HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Tentang Skirt - Hunky Dory
Friday, July 20, 2012
Posted on 7:40:01 AM | 12 Comments

Ini yang terbaru. Dua-dua skirt ni saya guna koleksi fabrik dari Hunky Dory by Chez Moi. Dulu saya memang gila dengan kebanyakan corak dari koleksi Hunky Dory ni. Semua cantik-cantik belaka. Sudahnya saya simpan saja sebab sayang sangat nak guna.

Ini closed-up untuk skirt Hunky Dory warna hijau.
Sangat suka dengan warnanya. Saya buat layer beropol.

Setelah digayakan, oleh siapa lagi kalau bukan tuan empunya.

Ehem! Ehem! Melly happy tu sebab sekarang dia sudah bertindik. Lama dah dia mintak nak pakai subang, macam sepupu-sepupunya, Fatma & Nia, macam kawan baiknya, Auliya, yang hari-hari dia sebut. Kitorang je tak sampai hati. Tapi masa tindik, Melly tak nangis pun, cuma muka kelat sikit. Hehe..

Yang ni pulak skirt Hunky Dory warna pink. Yang ni saya cuma letak layer je, tak beropol.
Dan saya sematkan riben kecik untuk menaikkan serinya. Serinyaaa lah!

Tu dah pakai. Seronok sangat si Melly.

Oklah ini dulu. Sudah-sudah lah kot buat skirt Melly, kan. Sambung lenkali ya..


Akhir sekali, bersempena dengan kehadiran Ramadhan al-Mubarak, dengan segala kerendahan hati, saya mohon maaf zahir dan batin atas segala silap dan salah. Selamat menunaikan ibadah di bulan yang mulia ini dan semoga segala ibadah kita diterima Allah Subhanahu Wata'ala.


Made by Maya, Top N Bottom, Sewing Corner | 12 Comments
 

sue says ...
  wah. seronok bila maya update. missed your post :)

Reply | Posted on 7/20/2012 8:53:23 AM
 
maya replies ...
  oh. terima kasih atas sokongan sue..
:) :)

Reply | Posted on 7/20/2012 10:49:24 AM
 

wani says ...
  tudia bukan main happy dpt skirt idaman tu,...
selmat berpuasa yaaa....

Reply | Posted on 7/22/2012 12:52:16 AM
 
maya replies ...
  hehehe.. thanks wani!

Reply | Posted on 7/22/2012 8:48:36 PM
 

dayana says ...
  hai maya, im a newbie here, if u dont mind sharing, maya guna mesin jahit jenis apa ye? and mesin jahit tepi jenis n model ape ye? thanks maya:)

Reply | Posted on 7/26/2012 10:39:18 AM
 
maya replies ...
  hai dayana,
both saya guna portable mesin jahit singer. model ape tak ingat dah (pastu malas nak cari .. hehehe.. maafkan saya).. tapi mesin tu dah lama.. lebih 10 tahun dah..

singer.. menawan keluarga bahagia.. :D

Reply | Posted on 7/26/2012 11:32:11 AM
 

dina says ...
  cantik skirt tu, and melly cute as always

Reply | Posted on 8/1/2012 4:02:34 PM
 
maya replies ...
  thank you, dina ;)

Reply | Posted on 8/2/2012 8:38:10 AM
 

shas says ...
  Cantik-cantik skirt, suka sgt... Kita nak jahit skirt for my daughter tapi x sempat sempat lagi..

Reply | Posted on 8/4/2012 5:59:44 AM
 
maya replies ...
  hehe.. saya pun curi2 masa.. seronok bila tengok hasilnya.. tu yg jadi nak buat lg nak buat lg.. tapi skirt jenis gini ok laa.. tak leceh sgt nak buat.. :)

Reply | Posted on 8/4/2012 10:09:49 AM
 

hidayah says ...
  salam sis, mane dapat hunky dory fabrics tu? beli online ke?

Reply | Posted on 5/8/2013 11:19:36 AM
 

Rizuani Razali says ...
  ok ni memang super cute and sweet..

htto://mummyumardian.blogspot.com

Reply | Posted on 3/17/2016 8:23:22 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 2 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server