HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Purple Paisley Dress
Friday, June 17, 2011
Posted on 6:45:58 AM | 15 Comments

misi menghabiskan kain masih berjalan lagi walaupun agak slow sekarang ni. berminggu jugak nak siapkan dress ni. bila dah siap elok pulak mood melly baik nak mempergayakannya. tapi tetap kena umpan eskrem.

design saya buat yang paling simple giler lah. bahagian atas tu sama je dengan white lily dress sebelum ni. cuma skirt tak bertingkat sebab sayang nak potong-potong corak paisley yang cantik ni.

dan ada juga rasa nak buat patchwork kat bahagian atas yang kosong tu. tapi biar kita tengok yang kosong dulu macamana ya (baca: malas). lain kali kalau kita buat dress macam ni lagi, kita try pulak letak patchwork kat tempat yang kosong cam tu (baca: kalau rajin)..

ingatkan baju ni dah panjang, rupanya bawah sikit je dari lutut melly. cepat pulak melly ni meninggi walaupun nampak ketot jer. next time kena tambah ukuran lagi. biar boleh pakai lama..

ada lagi lebih kain paisley purple ni. ingat nak buat sling bag, tapi belum jumpa design yang berkenan. siapa-siapa yang ada design yang boleh di-share tu, jangan lah malu-malu nak bagitau ya... :)

tapi... tapi...
over tak kalau kain sling bag sama ngan baju anak?
huahua! sadis..


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 15 Comments
 

Sertyan says ...
  Sweet dress and sweet little girl, very natural model. I think you should leave the top plain or maybe add a little fabric flower there.

Cheers!

Reply | Posted on 6/17/2011 8:40:48 AM
 
maya replies ...
  thank you sertyan.. yes.. i think i just leave it like that for now.. hehe..

Reply | Posted on 6/23/2011 8:24:17 PM
 

Kay says ...
  Hi..i think you better leave it as it is..just add flower or riben or some embellishment jer...anyway, you give me idea on what dress to make for my dotters, using the mermaid kain yg bought from you..takut nak potong lagi cos i like that kain so much..and so is my dotter who has been pastering me to make her a princess baju from it...and tinkerbell baju...hhahaha...i cant imagine what baju is that..tinkerbell baju...drapped in leaves ?

Reply | Posted on 6/17/2011 8:58:04 AM
 
maya replies ...
  aahh.. ya.. hehe..

erkk.. may you bought from zura? i don't sell any kain :)

haha.. what melly loves the most of tinkerbell is her sanggul.. nasib baik tak mintak baju tinkerbell jugak.. hahaha.. kalau tak pening kepala mak dia nak cari daun...

Reply | Posted on 6/23/2011 8:27:37 PM
 

MR says ...
  melly dah besor! dulu sedikit tembam, skang dah kurus. apakah rahsianya nak? sudikanlah share dgn makcik besor kamu ni...hehehe. kemas nya ko jahit maya oi. kalau ai buat dress, terkelediang tang tepi2 dia..haha

Reply | Posted on 6/17/2011 2:48:10 PM
 
maya replies ...
  ahahahaaa..... rahsia dia? takmo makan... haha.. mak dia pun xleh folo kurus cam dia.. kikiki...

Reply | Posted on 6/23/2011 8:28:33 PM
 

sue says ...
  Akak..melly semakin pandai posing..Haiii!!!..jadi model tetap mama dia dah pasti la ni....Heee..Apa pun..memang cantik dress tu...(^_^)

Reply | Posted on 6/18/2011 10:28:02 AM
 
maya replies ...
  tq sue... melly memang suka posing sekarang ni.. lagi2 bila ade upah.. :p

Reply | Posted on 6/23/2011 8:29:02 PM
 

sifat says ...
  Amboi...memg berkenan sungguh apa yg Melly gayakan....akk dah try follow buat tapi asyik fail jer bab tension benang tu....cam x jadi jer kedut2 tu...nampak mcm senang ajer...dah x tau nak pusing no brapa....ke tgn akk yg x keras? mulalah main langgar jer janji jadi baju...

Reply | Posted on 6/18/2011 7:21:12 PM
 
maya replies ...
  kak.. tq kak..
ermm.. nak buat kedut tu eh? kalau susah2 tak yah kacau tension benang tu.. just amik jarak jer.. pastu tarik.. sebab saya buat, walaupun dah siap kedut, tapi still kena tarik manual gak... cuma senang sikit jer lah..

Reply | Posted on 6/23/2011 8:30:42 PM
 

nana rahman says ...
  woowww lamer dah jenguk2 cni...melly dah beso..anak dara sudah...jahitan sis mmg superb dr dlu!!

Reply | Posted on 6/19/2011 2:05:23 PM
 
maya replies ...
  tq nana.. :)

Reply | Posted on 6/23/2011 8:31:09 PM
 

nyna says ...
  cantik la kak, akak dah x amik order lg ek..

Reply | Posted on 6/24/2011 3:41:06 PM
 
maya replies ...
  tq nyna..
a'a ler.. saya tak amik order dah sekarang ni.. sorry ya..
:D

Reply | Posted on 6/24/2011 7:36:09 PM
 

zu_e9 says ...
  sweetnya melly posing..se'sweet bj tula k.maya..cantik bangat...

Reply | Posted on 7/28/2011 10:03:03 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 10 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server