HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Color Block Skirt
Sunday, July 31, 2011
Posted on 12:47:45 PM | 18 Comments

Tiba-tiba rasa nak buat something yang color blocking. Mula-mula nak buat dress tapi memandangkan masa yang sikit dan kerja yang nak dibuat banyak, makanya saya cuma buat skirt saja. Tu pun ambik masa juga, sebab saya tak suka kalau jadi tak kemas. Nasib ler kan... Memang hasilnya cantik (nampak? ada perasaan perasan di situ) tapi agak terhegeh-hegeh. Haha!

Ingat nak letak kaler kuning atau oren untuk kaler paling bawah tu. Tapi, apakan daya, takde stock kain kaler tu dalam simpanan. So, pakai yang ada jer lah. Jadilah kan. Itu pun, tak de benang sama kaler ngan kain. Benang kaler terang jer ade. Pon, jadi lah kan.. Janji rock!

Oklah kan, skirt getah camni. Senang pun senang. Agak labuh kat Melly tapi takpe, boleh pakai lama sikit kan. Yang penting Melly suka sangat dengan skirt ni.. siap pusing-pusing menari-nari lagu Hindustan. Lagu Hindustan adalah kegemaran Melly sekarang, lagi-lagi lagu-lagu dari Mohabbatein.. Yang paling dia suka, jerit... Sameerrrrr!!! Sampai tengah tengok bola Malaysia lawan Singapore pun, orang jerit Safee, dia dok jerit Sameer! Sameer! Hahahaha!

Berbalik kepada cerita skirt, boleh dapatkan skirt tutorial kat sini:
http://my.crazyartzone.com/?p=758

Ni pulak pasal color blocking:
fashiondujourdaily.wordpress.com

Last but not least, di kesempatan ini saya mohon ampun dan maaf atas segala salah dan silap saya kepada semua. Selamat berpuasa dan semoga Ramadhan ini membawa seribu keberkatan untuk kita semua.

Update: Ni gambar Melly dengan skirtnya. :)


Made by Maya, Top N Bottom, Sewing Corner | 18 Comments
 

noen says ...
  selamat berpuasa..

cantik skirt tu..sgt2 ceria kaler2nya :D

Reply | Posted on 7/31/2011 2:34:08 PM
 
maya replies ...
  tq noen! selamat berpuasa utk noen juga..
:)

Reply | Posted on 7/31/2011 2:36:45 PM
 

ira says ...
  like this very2 much.
and wishing you selamat berpuasa :)
love your creative creation

Reply | Posted on 7/31/2011 8:17:44 PM
 
maya replies ...
  tq ira! selamat berpuasa.. :)

Reply | Posted on 8/1/2011 8:15:25 AM
 

wani says ...
  hye aslm ..
lamna tk mai singgah ,...hmm cantik pa ,pk jugak warna ceria2 cmtu..hmm rasanya skirt ni buleh la kot wani nak jahit utk anak wani yg kerintingnya sama dgn melly,..haha.
nak try la nanti,kain2 memmg bnyk cuma nak menstart jahit tu yg tk start 2 lagi huhu.k slmt berposa jugak ya....

Reply | Posted on 7/31/2011 10:39:16 PM
 
maya replies ...
  tq wani.. :)
buatlah.. seronok gak tengok warna2 ceria ni.. tp memang betul nak start tu mmg payah sket.. tapi bila dah start tak bleh berenti.. haha

Reply | Posted on 8/1/2011 8:16:56 AM
 

rina says ...
  tak kira nk jugak selai... selamat berpuasa kali yang ke ntah berapa.

Reply | Posted on 8/1/2011 8:54:50 AM
 
maya replies ...
  ;o ngehngeh..

Reply | Posted on 8/3/2011 9:43:29 AM
 

jannah says ...
  salam kak, kain yang akak guna ni jenis apa ehh..cotton kah??

Reply | Posted on 8/2/2011 9:54:01 PM
 
maya replies ...
  salam jannah..
saya guna kona cotton..

Reply | Posted on 8/3/2011 9:44:01 AM
 

sniffa93 says ...
  salam ramadhan.
sweet sangat skirt ni..buatkan satu! hehe

Reply | Posted on 8/3/2011 11:33:39 AM
 

farmys says ...
  maya, cantik la..
skrang saya dah try wat baju bb sejak dapat bb girl.
dapat inspirasi tgk blog maya.. cantik2..

selamat berpuasa ye..

Reply | Posted on 8/3/2011 1:16:32 PM
 

yaati says ...
  semalat berpuasa..sgt tertarik dgn blog nie..nnt dtg blog saya ye..tp mcmn nak follow yek blog nie?

Reply | Posted on 8/4/2011 12:15:19 PM
 

sue says ...
  Salam Kak Maya..Colourfull betul..Tapi cantik...

Selamat berpuasa kak maya....

Reply | Posted on 8/5/2011 2:06:00 PM
 

diesha says ...
  salam maya..cantik skirt tu...rindula entri baru maya....selamat berpuasa juga.... :)

Reply | Posted on 8/10/2011 10:25:01 AM
 

fit says ...
  Cantik2!!.. saya sangat suka warnanya... mesti comey Melly pakai

Reply | Posted on 8/22/2011 6:13:46 AM
 

Rina says ...
  Dear, tanya, can you sew diaper stacker? I would like to buy one. :-) Please email me if you can.

Reply | Posted on 8/23/2011 10:03:33 AM
 

ana says ...
  cantik lah. kalau nak tempah ukuran dewasa boleh tak?

Reply | Posted on 9/29/2011 8:08:52 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 10 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server