HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

white lily dress.... ermm.. model?
Thursday, June 23, 2011
Posted on 9:43:55 PM | 19 Comments

macam yang diceritakan minggu lepas.. errmm.. eh.. bulan lepas pasal dress putih tu.. hah! nilah dressnya yang sudah diperagakan oleh melly..

takde apa nak cerita sangat kot sebab dah cerita hari tu. ada lagi semeter kain sulam ni. warna putih jugak, cuma lain corak. belum tahu lagi nak buat apa..

ok. jumpa lagi!


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 19 Comments
 

thendral says ...
  Lovely! She looks very beautiful in this dress

Reply | Posted on 6/23/2011 10:27:55 PM
 
maya replies ...
  thank you dear!
glad she loves it.. & always asking when she can wear it... :D

Reply | Posted on 6/24/2011 7:37:51 PM
 

Norazlina Yaakop says ...
  So sweet.... Model makin pandai berposing.

Reply | Posted on 6/23/2011 10:46:26 PM
 
maya replies ...
  thank you ina..
bukan posing sangat pon.. dia tgh buat persembahan open banana tu.. haha!

Reply | Posted on 6/24/2011 7:38:44 PM
 

wani says ...
  amboi2...sakan.....pandai la model ni....tksia2 mumy pandai menjahit...

Reply | Posted on 6/24/2011 7:50:04 AM
 
maya replies ...
  hahaha! model paksa rela.. tq wani..

Reply | Posted on 6/24/2011 7:39:29 PM
 

gee says ...
  cantik sgt melly. dress tip top. kain 1m buat skirt kak dina ok kot hahahah...

Reply | Posted on 6/24/2011 8:39:28 AM
 
maya replies ...
  thank you gee.. eh.. eh.. kak dina memang comel..

Reply | Posted on 6/24/2011 7:40:15 PM
 

zu_e9 says ...
  cantiknya meely posing ngan dress ni..akak cantikla dress ni..kain tu pun cantik..lama tui x singgah blog akak ni..hihihi..rindu pd dress n model akak tu..hihihi

Reply | Posted on 6/24/2011 3:29:57 PM
 
maya replies ...
  thank you ze_e9.. kain putih... tumpah air sirap atas baju cam nak nangis rase mak dia.. hehehehe... rajin2 ler datang blog yg tak berapa nak berupdate nih.. eh.. hahaha.. takpe.. sian kang datang selalu pun blog tak berupdate.. :P

Reply | Posted on 6/24/2011 7:41:48 PM
 

mrs wan says ...
  hai.. mmg sgt kagum dgn maya.. agak2 kalau org yg tak pernah menjahit ni, kalau pegi blaja boleh pandai sikit2 ke ;)

Reply | Posted on 6/29/2011 2:31:14 PM
 
maya replies ...
  insyaallah.. kalau belajar, boleh buat punya.. try yg simple2 dulu... cepat siap, jadi boleh cepat rasa seronoknya.. lepas tu mesti semangat nak buat lagi...

:D

Reply | Posted on 7/3/2011 10:38:11 PM
 

farmys says ...
  maya.. cantik la, jeles..
kita baru nk try buat baju anak..

Reply | Posted on 7/1/2011 12:10:08 PM
 
maya replies ...
  tq farmys..
seronokkan dapat buat baju kat anak sendiri..
:D

Reply | Posted on 7/3/2011 10:38:43 PM
 

nizacraft says ...
  Cantik lah maya. very classic. mcm ala-ala dress yg jual kat lovely lace kan....

Reply | Posted on 9/9/2011 3:33:37 PM
 

Hafizah says ...
  Cantik nyer...

Akak..mcm mane nak buat tulang within the tiered tu..

Reply | Posted on 12/13/2011 9:45:50 AM
 
maya replies ...
  saya cuma jahit tindih macam kat entry yg lepas:
http://my.crazyartzone.com/?p=909

Reply | Posted on 12/15/2011 8:36:32 PM
 

rashidah busrau says ...
  maya...ada x tutorial nya?bole bagi x

Reply | Posted on 12/14/2011 3:03:35 PM
 
maya replies ...
  saya punya tutorial takde la yang... saya pun main agak2 jer..

tapi saya try google "tiered dress tutorial" jumpa ni yang paling dekat & senang & cantik.. pilih ler:

http://scatteredthoughtsofasahm.blogspot.com/2011/08/how-to-sew-tiered-pillowcase-style.html

http://www.familyfriendlyfrugality.com/2011/12/how-to-sew-a-ruffle-dress-a-quick-3-tier-ruffle-dress-tutorial-for-a-little-girl/

Reply | Posted on 12/15/2011 8:42:08 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 10 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server