HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

white lily dress
Monday, May 23, 2011
Posted on 7:09:01 AM | 13 Comments

kain ni saya beli setahun yang lepas, di bandung. hahaha! macam semua cerita tahun lepas jer kan? ya.. saya banyak beli kain tahun lepas. tahun ni belum beli lagi sebab kadar kelembapan semakin melembab. jadi, saya tahankan diri dari menambah kain. kain-kain tahun lepas ada banyak sangat lagi. dan saya sedang mencuba menghabiskan sedikit demi sedikit dan demi sedikit. supaya saya boleh borong kain lagi di tahun-tahun yang seterusnya. ngehngehngeh...

design main ceduk jer bila nampak macam ada budak-budak pakai dress cam ni nampak comel kan. putih semua. haha! saya cari juga sebenarnya readymade dress, malas punya pasal nak menjahit kan, tapi macam tak jumpa jer yang berkenan. padahal takde lah merepek pun design yang saya nak ni. simple giler jer kan. kalau jumpa pun, kadang tu bukan kotton. kalau kotton pun bukan putih, haih! susah beno lah.

*tips: jahit tindih untuk hasil yang lebih kemas dan cantik.

kesimpulannya, jahit sendiri memang boleh feel lah kepuas-hatian kita sendiri. biarlah senget-benget sikit-sikit tu apalah sangat kan. yang penting jadi yang macam kita nak. biarlah simple giler pun kan. elehh.. saja sedapkan hati je tu sebab malas nak design-design.. kakaka..

oklah. dah tahap merepeks dah ni. chow dulu. nanti melly dah siap pakai saya post gambar lagi (kalau ada). ngehngeh. entah ler.. giler malas sekarang ni, gaban pun tak semalas ni. oppss..


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 13 Comments
 

Sertyan says ...
  What a beautiful white dress, I would love to see your daughter model it!

Reply | Posted on 5/23/2011 9:16:25 AM
 
maya replies ...
  TQ Sertyan.. :D

Reply | Posted on 5/23/2011 12:42:23 PM
 

DeLLa says ...
  cantik kain..putih suci lagi murni..pernah nmpak kain gini kat jakel..tapi mahal sesangat la..apa2 pun kerja maya sgt cantek..betuah anak2

Reply | Posted on 5/23/2011 9:54:14 AM
 
maya replies ...
  TQ Della. a'a.. kain ni mahal kat sini, tp kat Bandung murah je :P
Untuk dress ni kita guna 1m jer utk saiz 4 tahun.

Reply | Posted on 5/23/2011 12:44:21 PM
 

MR says ...
  oittt... peknen kah? hehehehe

Reply | Posted on 5/23/2011 12:07:16 PM
 
maya replies ...
  erk! blom lagi lah...
tungguuu... hahaha!

Reply | Posted on 5/23/2011 12:44:40 PM
 

shas says ...
  nice dress, suke sgt!

Reply | Posted on 5/23/2011 8:50:43 PM
 
maya replies ...
  TQ shas!

Reply | Posted on 5/28/2011 1:34:34 PM
 

anis says ...
  cantik lah suci bersih, salam perkenalan

Reply | Posted on 5/24/2011 9:17:53 AM
 
maya replies ...
  Tq Anis. Salam perkenalan juga..

Reply | Posted on 5/28/2011 1:34:55 PM
 

juliana says ...
  cantik sangat, mesti comel nanti melly pakai

Reply | Posted on 5/31/2011 1:39:11 PM
 
maya replies ...
  tq! dah tak sabar melly nak pakai ni.. tapi belum pasang butang lagi..

Reply | Posted on 5/31/2011 6:36:27 PM
 

Mahya Mohemd Tarip says ...
  salam maya...

ni kawan rina. maya duk sg buloh kan? mahya duk saujana utama sg buloh. boleh x nak tempah jahit dress tuk anak umur 1thn dan 4thn. kain dah ada. kalau maya setuju n boleh. sms bagitahu ya.my hp : 0196671975

Reply | Posted on 6/1/2011 11:18:01 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 1 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server