HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Penang De..
Monday, June 27, 2011
Posted on 7:06:46 PM | 1 Comments

Cuti sekolah yang lepas kami ke utara. Ke Ipoh dan ke Penang.

Tapi saya mahu cerita tentang Penang dulu. Sebab Penang lagi tua dari Ipoh. Boleh?

Mula-mula macam biasa, recharge dulu, di Hameediyah. Restoren ni direkomen oleh orang Penang sendiri, tak lain dan tak bukan, Yati. Terima kasih banyak-banyak Yati sebab rekomenkan tempat makan yang sedap-sedap ya..

lepas tu kita layan gambar jer lah eh... kakaka.. (giler malas nak explain. uppss...)

bangunan yang nostalgik.

ni yang dah dicat. nampak tak beza dia? haha!
iyalah.. dia jual jam rolex. confirm kaya. dah kaya, gaya mesti nak kena ada jugak, kan?

our official photographer .. ngeh ngeh..

untuk halwa anak-anak (dan mak bapak juga), kami ke toy's museum. giler ah memang dia kumpul toys banyak macam tu.. kitorang dok provoke elman, "macammana abang nak lawan ni?" hehehe..

ada macam sama tak?

yang ni mestilah kesukaan melly. yang lain-lain tu dia ketakutan..

hotel paradise. yang termurah tapi syok..

terjun tiruk time..

main pasir di belakang hotel..

and this is the best part.
mee ketam juru! oleh chef yati... eh.. eh..

thanks yati sebab sediakan tempat persinggahan kami on the way balik dari utara. siap dengan mee ketam special lagi. terima kasih banyak-banyak-banyak seratus juta juta ribu.. (entah yati baca entah tidak ni.. kakaka..)

juga kepada wan.. eh.. nanti sambung entry lain..



Corat-Coret, Travelog, Kisah Saya | 1 Comments
 

nawa says ...
  mee ketam juru?? sebelum jumpa restoran tu, jumpe rumah i dulu :)

Reply | Posted on 7/29/2011 4:15:13 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 11 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server