HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

alya series - dress 7
Tuesday, May 17, 2011
Posted on 9:54:40 PM | 10 Comments

fuhh!! akhirnya berjaya juga saya siapkan dress ketujuh alya, polkadot purple bunga-bunga ni. dah selamat pun sampai ke tuan empunya, alya yang comel lote tu.

pattern ni selalu juga saya buat. kadang-kadang saya guna reben pada leher dan lengan. dan kadang-kadang tanpa ropol. jahit lain sikit je, memang dah nampak macam berbeza kan.

ok. siap sudah ketujuh-tujuh dress alya. alya series bermula ogos tahun lepas. hahaha! dekat setahun jugak tu.. untuk ibu alya, berbanyak-banyak terima kasih dan bergunung-gunung maaf saya pohonkan atas kelambatan yang tersangat dalam menyiapkan dress-dress alya ya.

saya memang agak busy sekarang ni selain daripada merajuk dengan nuffnang :P. blog pun dah jarang-jarang update. dress? apatah lagi.. susah sangat nak curi masa menjahit. facebook pun jarang-jarang jenguk. bertwitter bila terasa nak bercakap sorang-sorang. craftzone malaysia pun sudah agak terabai, walaupun saya sempatkan juga meng-update at least sebulan sekali. kedai saya pun sudah saya tutup. haru sungguh.

life goes on.

saya harap semuanya kembali ke sedia kala sedikit masa lagi.

ada sapa-sapa yang sudi nak tolong saya manage craftzone malaysia? jangan segan-segan beritahu saya ya. terima kasih.


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 10 Comments
 

alia says ...
  nak tolong yang macam mana tu?

Reply | Posted on 5/17/2011 11:29:42 PM
 
maya replies ...
  sikit jer.. verify/add blog yg join.. pastu remove yg dah 3 bulan tak aktip.. pastu update free giveaway.. :))

Reply | Posted on 5/18/2011 9:08:36 AM
 

Zila says ...
  cik maya busy dgn kerja ek.... takpelah.. periuk nasi kena jaga dulu.. hehehehe... cantik dress tu.. bright tapi sweet.. :)

Reply | Posted on 5/18/2011 9:35:27 AM
 
maya replies ...
  tq zila..
itu lah kan... dah nama pun periuk nasik.. :D

Reply | Posted on 5/22/2011 10:47:05 PM
 

alia says ...
  Boleh juga nak tolong..Seronok juga usha-usha belog kraf ni. Macam mana nak berhubung?

Reply | Posted on 5/18/2011 2:43:15 PM
 
maya replies ...
  alia tinggalkan email kat field email tu yer.. email tu tak akan dipublish..

mekasih alia..

Reply | Posted on 5/28/2011 1:45:14 PM
 

nurul says ...
  assalamualaikum...

boleh tak ajar mcmna nak jahit n potong baju kurung moden skali ngan kain lipat batik?n mcmna nak wat baju kurung riau...puas saya search online tapi takde yg membantu...
harap dapat tolong....
thanks a lot:)

Reply | Posted on 5/18/2011 8:23:31 PM
 
maya replies ...
  alamak dik! saya tak pernah buat baju kurung moden pun.. tapi, menjahit ni, sebenarnya, cara paling senang, tiru je baju yang dah siap.. cuma imaginasi nak kena lebih sikit sebab nak kena agak cemana nak potong & jahit.. :)

Reply | Posted on 5/28/2011 1:47:19 PM
 

azee says ...
  hi maya..

suke tgk ape2 je yg maya jahit..cantik..kain polkadot byk dlm almari.. dok peram je.. takde mase je nk jait for my girl..kena cari masa gak ni hehhee

Reply | Posted on 5/20/2011 8:17:04 AM
 
maya replies ...
  hi azee...

thank you.. itulah. saya pun agak sibuk sekarang ni.. susah betul nak ada mase untuk menjahit.. cuma kadang-kadang bila datang semangat yang meluap-luap tu, tiba-tiba lak aa mase selit2.. hehe

Reply | Posted on 5/28/2011 1:48:49 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 19 + 7 =
 

 
Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server