HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

bunga telur, fatma dan lukman.
Friday, February 18, 2011
Posted on 7:13:48 AM | 12 Comments

saya ada masa lebih kurang sebulan untuk siapkan 6 dress. ENAM?? <-- haha tiru ayat hari tu.

tak tahulah sempat ke tak, tapi kita kena berfikiran positif. maksudnya, kena fikir yang posiiitif aje. baju untuk melly dan sepupu-sepupunya untuk kenduri adik saya di bulan tiga nanti. tengok, saya tengah siapkan bunga telur ni.

habis ler basi bunga telur ni dah masuk blog dulu.

cantik kan? tapi bukan saya yang design lah. adik saya yang design. saya tolong buat yang manik kerinting-kerinting tu jer. macam berudu. or... errr.... eh.. eh.. macam pernah nampak gambar macam ni masa kat kelas sains dulu.

bunga telur tu saya tolong buat mase saya balik kampung tercinta hari tu. sambil melawat anak buah terbaru. memperkenalkan...

Fatma Al Zahrah. dob: 26 jan 2011

ada rupa melly tak? kan? kan? lagi-lagi tang mata tu.

permulaan tahun yang baik. kita tengok pulak awal tahun depan ya. :))

ini pulak bubur merah. mak saya buat sempena kelahiran fatma.
bubur merah ni pulak adalah kesukaan melly ni.

mak saya kata, kalau kita bagi bubur ni kat orang kampung, orang tahu dah ni mesti ada baby baru. kira macam signal lah kan. dulu kan takde facebook macam sekarang.

tapi dulu orang kampung boleh tahu gak kalau ada baby sebab sidai lampin berjela-jela. sekarang tinggal sidai dua-tiga helai je. orang datang pun, eh? macam takde baby je?..

ok. berbalik kepada fatma.

fatma ni adik kepada lukman.
ya. lukman yang sama yang saya cerita pada entry jawapan kesukaan tu.

nampaknya lukman dah nak over shadow melly ni, heh?...

inilah gambar melly dengan lukman.
nampak tak jelingan dia tu? penuh makna !

diorang ni, dulu memang tak boleh dekat. ada je yang lukman usikkan melly. sebab melly suka melawan, tu dia lagi suka nak usik. sekarang dah kamceng. tapi.. tapi masih lagi kejap-kejap melly menangis. kejap-kejap lukman menjerit. memang sesuai sangat lah.

ini pulak gambar lukman tengah hi-jack kereta dania.
(hadoi rambut melly bangun tido)

tapi dania budak baik. tak melawan pun. sebab tu diorang tak gaduh.
sebab tu lukman dan dania boleh main sama-sama dan baik-baik.

kereta yang dania naik tu, asalnya dulu kereta ayah dia mase kecik-kecik. sangat nostalgia lah. dekat 30 tahun dah, tapi masih elok lagi. kereta yang melly naik tu pulak kereta mak lukman dulu. saya punya takde sebab masa tu saya dah besar. sob! sob!


Corat-Coret, Kisah Saya | 12 Comments
 

rina says ...
  yang kaler putih kt tengah2 tu apa... tengah2 bubur merah

Reply | Posted on 2/18/2011 8:56:16 AM
 
maya replies ...
  dua2 tu bubur nasi ngan santan. cuma yg merah letak gula kabung. yg putih tak..

Reply | Posted on 2/18/2011 9:05:15 AM
 

meandbaby says ...
  kenduri??suke..suke...
boleh gi tengok sawah...
eh perasan kad tu nak hanto kat kite..
eh tak eh..ke dah anto dah? p

Reply | Posted on 2/18/2011 10:00:34 AM
 
maya replies ...
  haha! jomlaa wawa.. insyaallah 20/03 kad pun tengah print lagi nih.. hehe..

Reply | Posted on 2/18/2011 8:56:32 PM
 

TiniHani says ...
  baru belikan kereta warna merah macam tu utk hariz.. kali ni simpan betul2 la.. manatau ariz leh bg anak dia main lak.. aka my cucu.. hahahahahaha

Reply | Posted on 2/18/2011 10:51:23 AM
 
maya replies ...
  haha.. kan.. sampai ke anak cucu.
memang nostalgia lah nanti..

Reply | Posted on 2/18/2011 8:58:26 PM
 

ZILA says ...
  bubur merah bubur putih... kesukaan saya juga... :D
dulu time khatam quran mak confirm masakkan.. sedapnyer.... :D

Reply | Posted on 2/19/2011 6:09:59 PM
 
maya replies ...
  memang sedap.. kan..

Reply | Posted on 3/3/2011 11:51:48 PM
 

zu_e9 says ...
  emm...ni first time tgk bubur merah n bubur putih tu..hiss..hiss..
tp nmpk sedapnya hihihi...
cantik gambo melly n lokman tu..nmpk cam sesuatu yg best di c2..hihi
maybe keserasian opss..eh..eh,..tp mmg cantik n cute sgt disebalik tingkap nako tu..hihihi..

Reply | Posted on 3/1/2011 8:35:21 AM
 
maya replies ...
  mekasih zu_e9..
budak berdua tu memang ada 'keserasian' bersama..
huahuahua..

Reply | Posted on 3/3/2011 11:52:42 PM
 

NunoLady says ...
  Maya... bunga telur itu saya suka..comey la ..dulu2 selalu tolong mak gunting kain macam stokin warna warni tu... dan suka main cutter utk potong dawai halus itu..
congrats!!! bertambah anak sedara

Reply | Posted on 3/1/2011 9:14:26 AM
 
maya replies ...
  a'a.... best buat bunga telur ni walaupun saya cuma tolong tengok jer.. kakakaka! tapi bunga telur saya dulu, semua saya buat sendiri... :D

Reply | Posted on 3/3/2011 11:53:48 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 11 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server