt kalau cam tu", kata zura.. saya agak jer lah zura cakap cam tu. hehe..

kain yang first tu, saya nampak macam sesuai jer kalau buat layered skirt ropol-ropol untuk melly. adoiii.. sudah terbayang-bayang ni. yang kedua dan yang kelima pulak macam sesuai untuk dijadikan dress polos. untuk yang ketiga & keempat.. saya nak combine jadikan apron. saya tak pernah buat apron pun, tapi nampak cam sesuai... eh.. baru teringat.. ade sedikit macam apron zura dalam blog dia belah tepi kiri tu..

ok. jangan malu jangan segan nak join. komen dah banyak kat entry dia. around the world, you know.. tiap kali masuk mesti komen dah bertambah.

kamu jangan risau tentang apa yang saya tulis sebelum ini, tentang dia adalah kawan sekelas saya yang dah lama terputus hubungan, sebab pengadilan adalah sama rata walaupun saya harap-harap ada berat sebelah pada status kawan dia tu. haha! no way, kata zura. tak patut.. tak patut..

ok. gud luck everybody!


Giveaways, ~ The Craft Links | 1 Comments
 

Stash Swap
Thursday, November 05, 2009
Posted on 6:50:48 PM | 7 Comments

Dapat gak saya join Stash Swap yang diorganize oleh Hani ni, walaupun dah masuk ke group kedua. Sangat laku macam pisang goreng panas ok. Sekejap jer habih... :D

Ok. Stash yang perlu disediakan:

  1. 10 biji butang
  2. 3 pieces fabric bersaiz fat quarters (18"x22")
  3. 3 pieces ribbon (1 meter each)
  4. 2 pieces felt (A4 size)
  5. special (surprise) stash dari anda

Keterangan lanjut di Hani Sewing n Me

Tengah fikir-fikir apakah gerangan surprise itu.. hmm...

Oyeahhh!!

Update:

Urutannya adalah:

Pianina--> Gaban --> Dura --> Naiz --> My Rayyan --> Fawa --> Maya (Saya! Saya!) --> Rafidah --> Anjungkraf --> Arninasir --> Pianina


Games, Giveaways | 7 Comments
 

Ads at Blog campaign
Wednesday, August 05, 2009
Posted on 8:14:05 PM | 2 Comments

... & give away.. yeah!

ada orang tanya, boleh ke buat duit dengan blog? macammana caranya? kenapa? sapa yang nak bagi kita duit tiba-tiba pulak?

ok. macam ni. bila kita ada blog, insyaAllah adalah pengunjung. itupun bergantung kepada cara kita mendapatkan pengunjung. setiap pengunjung adalah seorang pelanggan pada sesuatu produk. lagi-lagi kalau kita ada followers. ramai pulak tu. wah! bayangkan betapa banyak pelanggan yang dah datang ke blog kita, walaupun bukan pelanggan kita. sigh di situ.

bayangkan pulak, bukan setakat followers. ada pulak yang datang blog kita secara tak sengaja. contohnya kita diam-diam buat blog tiba-tiba ada kawan sekolah tegur, "eh! aku jumpa blog ko lah!" haha.. kan dah kira kantoi cam tu... hehe.. hai zura, salina, wawa, anaz, linda.. eh.. laa.. rase cam ramai sangat, 5 orang je rupenye.. sape2 yang saya tak sebut tu, jangan lupa tinggalkan pesanan ringkas di sini.. hehehe..

hah! tengok! tengok.. kan makin ramai tu...

mase ni lah, para peniaga mengambil peluang untuk mengiklankan barang mereka di blog kita yang ramai pengunjung tu.

kalau setakat blog tak glemer cam blog saya ni, bergantunglah saya kepada nuffnang dan google adsense. letak je code yang dia suruh letak tu, tunggu jer lah duit masuk lepas 5-6 bulan, tu pun kalau-kalau ade pengunjung baik hati nak tolong klik dekat iklan diorang.. hahhaa.. itu kalau ikut pengalaman saya lah. tapi jangan sesekali guna advertlets tu. memang menyesakkan. dan menyakitkan hati okeh...

ok. orang kata kalau nuffnang suruh review mana-mana produk, banyak juga hasilnya. itu ikut cerita orang lah. tapi tak pernah pulak nuffnang nak suruh saya review mana-mana advertisement. belum cukup glemer lah tu namanya. nuffnang pilih-pilih blog yang ramai pengunjung je. hehe..

dan jugak kan... satu lagi option, boleh organize iklan di blog sendiri macam yang fliffy buat nih... YAY!! memang bukan senang. tapi dengan usaha, dan sokongan kawan-kawan, insyaAllah boleh berjaya.

klik di sini untuk fun with fliffy

jadi... kalau kamu ada kedai, dan mahu mengiklankan produk kamu atau blog kamu di tempat yang menarik dan berwarna-warni dan sangat cantik dan comel, memeriahkanlah lagi blog fliffy dengan iklan-iklan kamu.. cepat-cepat..


Giveaways, Not So I.T. | 2 Comments
 

Lian's Giveaway
Friday, June 19, 2009
Posted on 11:05:15 PM | 0 Comments

ok. last minutes entry. harap lian terima. :P

pernah join giveaway lian juga sebelum ni. tapi tak menang. harap-harap kali ni mennag.
jap lagi kul 12 dah tutup.
mana tahu ade rezeki last minute kan? kan? kan lian kan?

http://lilstitchy.blogspot.com/


Giveaways, Favorites | 0 Comments
 

ChomelCraft Giveaway
Wednesday, May 27, 2009
Posted on 11:59:02 PM | 3 Comments

sungguh banyak dah komen2 dalam tu.. saya tahu, harapan saya nak menang kelip-kelip ku sangka bintang yang sangat comel ni memang sangat tipis.. tapi, heeiiyy!!! apesal belum-belum nak mengalah kan... sementara belum tutup ni, saya nak juga nama saya tersenarai..

abragedabra.. fuh fuh fuh.. blinngggg!!!!!
eh? saya menang! saya menang! (dalam mimpi)

kepada kawan-kawan sekelian, silalah ke chomelcraft.blogspot.com untuk memeriahkan majlis yang sudah sedia meriah...


Favorites, Giveaways | 3 Comments
 

lian
Friday, March 27, 2009
Posted on 5:51:03 PM | 5 Comments

saya taklah tua sangat, tapi saya dah dengar sinar.fm. bukan xfresh.fm. dan saya juga sedar diri dengan angka-angka yang bertambah. jadi, cerita remaja bukanlah menjadi keutamaan lagi. tapi saya baca juga blog orang muda yang isinya matured. lian adalah salah seorang yang antara penulis blog termuda yang saya baca blognya.

panjang pulak mukadimah. ok. straight to the point, lian adalah salah seorang penulis muda yang berjiwa tua. eh... tak tak.. bukan tua.. something macam yang jaja sebut.. she's only 22. what a young age to starts a life! hehe.. macam-macam dia dah buat. sambil sibuk nak exam tu sempat jugak jadi photographer, menjahit, bukak kedai etc etc etc (err.. are you sure you are only 1 lian?).. dulu saya umur cam tu, sibuk main game. sibuk dating. sibuk tengok wayang. sibuk chatting. etc etc etc... hehe.. saya tau adik saya bace ni.. hah! cuba jadi macam lian ni.. sangat productive.

ok. back to the point. sekarang lian buat giveaway, & this is her first time. please visit her & have fun at her non-april fool giveaway!

come on.. click click on the picture. time's running out!


Favorites, Giveaways | 5 Comments
 

giveaways - secret no more
Sunday, March 15, 2009
Posted on 10:54:43 PM | 245 Comments

*** penyertaan di tutup mulai 21 March 2009, 11:18:49 AM ***

i think this will work out fun! yes. we gonna have much fun...

yay! this is my 491st entry. the special secret project all these while is for these giveaways..

so, the giveaways are..... drum roll in the background. can you hear it? ceh! belum apa-apa dah drum roll, masa announcement nanti harus bawak lion dance team. sape nak join?

1. a cute tote bag with a cute pouch and a cute bookmark
.

2. a cute tote bag with a smaller cute pouch and a cute bookmark
.

3. a cute pouch and a cute bookmark
.

4. a cute pouch and a cute bookmark
.

5. a cute pouch and a cute bookmark
.

the rules are really simple..

1. every comment in this post is counted as 1 entry.. it is ok if you don't have your own blog. write as many as you want here. remember, each & every comment is counted as 1 entry. so, if you write 2 comments, will be counted 2 entries. haha! giler kuasa. don't forget to leave your email ya! cheating is not allowed.

2. write about this blog (not about this entry.. lagi sekali gile kuasa) at your blog & you will get another entry. remember to let me know. kalau terlupa, habis hilang markah. errmm.. hints: sila puji saya lebih sikit, mana tau saya nak bagi markah lebih. haha! lagi lagi giler kuase.

that's all.

i will let melly & elman to randomly draw the winners and i will announce it on my 500th entry.. so, be good to them ya!

do you want it? or do you really want it? write down your comment NOW!
and GOOD LUCK!

nota kaki: ok, i'm kidding about the 'puji saya lebih sikit' thingy.. please write from the bottom of your heart. ya'll be good... mmwah!


Special Project, Giveaways | 245 Comments
 

{ Older Post }

Creative Commons License Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server