HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

art attack
Friday, August 07, 2009
Posted on 2:03:00 PM | 34 Comments

yang boleh mengakibatkan heart attack.



dinding


side table


lantai


sofa


sofa (tepi)

untuk ke sekian kalinya, saya tanya elman lagi. padahal melly buat gak. tapi melly mana nak ada rasa bersalah. lagi dikatanya cantik ada.

"abang conteng-conteng ni, macammana orang nak duduk kat sofa ni?"

dengan muka suci murni dia jawab, "oklah. esok abang hilangkan."

"abang nak hilangkan macam mana?"

"abang guna pemadam lah. nanti abang gosoklah kuat-kuat. ... mama ambik gambar ni sebab cantik ke?"

adoiiii!

tak pe.
esok saya akan bagi dia padam guna pemadam. boleh atau tak boleh hilang contengan crayon tu, biar dia sendiri tengok hasilnya.


raya pun dah nak dekat.

sofa baru. cat dinding. tukar lantai. HAH APA? PERGO?
macamlah kebarangkalian untuk tidak diconteng kembali tu ada.

nampaknya raya kat kampung sajalah tahun ni kita yer...


Corat-Coret, Anak-anak Kita, Kisah Saya | 34 Comments
 

rina says ...
  ni bukan art attack dh... heart attack terus masuk icu dh ni....

bravo inspektor sahab.... bilik tido rasanya blom rasmi lg tu... so apalagi... p lah naik cepat.

Reply | Posted on 8/7/2009 2:05:35 PM
 
maya replies ...
  oh.. ni ler cikgu dia ropenye...

Reply | Posted on 8/7/2009 3:53:19 PM
 

zura says ...
  mai....kita serupa......huhu

Reply | Posted on 8/7/2009 3:36:34 PM
 
maya replies ...
  meh nyanyi same2...
kita serupa.... kita serupa..........

Reply | Posted on 8/7/2009 3:53:51 PM
 

kaezrin says ...
  adehhh kalu aku confirm heart attack..:)

Reply | Posted on 8/7/2009 3:49:43 PM
 
maya replies ...
  elin.. tu ko belum tengok yg conteng gune lipstik lagik..
lagi haru..

tapi yg tu dah lama laa...

Reply | Posted on 8/7/2009 3:54:53 PM
 

azie mylt says ...
  ha ha.. bravo melly & elman... kecik2 dah tunjuk kreatif, kira kuah tumpah kat nasik ler kan..

neeway, i thnk they juz helping you to percepatkan proses buying new sofa, painting d walls & pasang pergo.. sebagai persediaan raya yg bakal menjelang, keh keh...

Reply | Posted on 8/7/2009 3:56:46 PM
 
maya replies ...
  yeah.. yeah..
rajin sungguh tolong mak yer...

Reply | Posted on 8/7/2009 6:11:27 PM
 

iena says ...
  Maya,
Maksud tersirat nieee. Depa suruh you tukar sofa baru, cat rumah kaler lain dan pasang lantai pergo tu. Hehe! ada anak mcm nie la yer. Huhu dah merasa kena heart attack dah dulu masa Aqeela sebaya Melly.

Reply | Posted on 8/7/2009 4:42:43 PM
 
maya replies ...
  sangat tersirat okeh...
elman mase sebaya melly buat perangai cam tu.. pas tu stop..
laa ni. bilaa melly buat cam tu.. dia pun naik sama..

lagi syok ade team..

Reply | Posted on 8/7/2009 6:12:48 PM
 

tety says ...
  mmg bisa gugur jantung & pankreas sume skali nih... Huhu jgn kt kampung pun tunjuk skill gak sbb lg ramai geng... Hehehe

Reply | Posted on 8/7/2009 8:44:30 PM
 
maya replies ...
  haha.. tak pernah bawak crayon balik kampung..

Reply | Posted on 8/7/2009 10:06:59 PM
 

salina says ...
  ermmm...mana x tumpah nyer kuah kalau x ke pinggan..ye x...ker..ko pakat ngan diorang...supaya dpt lesen dr hubby tukar semua..
;)

Reply | Posted on 8/7/2009 9:51:32 PM
 
maya replies ...
  huwaaa... sangat tak sesuai spekulasi tu tau....

Reply | Posted on 8/7/2009 10:07:48 PM
 

ummizz says ...
  hahaha.. kreatip nya elman n melly

Reply | Posted on 8/7/2009 10:28:55 PM
 
maya replies ...
  terlebih sudah...

Reply | Posted on 8/7/2009 10:41:15 PM
 

ummi365 says ...
  adik akak dulu masa kecik lagi best.. dia pakai lipstick pastu dia cium semua dinding.. jadi borderlah pulak..

Reply | Posted on 8/7/2009 10:41:09 PM
 
maya replies ...
  hahahaha!!
border seksi ya..

Reply | Posted on 8/7/2009 10:58:35 PM
 

wan says ...
  ooo Ya Allah.. mengucap panjang.. sungguh menguji kesabaran.. kalo saye, pasti dh nangis dulu.. uwaaaaa...

Reply | Posted on 8/8/2009 12:24:13 AM
 

wannur says ...
  dasat tol....hahaha...mmg ketip la anak2 maya...anak suke mak pening bapak pokai...hahaha...adussss....kalo saya kan..dh teruk cenggitu, tambahkan skali...alang2 menyeluk pekasam, biar terseluk semua skali...hahaha....

Reply | Posted on 8/8/2009 10:17:22 AM
 

Wan says ...
  sunguh sabar sekali ko maya.. rumah aku pun ada mural ni kat dinding.. gerammm...

Reply | Posted on 8/8/2009 11:58:31 AM
 

maya says ...
  woowwiii!!!
3 wan in a row... hehehe...

nak marah sangat pun, sakit kat hati sendiri kan..
lagik pun rumah tak penah cat.. sopa pun dah lama...
kalau baru dah masuk icu agaknya..
hrrmmm...

Reply | Posted on 8/8/2009 12:37:55 PM
 

Melorr says ...
  Ya salammmmmm... ni lah yg terjadi bile idea mereka dtg mencurah-curah :))!

Reply | Posted on 8/8/2009 4:53:41 PM
 
maya replies ...
  terus tercurah ke dinding..

Reply | Posted on 8/8/2009 5:44:50 PM
 

taichee says ...
  mmg la heart attack.
hehehe.
salunye bebudak cenggini mmg akai panjang. berupaya jadik sgt kreatif..

Mai, aku pun aku jadik cam ko gak satu hari. Tp sbb hal ni, aku dah ada idea wat Bilik Conteng bebudak khas. Hahahaha~@!

Reply | Posted on 8/8/2009 5:30:40 PM
 
maya replies ...
  ya sangat betul idea tu...
aku pun ade satu tempat untuk diconteng dan ditampal.. tak laa jauh mane pun.. kat dapur je...

tapi secara lumrah alamnya, mane best conteng kat tempat BOLEH conteng.. tidak mencabar gitu.... hehe..

Reply | Posted on 8/8/2009 5:47:15 PM
 

jijah says ...
  saya mak yg garang, anak dara saya pernah conteng diding maka kena titik ler tapak tangannya dgn rotan. saya hadiahkan 1/2 rim kertas A4 dengan pesanan " disini yer kalau nak buat art!" tak berani dah lepas tu hehehehe. jgn ikut cara saya ok

ps: garang lelebih padahal cat pakai yg bleh lap2 tu. dasar mak nya malas nak lap :-P

Reply | Posted on 8/9/2009 10:57:48 PM
 
maya replies ...
  hehe.. budak2 ni kes tak cukup kertas kot.. padahal dah 2-3 rim habeh...

sebenarnya diorang ni... apa yg paling tak boleh... itulah yang paling best kot... sabar je lah..

Reply | Posted on 8/17/2009 10:51:55 PM
 

maklang says ...
  dah lama kita x jumpa kan.. dahsyatnye anak buah maklang ni.. x pe la kalo x nak raya kat umah sendiri bleh raya kat umah maklang+paklang+lukman kat melaka.. tp jgn conteng dinding umah maklang tau.. hehe..

Reply | Posted on 8/15/2009 12:17:57 PM
 
elman replies ...
  kami memang dasat..
baru kene lepuk dengan mama sebab basahkan bilik dengan air bomba kat bilik air..
bile maklang nak balik kampung ni?
cuti sekolah ni balik ke?

Reply | Posted on 8/15/2009 1:18:40 PM
 

maklang replies ...
  cuti sek ni balik ler.. kalo tak awal cuti akhir cuti sek. lama tak jumpa.. bila nak balik kg? bleh tgk rumah pak hassan (nur kasih) sesama.. hehe..

Reply | Posted on 8/17/2009 2:10:29 PM
 

along replies ...
  balik ler awal cuti sekolah.. kite balik ahad/isnin next week...

Reply | Posted on 8/17/2009 10:46:32 PM
 

erni says ...
  pergo washable..conteng la macam mana pun..ok punya :D

Reply | Posted on 8/19/2009 4:55:58 PM
 
maya replies ...
  err.. kalau gores & menang, boleh calar tak?

Reply | Posted on 8/19/2009 5:47:34 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 4 + 8 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server