HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Cik Kebaya
Monday, November 15, 2010
Posted on 8:50:54 PM | 12 Comments

hahhah! over mak dia tau sampai buat kebaya. sebenarnya.. inilah baju untuk seluar ni. giler lama gap nya ya... kalau bersalin, dah lama habis pantang, dah kene masuk keje balik dah..


(uppss... ape jadi dengan rambut saya?)

saya minta tolong makcik saya untuk buat pattern baju ni sebelum raya ari tu. last-last dia jugak yang potong. hahaha! betuah betul anak buah dia kan. saya tinggal jahit je. sempat siap juga sebelum raya. cuma tak pasang butang lagi.

akhirnya sampai ke sudah butang tak terpasang-pasang. ni melly pakai pun guna pin jer.. huhu.. takde butang katup ler.. esok balik kampung boleh le pasang. ok lah. buleh jadi baju raya haji kan..

hmm.. melly dah makin besar. so, start tahun depan nak kene fikir design lain pulak untuk dia... (saje tu takmo start tahun ni sebab macam malas giler nak potong kain dan cari idea sekarang...)

ok. akhir kata, selamat hari raya aidiladha! makan daging kurban, ingat-ingatlah saya di sini... :)


Made by Maya, Dahlia Dress, Baju Kurung | 12 Comments
 

sue says ...
  OMG..melly nampak sweet nyaaaa..Melly dah beso..makin pandai posing anak dara ni..:-)
Selamat Hari Raya Aidiladha Kak Maya..

Reply | Posted on 11/16/2010 2:13:47 PM
 
maya replies ...
  :D tq sue! selamat hari raya aidiladha juga ya..

Reply | Posted on 11/18/2010 11:15:14 AM
 

nai says ...
  allalla comelnya cik kebaya.. classic! kebaya kota bharu lagi. nanti hari raya jangan lupa pakai dengan selendang ye! memang tak puas tengok gambar2 melly bergaya dengan baju jahitan mama dia soo sweet.

Reply | Posted on 11/16/2010 3:38:49 PM
 
maya replies ...
  tq nai.. oh.. namanya kebaya kota bharu yer? saya pun tak tau haha..

Reply | Posted on 11/18/2010 11:16:01 AM
 

Lala says ...
  sys, boleh tak buat tuto pasal ribben bow yang sys buat ? sy tengok sys buat cantek,cute,kemas boleh tak sys ? ;)

-budak baru belajar craft-

Reply | Posted on 11/18/2010 1:55:45 AM
 
maya replies ...
  ahaha.. saya pun dah lama tak buat ribbon bow ni.. tapi sama je ngan tutorial yg ada kat internet tu.. cuma kalau nak kemas, kene buat lebih teliti lah..

Reply | Posted on 11/18/2010 11:17:15 AM
 

farhah says ...
  sys, boleh bg contact number tak. i nak tempah dress utk my daughter

Reply | Posted on 11/18/2010 10:50:15 AM
 
maya replies ...
  alamak sorry dear.. saya tak ambik tempahan dah.. lama dah tak ambik.. yg saya buat tu pun sebab saya kene siapkan tempahan yg lama.. sorry yer..

Reply | Posted on 11/18/2010 11:18:28 AM
 

Zila says ...
  Selamat Hari Raya Cik Maya.. Cantiknya baju raya Melly... jeles auntie... ngee :D sbb auntie x dapat pakai kebaya mcm Melly.. *sbb auntie gemoks... huhuhu...*

Reply | Posted on 11/18/2010 12:11:47 PM
 

kakyong says ...
 
cantiknya... comel kebaya dipadankan dengan seluor....

Reply | Posted on 11/20/2010 12:18:57 PM
 

PaPaKeeChee says ...
  OH EEMMM GEEEEEEEEE!!! ... Cantik giler hokey ... she looks like an adorable grown up .... serious ada gaya model ... bravo!! ^_^

Reply | Posted on 11/25/2010 3:26:20 PM
 

LeAnn Ngui says ...
  Hey Maya your daughter is such a gorgeous little lady, like like like~

Reply | Posted on 12/4/2010 9:50:28 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 2 + 10 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server