HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

mie says ...
  salam maya,

saya pun buat baby wrap sendiri.. nak beli, mahal le rasanya
ikut tutorial yg guna 3m je.. jimat sikit..

kebetulan jumpa satu jenis kain cotton ala2 mcm kain lampin di kedai kain lama, susun benang tak rapat.. berangin gitu..

now, pergi mana2 mmg guna wrap je.. tak perlu angkut stroller.. mudah esp masa shopping barang dapur.. tak de la nak tolak troli + stroller.. :D

Reply | Posted on 7/26/2012 12:40:37 PM
 
maya replies ...
  a'a mahal.. biase sebab kain yg mahal..
bagus boleh buat sendiri.. saya nak buat cam malas lak.. kikiki..

tapi baby memang nampak selesa duk dalam baby wrap kan.. nyenyak tidur..

Reply | Posted on 7/26/2012 4:35:48 PM
 

mie replies ...
  ye.. asal masuk wrap je tidur :D tak byk kerenah.. senang mak nak shopping :D

Reply | Posted on 8/2/2012 4:23:42 PM
 

farmy's says ...
  kretip betul.. jimat pun jimat.. ;)

Reply | Posted on 7/26/2012 2:22:55 PM
 
maya replies ...
  :) saje kongsi2..
tapi memang sangat jimat ;)

Reply | Posted on 7/26/2012 4:36:30 PM
 

F a i z a h ' s says ...
  kena guna pashmina saiz besar ke? ke ada alternatif len?mcm nk try buat jgk... baby br 2blh lbh skit tp berat nk dkt 6kg dah... penat nk gendong kalu shopping... nk bli sling cam mahal... huhu

Reply | Posted on 7/27/2012 1:40:02 AM
 
maya replies ...
  tengok kesesuaian kot.. saya guna yg saiz biasa je, panjang 6kaki, lebar 26 inchi.. kat link tu ade cakap, dia suggest panjang 7-9 kaki, & lebar around 30 inchi..

sebenarnya kalau tak pakai pashmina pun takpe.. kain2 ape2 pun boleh.. susah2 kan, beli je kain kotton plain, murah pun murah.. kat video tu pakai bedsheet je.. sempoi.. hehe..

Reply | Posted on 7/27/2012 12:06:04 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 9 =
 

 

Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server