HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Scented Sachets
Saturday, May 28, 2011
Posted on 1:16:24 PM | 5 Comments

Tiba-tiba terasa nak buat something yang comel bila saya dah bosan tengok sachet kosong yang tergantung kat kereta. Search punya search, maka jumpalah tutorial dari Checkout Girl ni. Sebijik sebijon je saya tiru sebab macam comel sangat saya tengok. Haha!

Saya guna fragrance beads Glade tu. Ada lobang dekat dengan riben tu, so boleh tukar ganti bila bau dah hilang nanti. Riben pun saya guna hujung kain jer yang saya kumpul-kumpul sebab sayang nak buang.

Ada banyak lagi sachets tutorial kalau nak cuci-cuci mata. Boleh check kat sini:
40+ Scented Sachets To Make: {Free Patterns}

Ok. Happy holidays, untuk cikgu-cikgu dan anak muridnya! Saya cuti hujung-hujung nanti. Nak bawak Elman dan Melly jalan-jalan. :)


Made by Maya, Felt Creation, Kain Perca | 5 Comments
 

wani says ...
  aslm,hye maya,lama dh tak mai jenguk maya,
seronok tgkmaya,kerana hasilkerja tgn maya jugak la yg memeberi inspirasi dan semngtbuat saya utk terus bekarya walaupun tk sehebat maya.tp apa yg maya buta,coretkan semua menjadi.seronok berkawan dgn maya walaupun kita hanya berkawan di alam maya...jumpa lagi

Reply | Posted on 5/29/2011 9:03:05 PM
 
maya replies ...
  w'salam wani..
alahai terharunya baca comment wani nih... ada jugak yg masih sudi nak komen cam ni.. haha! saya pun dah jarang2 bloghop dah.. masing2 ada tanggungjawab masing2 kan..

ok wani.. jumpa lagi! tq so much!
xoxoxo

Reply | Posted on 5/31/2011 8:43:46 AM
 

nafisa81 says ...
  tak terfikir pulak nak simpan ujung2 kain tu...

Reply | Posted on 5/31/2011 10:35:49 AM
 
maya replies ...
  sayang nak buang kalau yg ada signature tu.. :D

Reply | Posted on 5/31/2011 6:35:44 PM
 

wani says ...
  maya.....dlm idup ni nak cari kawan bukannya susah,....walaupun jauh di mata disebbkan kita tk penah jumpa dan jarang berhubungtapi dekat dihati..saah satu sbb anak maya rambut krinting mcm anak wani,dulu bila anak di kg (kes tkdepengasuh)selalu la ke blog maya ni lepas rindu tgk si melly yg kerinting tu hehhehhehhemaafla byk sgt silap ejaan komen kat atas tu ya

Reply | Posted on 6/2/2011 8:50:19 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 14 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server