HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Suri Fashion
Wednesday, December 01, 2010
Posted on 6:34:13 AM | 15 Comments

baik. bermula dengan bulan baru di penghujung tahun ni, saya akan cuba membuat at least 1 entry setiap minggu ya. :) cuba.. cuba.. cuba sampai berjaya...

kita mulakan dengan budak fashionita ni. sebenarnya saya nak try buat baju yang lain dari yang dah saya buat sebelum ni. jadi saya pun mulalah jumping.. jumping... jumping... eh! browsing.. browsing.. browsing.. bertahun-tahun berhari-hari jugalah sebab macam semua dah try. hahaha! macamlah dah buat dress banyak sangat... hahaha.. gelakkan sekali lagi.

sebenarnya bukan apa, secara jujurnya, macam tak terpaut di hati gitu (masa tu lah ya.. maklumlah.. hati saya ni kadang berubah-rubah macam rubah. mungkin akan datang hati saya akan terpaut pada yang tak terpaut tu siapa tahu...)

tiba-tiba pulak TING!!! bercahaya atas kepala teringatkan si suri ni. terus browse nama dia.. tu dia! melambak-lambak baju dia tak tau nak pilih mana satu dah. akhirnya... gambar di bawah ni menjadi pujaan hati hamba.

gambar diambil dari suri cruise fashion blog harap maklum...

hajat dihati nak jadikan bunga yang di rumah tu menjadi suri. eh eh.. lain macam pulak bunyinya.. akan-akan hendak memetik bunga di taman nak dijadikan suri.. hehe.. ok. memang tak terkalah punyalah kan... tapi, hajat tetap hajat..

setelah memikir-mikir sambil menggunting pun masih berfikir.. sambil menjahit pun tetap berfikir macammana saya boleh siapkan baju ni {baca: jahit} secara yang terbaik - cantik luar dan dalam, akhirnya siaplah seperti hajat di hati.

kiranya, sempat jugalah mesin jahit saya tu makan darah.. ok, cerita dia akan-akan cerita kak ann yang ni (jenuh gali blog kak ann nih...). tapi lengan saya tak kena belanga.. dan jarum tak patah, dan takde gambar benang berdarah, dan saya bukan sedang meng-easy stitch, melainkan hanya mejahit lurus. cuma kuku saya luka dan darah mengalir di sebelah bawah ibu jari kanan... dan rasa berdenyut-denyut.. sekoyong-koyong ada orang bawakan tisu dan minyak gamat.. dan anak-anak saya berlari memeluk saya takut kalau-kalau saya kena masuk hospital......... terbayangkan?

sejurus lepas kesakitan tu reda, terus saya sambung balik. dan dengan sungguh tak sangkanya, mesin saya tidak lagi terlajak-lajak.. pedal pun dapat di-control dengan lembut dan mengikut kata... hoh! mungkin dia perlukan pengeras....

berbalik kepada cerita asal.

ok. corak dah sah-sah tak sama, mana nak cari corak macam baju suri ni wei ?... lengan baju agak pendek sikit. maklumlah, malaysia ni sentiasa musim panas. haha! alasan paling baik dah ni... lepas tu, macam biasa, malas pasang butang.... huhu!

maka hasilnya setelah disurikan..

....


tada!!! ada macam suri tak? hahahaha! (boleh gelak-gelak. takpe.. melly tak marah..)

walau apa pun melly, melly tetap suri di hati mama ya! nanti melly pakai, kita pergi tengok rapunzel a tangled tale. muah! muah! muah!

melly nak tengok yang 3D kan? hahha! tiba-tiba je :p


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 15 Comments
 

rina says ...
  next time trylah buat yg lengan pjg sikit mesti lg bertambah cun surimelly. tp yg ni pn dh cun giler gak. tanak ajak org beringin ke join tgk 3D rapunzel...

Reply | Posted on 12/1/2010 9:02:24 AM
 
maya replies ...
  itulah.. nak buat panjang takut terpanjang.. sekali tu terpendek..

eh jom jom tengok rapunzel.. sabtu/ahad ni ok..

Reply | Posted on 12/1/2010 9:28:27 AM
 

salina says ...
  x berapa nyata sgt pattern nya...may be sbb close up dekat sgt kot...suka2 aku nk komen ek...anyway..sentiasa menanti new entry dr maya...walaupun penyakit ko tu dh jangkit kt aku..hahhaa..

Reply | Posted on 12/1/2010 10:39:36 AM
 
maya replies ...
  hehehe.. dah jangkit eh.. power betul virus nih..

a'a.. tempat amik gambar tu agak gelap.. baju pun warna gelap.. tu tak nampak sgt kot.. tapi design biase je... tak ler pelik pun...

Reply | Posted on 12/2/2010 8:56:29 PM
 

meandbaby says ...
  hehehe...orang yang nama suri memang comel..kan..kan..kan..

Reply | Posted on 12/1/2010 4:12:19 PM
 
maya replies ...
  a'a betul...
huahuahua..
kembang tak?

Reply | Posted on 12/2/2010 8:57:18 PM
 

wani says ...
  mely: melly,mellly,semua yg mama melly buat menjadi...best aaa..
maya: isyh ...memang tangan menjadi betulla,saya cuma ada satu kesamaan ja dgn maya,..malas pasang butang hahaaaa...

Reply | Posted on 12/1/2010 6:03:45 PM
 
maya replies ...
  senang je nak jadikan semua jadi, kalau agak2 tak jadi, takyah teruskan.. sbb tu nampak yg jadi jer.. hihihi..

Reply | Posted on 12/2/2010 8:58:55 PM
 

LizOthman says ...
  I simply think Melly is much cuter than Suri. :)
Love.

Reply | Posted on 12/2/2010 2:01:55 AM
 
maya replies ...
  oh.. tq liz.. love!

Reply | Posted on 12/2/2010 8:59:33 PM
 

Shaz Clozet says ...
  Salam Kak Maya..Sha suka sgt bc setiap entry Kak Maya..hari2 mesti browsing tgk samada new entry dr akak ke xde..huhu..so rerajin la wat entry baru coz Sha akan baca hehe

Reply | Posted on 12/2/2010 4:20:28 PM
 
maya replies ...
  thanks shaz... agak bizis sekarang ni.. insyaallah kalau ade kelapangan dan ada cerita, saya akan update.. tq!

Reply | Posted on 12/2/2010 9:00:35 PM
 

Johan says ...
  Salam Maya. Lame da x jeguk ur blog.. hahaha... mesti x ingat saya sape kan?

Cube recall balik.. cepat2.. :P saya jenguk ni ade niat.. ade surprise.. LOL!

Hint: Net Onboard & migration.

Reply | Posted on 12/2/2010 4:44:37 PM
 
maya replies ...
  hahaha! ada surprise ye?.. nak bg free hosting ke? best gak kalau camtu..

Reply | Posted on 12/2/2010 9:01:59 PM
 

nafisa81 says ...
  melly yang nak tgk ke...mama dia yang nak tgkk??

Reply | Posted on 12/10/2010 10:33:00 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 18 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server