HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Mana? Mana?
Monday, September 27, 2010
Posted on 6:43:57 PM | 14 Comments

Cheeehhhh... lama tak update tiba-tiba, mana? mana? pulak.

Lama dah saya tak menjahit semenjak saya merajuk ngan mesin jahit saya tu sebab dia taknak jahit lurus-lurus. Sibuk nak bengkang-bengkok macam ular kena palu. Jadi saya merajuk dengan dia. Sama juga dengan mesin jahit tepi. Saya pun merajuk dengan dia jugak sebab taknak ikut cakap saya.

Jadi.

Entah bila saya nak sambung balik.

Tapi tengah survey mesin jahit baru. Tapi tak sempat lagi nak pegi kedai tengok-tengok. Tapi dah ada yang berkenan. Tapi harap-harap dapatlah dalam masa terdekat. Banyak betul tapi. Eh! Tapi saya suka.


Corat-Coret, Kisah Saya | 14 Comments
 

rina says ...
  beli mesin jahit aku jelah. hahaha. tp mesti ko tanakkan sebab mesin tu basic punya.

Reply | Posted on 9/28/2010 8:45:48 AM
 
maya replies ...
  haha.. aku nak hat buleh jahit lurus tu jer..
tapi nak mesin yg tegap.. :)

Reply | Posted on 9/29/2010 11:18:55 AM
 

Sheila Wahid says ...
  Mesin BERNINA Bernette 92E untuk dijual... sila klik link berikut http://www.roseinspiration.com/2010/09/untuk-dijual-bernette-92e.html

Harga boleh runding lagi

Reply | Posted on 9/28/2010 10:08:56 AM
 
maya replies ...
  oh...
tapi kali ni bukan nak cari yg portable..

Reply | Posted on 9/29/2010 11:21:30 AM
 

jie says ...
  maya, bleh suggest x mesin jahit mana yang best? saya ni mcm ada kura-kura(ura-ura) nak beli mesin jahit, tapi xtau yg mana best.

Reply | Posted on 9/28/2010 10:12:38 AM
 
maya replies ...
  ahaa... tu kene tanya penjual mesin jahit lah kot... tapi yg jual mesin ni, mesti kate mesin dia yg paling best kan?

saya tak tau. selama ni saya guna singer je & saya sangat puas hati.. senang nak service pun ye sebab dealer banyak..

Reply | Posted on 9/29/2010 11:23:02 AM
 

ayu says ...
  beli yg ikut kemampuan dan memenuhi keperluan,beli yg murah sgt kang tak best pulak..:)

Reply | Posted on 9/28/2010 11:51:52 AM
 
maya replies ...
  ya ya.. sangat betul..

Reply | Posted on 9/29/2010 11:23:19 AM
 

sue says ...
  maya....nak yang tegap, mesin industri lah. :p
hmmm....bunyi macam nak amik tempahan je! ehehe

Reply | Posted on 9/29/2010 3:43:52 PM
 

kakyong says ...
 
kakyong pun tak tau bila dpt beli mesin yg betul..
la ni guna mesin comel murah jer...

Reply | Posted on 10/3/2010 10:23:14 PM
 

kak Zana says ...
  Maya, beli jer mesin klasik yg warna hitam singer tu (threadle sewing machine)... mesin tu tahan lasak & jahit lurus dia mmg cantik.. kat rumah parents akak mesin jahit tu dah nak cecah 50 tahun (tp bukan brand singer)... masih elok lagi... pernah down 5 tahun tp akak repair sendiri terus elok sampai sekarang... maintenance pun murah jer... cuma seminggu sekali bersihkan dari habuk-habuk & sisa-sisa benang serta minyakkan dia... beratus tahun dia boleh tahan (insya Allah)....

Reply | Posted on 10/6/2010 11:59:40 PM
 

mamawidad says ...
  salam, setahu hamba lah, mesin jahit paling best ialah singer n raleigh ( ni kna kasik kamsen kat i ni)

Reply | Posted on 10/8/2010 10:06:25 AM
 

alimrans says ...
  boleh contact sya klau nk beli machine jht brand brothers. Cover Stitch pon ada. Harga utanyg sgt berpat

Reply | Posted on 10/13/2010 9:17:11 PM
 

alimrans says ...
  *harga yg sgt berpatutan*

Reply | Posted on 10/13/2010 9:17:56 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 19 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server