HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

baju raya melly
Wednesday, September 01, 2010
Posted on 12:47:43 PM | 11 Comments

kecik-kecik dulu, eh sampai sekarang, kalau sapa-sapa tayang baju raya sebelum raya mesti kena kata, "eee... basi lah baju raya tu nanti." haha! sebab tu lah saya malu-malu (auwww) nak tayang baju raya. walaupun sebenarnya saya dah tayang dah hari tu. sehelai tu je buat masa ni. kalau jumpa yang berkenan nanti boleh beli lagi kot.

susah betul nak cari baju ikut warna yang tiba-tiba ada tema ni. melly, elman dan papanya dah sama kaler dah. baju saya je tak jumpa-jumpa lagi. bukan masalah besar pun. sama warna ke tak sama warna ke, raya tetap raya. kalau ada, adalah. kalau takde pun takpe. kalau rajin nanti saya jahit baju malam raya. ada satu kain tu belum berjahit yang warna dia akan-akan. bolehlah. janji rock. kan?

ini baju raya melly. tapi takde kena-mengena dengan cerita di atas. sebab kat atas tu cerita pasal baju kurung dan baju melayu. baju melly ni simple giler saya buat. sebab nampak bunga dah sarat sangat kan. tapi saya suka coraknya yang ceria. jadi saya pilih design paling simple lah. kain dia pun sedap sangat. sejuk je. dan skirtnya nampak jatuh tersusun.

ada riben sederhana besar kat belakang. guna kain yang sama juga. haha! senang takyah pening kepala fikirkan nak match kan kain. :)


Made by Maya, Dahlia Dress | 11 Comments
 

mila@rimbun says ...
  baju munger munger tuh.. simple sgt but very nice..

Reply | Posted on 9/1/2010 1:19:59 PM
 
maya replies ...
  tq mila!

Reply | Posted on 9/1/2010 5:42:06 PM
 

salina says ...
  cantiknyer..ceria...ala2 english style gitur..suker...

Reply | Posted on 9/1/2010 1:45:26 PM
 
maya replies ...
  tq salina..
lama gak peram kain nih..

Reply | Posted on 9/1/2010 5:41:44 PM
 

jannah says ...
  kak, ada tips tak or cara nak gunting bahagian leher dengan nak guntik tang lengan....saya tak pandai nak ukur gunting sume....selama ni asyik tiru baju siap je..

Reply | Posted on 9/1/2010 1:54:21 PM
 
maya replies ...
  hakhak.. takde tips la dik sebab akak pun main belasah jer... tiru baju siap jugak.. cuma besarkan atau kecikkan sket..

Reply | Posted on 9/1/2010 5:41:25 PM
 

shas says ...
  cantik sangat baju tuh. suka colour dia.

Reply | Posted on 9/1/2010 6:39:05 PM
 

kakyong says ...
  cantiknya patern fabrik... ceria gitu....

Reply | Posted on 9/1/2010 11:13:01 PM
 

zam says ...
  cantik la maya...
apa yg maya createkan mesti berkenan....
huhuhuuhuhu... alya series ada lg... leh tukar design.... :)

Reply | Posted on 9/2/2010 11:15:21 AM
 

Aniza says ...
  maya, buat la paten...leh jual

Reply | Posted on 9/2/2010 5:51:16 PM
 

odah says ...
  salam

ceria, cantik dan simple sesuai untuk melly, nak tanya kain ni biasanya bli kat ne dan berapa rege dia? biasanya utk melly berapa meter. maaflabyk tanya bkn pe kain-kainnya cantik bangat, teringin...huhu.

Reply | Posted on 9/3/2010 6:35:21 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 18 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server