HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

tahun baru, server baru
Tuesday, January 11, 2011
Posted on 12:32:06 AM | 6 Comments

alhamdulillah. setiap kejadian ada hikmahnya.

hari tu blog saya up & down. up & down. up & down.

sekarang dah tak lagi, sebab saya dah gunakan Net Onboard Virtual Dedicated Server. terima kasih Net Onboard sebab sponsor VDS untuk website saya yang tak seberapa ni. macam tak percaya pun iya juga.

sebenarnya saya start guna Net Onboard ni sejak 2007 lagi. so far memang senang kerja ngan diorang ni, cepat dapat response. dan sanggup melayan kerenah saya ni. layan je kan? haha!

ok. ni antara kelebihan VDS.
- boleh dapat root access
- dapat dedicated IP
- boleh install apa-apa pun yang kita nak
- sangat laju

anyway, bukan setakat ada VDS je. nak register domain ke, nak buat estore ke, pun boleh. personal web hosting dia pun tak sampai RM10 sebulan. memang bagus nih!

terima kasih sekali lagi Net Onboard. sekarang saya dah tak risau pasal website yang kejap ada kejap takde lagi.


Corat-Coret, Review, Hosting | 6 Comments
 

kakyong says ...
 
sebelum ni guna apa?

Reply | Posted on 1/12/2011 4:07:59 PM
 
maya replies ...
  sblm ni guna Netonboard gak, cuma guna basic package je.. bila hits dapat 5k++ per day (bukan website nilah tapinya.. hahaha!) dia jadi selalu congest... :D

Reply | Posted on 1/17/2011 9:43:54 AM
 

Fydda says ...
  Taun Baru, Server Baru Dan Dah Tentu Azam Baru.......

Reply | Posted on 1/15/2011 1:01:52 PM
 
maya replies ...
  ya. insyaAllah... tahun ni byk prioritize kan kerja... mungkin aktiviti menjahit terpaksa dikurangkan... sob sob sob..

Reply | Posted on 1/17/2011 9:45:09 AM
 

salina says ...
  server baru..moga kerajinan pun tambah baru..hehehe

Reply | Posted on 1/17/2011 5:57:03 PM
 

Wallcraft says ...
  I just came across your blog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts.

I believe your reader's might be interested to have a free wall decal to decorate their kid's room. Am doing a lucky draw right now and your reader could win a FREE beautiful wall decal of their choice from our latest catalogue.

For more info, pls visit http://www.wallcraftstore.com/

Reply | Posted on 1/25/2011 8:46:05 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 14 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server