HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Julai. Tentang Skirt.
Monday, July 16, 2012
Posted on 10:50:41 AM | 6 Comments

Tengok-tengok balik almari kain, banyak lagi designer cotton yang saya kumpul-kumpul dulu. Nak buat dress macam malas. Jadi saya buat skirt saja. Dah nama pun warming up, jadi saya buat yang simple je. Ni saya guna kona cotton shocking pink di padankan dengan kain bercorak jalur warna terang, Luna by Gail Fountain for Maywood Studio.

Melly memang suka pakai skirt. Skirt yang ada semua dah singkat. Almaklum, mak dia rajin sangat.


Tapi bila dah start buat skirt ni, jadi seronok pulak dok matching kain.

Yang kedua ni, saya gunakan kain Leanika by Free Spirit Fabrics. Sebenarnya sayang sangat nak guna, api sampai bila nak simpan, kan. Kali ni saya padankan dengan kona cotton warna koko.

Dah nama pun dia punya, happy lah dia. Raya pun nak dekat kan.

Melly dengan inainya.


Melly dah semakin tinggi. Setengah ela designer cotton yang selalu saya beli, cukup-cukup untuk skirt dia. Kena tambah kain lain untuk panjangkan sikit. Nanti kita buat lagi ya.

Oh ya! Dapatkan tutorial skirt di sini: Pinterest.
Ada skirt untuk budak. Ada juga skirt untuk mak budak. Untuk anak dara pun ada.
Pilihlah yang mana suka. Buat semua pun boleh ;)


Made by Maya, Top N Bottom, Sewing Corner | 6 Comments
 

wani says ...
  besaq dah anak dara maya ye,best la mau bergaya,anak kami 4tahun,tp cukup malas nak posing,...kena iku t mood dia...huhu.lama tk mai sini...

Reply | Posted on 7/17/2012 8:19:05 AM
 
maya replies ...
  ha'ah.. dah besar ni memang tak berapa nak posing. tapi ni sebab dah lamaaaaa sangat mak dia tak suruh posing kot.. semangat sikit.. hehe

Reply | Posted on 7/17/2012 1:56:32 PM
 

wani says ...
  tahniah maya dpt baby baru,baru sempat wish hehe...

Reply | Posted on 7/17/2012 8:20:31 AM
 
maya replies ...
  thanks wani :) :)

Reply | Posted on 7/17/2012 2:07:04 PM
 

farmy's says ...
  melly dh tinggi. lepas ni beli 1y utk skirt dia.. hehee

dah besar nampak dia skrg.

Reply | Posted on 7/20/2012 4:28:55 PM
 

maya says ...
  haha.. tu laa tu.. nak kena beli banyak pulak. tak pun kena combine byk2.. :D

Reply | Posted on 7/21/2012 1:24:08 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server