HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Tentang Skirt - Si Rama-rama
Wednesday, July 18, 2012
Posted on 8:04:00 AM | 7 Comments

Skirt ni yang paling Melly suka. Bila tanya kenapa, satu sebab dia warna pink. Yang kedua, sebab corak butterfly. Satu lagi sebab ada riben. Memang elok sangatlah semua yang dia suka, ada.

Kali ni saya buat tiered skirt - bertingkat kot kalau sebut dalam Bahasa Melayu. Dah cukup warming up hari tu, pegang mesin pun dah ok, so bolehlah buat yang lebih rumit sikit. (Rumit lah sangat. Haha!)

Nama kain, Mod Butterflies in Pink dari Fandango Collection by Henry Glass Fabrics.

Ok. Cari-cari di sini untuk skirt tutorial.


Made by Maya, Top N Bottom, Sewing Corner | 7 Comments
 

Nafisa81 says ...
  panjangnya nama kain

Reply | Posted on 7/18/2012 10:17:37 AM
 
maya replies ...
  Hahaha.. ha'ah panjang sbb ade bin sampai nama atok sekali..

nama kain tu Mod Butterfly je..
Fandango Collection nama batch dia..
Henry Glass Fabrics tu nama company dia..

Reply | Posted on 7/18/2012 11:28:18 AM
 

iena says ...
  Sweetnyer. Wah! banyaklah skirt melly utk raya nie :0)

Reply | Posted on 7/18/2012 10:56:44 AM
 
maya replies ...
  :) stock utk setahun, sampai raya thn depan..
sementara mama dia masih cuti. hahaha..

Reply | Posted on 7/18/2012 11:31:11 AM
 

wani says ...
  model dlm keadaan mood yang baik,hehe, memang panjang betui nama kain nya...

Reply | Posted on 7/18/2012 11:27:54 AM
 
maya replies ...
  haha... yg ni dia suka sgt..
nak pulak hari2 tgk dejavu di kinabalu.
ost dia kan lagu butterfly..
suka laa sgt dia lagu tu..

Reply | Posted on 7/18/2012 11:29:56 AM
 

What do you do for a sore Achilles tendon? says ...
  My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.

I have always disliked the idea because of the expenses.
But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on a variety of websites for about a year and am
nervous about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net.
Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?
Any help would be really appreciated!

Reply | Posted on 9/2/2017 7:05:46 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 9 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server