HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Skirt - untuk saya dan Melly
Monday, November 28, 2011
Posted on 5:12:21 PM | 12 Comments

salam maal hijrah.

baik. agak sudah sangat lama blog ini tidak berupdate. akan terus diusahakan agar diri ini lebih rajin untuk berkongsi cerita dan idea, walaupun sudah tahu yang diri sendiri akan tidak berapa rajin untuk menjahit. tapi...

tada!!!!

berkat kerahan tenaga, dapat juga saya selesaikan 2 helai skirt, sedondon saya dan melly. itupun belum sempat pakai sama-sama lagi.

skirt saya adalah jenis a-line, dan skirt melli adalah skirt ropol. sebab skirt melly adalah kain lebihan dari skirt panjang saya dan tak berapa cukup, jadi saya cantumkan dengan kain corak yang sama tapi berlainan corak.

ok tak?

jumpa lagi!


Made by Maya, Top N Bottom, Sewing Corner | 12 Comments
 

F a i z a h ' s says ...
  tutorial plss... :)

Reply | Posted on 11/29/2011 9:34:07 AM
 

maya says ...
  :D erkk...
untuk skirt saya tu, saya main tiru je skirt beli siap.. pakai getah.. nanti saya try buatan tutorial ya..

Reply | Posted on 11/29/2011 11:12:33 AM
 

nada says ...
  suka. cepat-cepat buat tutorial :)

Reply | Posted on 11/29/2011 4:59:58 PM
 
maya replies ...
  alamak. lagi sorang..
hehe..

Reply | Posted on 11/29/2011 8:52:41 PM
 

wani says ...
  woow wooow sgt sgt OKESSS! hebat2 kawanku ni....
er cuma permintaanku jgn lupa di uplod gmbar model nya salepas memakainyeee yee hehe

Reply | Posted on 11/29/2011 8:33:07 PM
 
maya replies ...
  hahaha wani...
bab model 'senior' tu yg tak berapa sanggup...
kakaka

Reply | Posted on 11/29/2011 8:54:53 PM
 

Shas says ...
  I've been planning to sew a line skirt for weeks now. Tengah mode malas.

Tengok your skirt tu rasa cam nak cepat cepat jahit satu... Thanks for the inspiration!

Reply | Posted on 11/29/2011 11:04:35 PM
 
maya replies ...
  tq shas.
alhamdulillah..
seronok rase bila ade yg terkena percikan semangat.. hehe

Reply | Posted on 11/30/2011 7:40:55 AM
 

seneeyah says ...
  Cantik! Kainnya pun cantik, sgt sesuai coraknya,tak nmpk mcm kain utk bju raya,hehe, mana beli u bli maya?

Reply | Posted on 12/5/2011 7:58:49 AM
 
maya replies ...
  saya beli online... lama dah, lebih dari setahun dah.. sampai tak ingat saya beli kat mana... hehe..

Reply | Posted on 12/5/2011 12:09:16 PM
 

put3 says ...
  cantiknya....sis kt mn nk beli English Cotton yg cntik2 untuk buat dress 4 gegirl?

Reply | Posted on 12/6/2011 9:49:35 AM
 

cham says ...
  Salam maya, nak tanya skirt utk maya tu guna bape meter kain

Reply | Posted on 4/28/2012 1:03:52 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 7 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server