HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Peasant Blouse
Friday, August 03, 2012
Posted on 10:55:49 PM | 11 Comments

Ingat lagi skirt rama-rama yang saya buat bulan lepas? Kebetulan ada perca kain yang warnanya memang sama. Jadi saya buatkan matching peasant blouse. Simple je.

Tutorial peasant blouse ada di sini. Saya cuma adjust ukuran ikut badan Melly sekarang. Dan untuk lengan, saya buatkan ukuran separuh lengan.

Poplook tak?

Macam biasa, siap saja, Melly lah kena jadi modelnya. Dah baju tu pun memang dia punya.

Poplook lah sangat.

Ya. Saya sangat suka dengan kombinasi baju dan skirt ni.
Nampak sangat serasi.
Boleh pakai raya.

Oh. Melly kurus sikit bulan puasa ni.



Made by Maya, Top N Bottom, Sewing Corner | 11 Comments
 

wani says ...
  tkpe melly,model manade yang montel2...ok la tu kurus,senang jimat kain tk mcm auntie haha

Reply | Posted on 8/4/2012 9:53:31 AM
 
maya replies ...
  haha.. comel ape montel2..

Reply | Posted on 8/4/2012 10:10:42 AM
 

Kak su says ...
  Anak kak su 12 tahun..mcmana nk ukur utk pleasent blouse ni...

Reply | Posted on 8/4/2012 12:33:13 PM
 
maya replies ...
  ukuran saya main agak2 je kak su.. cuma sbb nak buat loose saya lebarkan bahagian lengan (2 kali lengan ++) & badan (2 kali badan). panjang baju lak, saya ukur make sure dia lebih dr punggung, sebab nak letak getah kat pinggang biar jadi mcm tu..

yang senangnya peasant blouse ni, boleh pakai lama sbb kalau terbesar pun takpe.. lagi, ni saya pakai kain ni lembut & nampak jatuh.. (serius saya fail sikit bab nama kain.. hahaha)

Reply | Posted on 8/4/2012 12:46:04 PM
 

sue says ...
  Melly dah beso. Suka tgk melly, makin comel.

Reply | Posted on 8/4/2012 10:46:54 PM
 

farmy's says ...
  emm. cantik. sesuai betul dgn skirt cute tu..;)

Reply | Posted on 8/6/2012 3:14:46 PM
 

maya says ...
  thanks sue & farmy's ;)

Reply | Posted on 8/6/2012 9:23:40 PM
 

ayten says ...
  Hello, wonderful shares. Thank you :)))

Reply | Posted on 8/11/2012 7:29:27 PM
 

Azi says ...
  I blog hopping and found this blog...
I like the top, very sweet, I am going to try to make one day for my daughter

Reply | Posted on 8/13/2012 11:26:20 AM
 

maya says ...
  hi ayten and azi.
thank you for dropping by. :)

Reply | Posted on 8/13/2012 10:17:40 PM
 

How we can increase our height? says ...
  Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.

Is it hard to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out
pretty quick. I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to
start. Do you have any tips or suggestions? Appreciate it

Reply | Posted on 9/3/2017 2:05:06 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 1 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server