HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 
Favorites

Salam Ramadhan
Tuesday, August 10, 2010
Posted on 1:31:06 PM | 5 Comments

Selamat menunaikan ibadah di bulan Ramadhan yang mulia dan penuh keberkatan.
Mohon ampun dan maaf atas segala kesilapan.
Semoga amal ibadah yang dilakukan diterima Allah SWT.

Sehelai Baju Buat Menyapu Si Air Mata
Senarai Rumah Anak Yatim

Sedekahkan apa yang mereka perlu, bukan apa yang kita tidak mahu...


Kisah Saya, Favorites | 5 Comments
 

best kids fashion in the world ~ by smudgetikka
Tuesday, August 03, 2010
Posted on 7:47:56 AM | 6 Comments

this was the place where i spent most of my time last weekend, while on the net.
there's lots and lots of inspirations.
the kids. the cloths. the models. the fashion. the photos.
all!

Smudgetikka

Stunning display by Bonnie Young
Stunning display by Bonnie Young

Pearls and chiffon headband from Monnalisa
Pearls and chiffon headband from Monnalisa

Crinkled linens from Lola Parker
Crinkled linens from Lola Parker

Purple T and print bold skirt
Purple T and print bold skirt

Chic nauticals from Calvin Klein
Chic nauticals from Calvin Klein

Simonetta shoes and crinkle socks
Simonetta shoes and crinkle socks

Contents and photos by Smudgetikka and Pitti Bimbo All rights reserved.


Inspirasi, Favorites | 6 Comments
 

cotton designers
Sunday, March 14, 2010
Posted on 2:14:16 PM | 3 Comments

mari mencuci mata (sambil menggosok-gosok mata)...


Favorites, ~ The Craft Links | 3 Comments
 

Bantal
Thursday, February 25, 2010
Posted on 4:23:41 PM | 0 Comments

tiba-tiba rasa nak belajar mengait membuak-buak.

photo credit to dreamesh (blog) @ meshye (flickr)


photo credit to bebe nonsuch
ok. yang ini tak perlukan kemahiran mengait pun.

simple yet adorable. kan?


Inspirasi, Favorites | 0 Comments
 

sew along - mari jahit bersama
Saturday, January 16, 2010
Posted on 6:30:52 PM | 13 Comments

sebab saya mahu kekalkan momentum untuk terus menjahit, maka saya perlukan sesuatu yang boleh menjadi motivasi. contohnya dengan menjahit bersama-sama.

2 yang saya mahu buat untuk minggu depan dan seterusnya (minggu ni saya pergi bercuti ya, lalalala...) adalah dari zura dan tinihani. giler tamak nak buat 2 sekali kan. takpe takpe. cita-cita kena tinggi.

ok. yang pertamanya dari tinihani.

Rixarixa: Sleeveless dress

saya mahu buat yang ini dulu sebab ada pattern free. dress berbentuk A-line adalah yang hampir tak pernah saya buat kecuali mula-mula jahit dress dulu. lepas tu tak buat dah. sebab lagi senang yang ada kedut-kedut kat pinggang atau dada tu, semua lurus. sebab bila nak buat A-line memang elok buat atas kertas dulu sebab ada lengkung pada belah bawah dan ada garis senget di kiri kanan. hahaha.. giler malas.

lepas saya buat yang ni, saya nak ikut zura dalam sew alongnya pulak.

Ottobre Sew Along

walaupun saya tak ada majalah tu, rasanya saya boleh modified sikit dari pattern free atas tu kot. tengoklah nanti cemana hasilnya, entah jadi entah tidak. kalau jadi, buleh tayang kat sini. kalau tak jadi, potong balik buat patch work. hahaha.. harap-harap jadilah yer... pssttt.. zura, boleh tolong bagi gambar besar sikit tak? yang ada tulisan rome kat tengah-tengah tu? :P hehe..

jom jom jom! sapa nak join lagi?


Sew Along, Favorites | 13 Comments
 

custom sofa
Monday, January 04, 2010
Posted on 10:37:54 PM | 5 Comments

image credit to Doodlesplatter

saya terjumpa ini semasa sedang ligat berbloghopping.

saya sangat teruja.

adakah elman juga pernah merasai perkara yang sama? pernah ke sini sebelum saya? teruja dengan hasilnya? teruja dengan kecoolannya? maka terhasilnya ini?

tinggi sungguh cita-cita mama dia.

Doodlesplatter
Jon Burgerman


Anak-anak Kita, Favorites | 5 Comments
 

and they live happily ever after
Friday, July 17, 2009
Posted on 10:36:38 PM | 4 Comments

very the lovely couple kan...

baru saya tahu couple ni ropenye memang couple juga in real life. i like!!!

baru je kawen.. wow! memang sangat sesuai dan sepadan dan secocok bagai pinang dibelah dua lah hoh..

sila sila.. selamat berbahagia..


Fiction, Favorites | 4 Comments
 

Lian's Giveaway
Friday, June 19, 2009
Posted on 11:05:15 PM | 0 Comments

ok. last minutes entry. harap lian terima. :P

pernah join giveaway lian juga sebelum ni. tapi tak menang. harap-harap kali ni mennag.
jap lagi kul 12 dah tutup.
mana tahu ade rezeki last minute kan? kan? kan lian kan?

http://lilstitchy.blogspot.com/


Giveaways, Favorites | 0 Comments
 

ChomelCraft Giveaway
Wednesday, May 27, 2009
Posted on 11:59:02 PM | 3 Comments

sungguh banyak dah komen2 dalam tu.. saya tahu, harapan saya nak menang kelip-kelip ku sangka bintang yang sangat comel ni memang sangat tipis.. tapi, heeiiyy!!! apesal belum-belum nak mengalah kan... sementara belum tutup ni, saya nak juga nama saya tersenarai..

abragedabra.. fuh fuh fuh.. blinngggg!!!!!
eh? saya menang! saya menang! (dalam mimpi)

kepada kawan-kawan sekelian, silalah ke chomelcraft.blogspot.com untuk memeriahkan majlis yang sudah sedia meriah...


Favorites, Giveaways | 3 Comments
 

eh hidup lagi blog ni hari ni.
Saturday, May 09, 2009
Posted on 11:47:09 AM | 0 Comments

entah.
kata nak buat malam tadi & ambik 48 jam.

sambil tu, sila baca ni. sangat bagus. just wondering, buku apa yang dia baca.

tq m-i-o, for sharing.


Favorites | 0 Comments
 

{ Older Post }

Creative Commons License Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server