HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Elman & Melly
Thursday, December 09, 2010
Posted on 12:55:18 PM | 12 Comments

Hari ni saya mahu bercerita. Cerita tentang anak-anak saya, sebab mungkin saya akan lupa cerita ni di kemudian hari nanti. Syukurlah sekarang ada banyak tempat nak simpan cerita.

Cerita satu:

Sewaktu kami sekeluarga menonton Lee Choong Wei melawan Lin Dan dalam pertandingan akhir Badminton Sukan Asia hari tu, bila kamera fokus pada muka Misbun Sidek, saya cakap pada Melly, "Melly, tengok tu papa!" Saja sambil-sambil nak usik suami saya sebab orang kata muka suami saya macam Misbun Sidek. Orang lain lah yang kata, bukan saya. Haha!

Melly pun lompat-lompat sambil jerit-jerit. "Papa! Papa!" Anak saya ni memang suka melompat.

Tak lama lepas tu Melly ke skrin, ""Ni mama!" sambil tunjuk seorang perempuan yang duduk dekat dengan gelanggang. Jauh dari kamera, tak nampak pun mukanya.

Jadi saya tanya Melly, "Kenapa Melly cakap tu mama?"

"Yelah. Sebab dia gemok!"

Hahahaha! Satu rumah gelak. Huh! Sabar jer lah.


Cerita dua:

Sebab lama sangat main game kat iPhone (ok, saya bagi dia main game di handphone saya sebab saya tak nak belikan dia PSP :P), Elman discover AppStore dan browse macam-macam, dengan pertanyaan, "Kenapa mama tak nak bagi password untuk download games?" Huh!

Elman ambil tabung syiling dan suruh masukkan syiling dalam iPhone sebab saya kata games tu kene bayar. Lepas tu saya explain, kita tak boleh bayar macam tu. "Habis tu macammana orang lain bayar?" Nasib baik suami saya ada tolong jawabkan.

Dan akhirnya, Elman cakap, "Jomlah kita pergi bank online." Punyalah bersungguh dia nak beli games. Sabar jer lah.

Tapi, sorry yer anak mama, a BIG NO NO! Boleh main games yang free je.

*Note: Saya ada masalah dengan server saya kebelakangan ni. Jadi mungkin terjadi masalah jugalah untuk comment ya... Minta maaf banyak2.. akan cuba diperbetulkan secepat mungkin. terima kasih.


Corat-Coret, Anak-anak Kita, Kisah Saya | 12 Comments
 

nafisa81 says ...
  masa dorang tgh pot pet pot pet ni lah seronok nak layan...kadang2 apa yang diorang cakap tu kite tak terfikir pun diorang boleh jawab camtu

Reply | Posted on 12/9/2010 2:50:26 PM
 
maya replies ...
  a'a.. jawab pun nak kene fikir dalam-dalam dulu... soalan pun banyak nak kene jawab... ya.. sekarang sedang enjoy menjawab... huhu..

Reply | Posted on 12/12/2010 10:30:54 PM
 

nafisa81 says ...
  alamak apasal kuar byk gini ni...tolong delete yer tuan tanah..

Reply | Posted on 12/9/2010 2:52:51 PM
 
maya replies ...
  dah.. memang ada problem sket ngan server sekarang ni.. sori yer..

Reply | Posted on 12/12/2010 10:31:28 PM
 

rina says ...
  bab cerita satu tu aku nk hi5 ngan melly boleh... muahahaha. tpkan aku nampak ko ok jer, slim jer. tp tulah org ckp jgk budak slalunya tak tipu. so aku percayalah apa yang melly ckp. hi5 skali lagi melly.

Reply | Posted on 12/9/2010 3:45:23 PM
 
maya replies ...
  yer lah.. ko memang suka kan... hehehe.. tak pe lah tengah selera ni kan layan jer lah.. dulu tak berapa nak selera jeles ngan orang selera makan...

Reply | Posted on 12/12/2010 10:32:24 PM
 

suzie says ...
  funny..hehe..

my boys pun giler games iphone. dulu dia pun ada gak tanya soklan camtu..hehe..kalau install yg jailbreak tu maunye dpt berpuluh2 games. tak abis main. maknya tensen, bapaknya releks je bg iphone sbb tanak kasi anak berebut astro nak tengok sukan..arghhh

Reply | Posted on 12/12/2010 3:13:52 PM
 
maya replies ...
  cam tu lah budak sekarang kan.. byk sgt toys..... tak bagi susah, bagi pun susah...

Reply | Posted on 12/12/2010 10:41:56 PM
 

wani says ...
  hahha lawak betui si melly ni,...mcm anak saya jugakk...suka ckp ibu moook mook.(ibu gemok..)
tp tula kenyataan haha...anak2 sekarang petah sgt..!

Reply | Posted on 12/17/2010 7:26:49 PM
 
maya replies ...
  :) memang syok layan time cam ni..

Reply | Posted on 12/27/2010 1:33:10 PM
 

How do you get taller? says ...
  Its such as you read my mind! You seem to understand a lot about this, like
you wrote the guide in it or something. I think that you simply could do with some % to force the message house a bit,
however other than that, this is wonderful blog.
A fantastic read. I'll definitely be back.

Reply | Posted on 9/3/2017 1:40:58 AM
 

Do you get taller when you stretch? says ...
  What's up Dear, are you truly visiting this site on a regular basis, if so afterward you will absolutely take good know-how.

Reply | Posted on 9/3/2017 4:28:43 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 4 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server