HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Capri Pants
Tuesday, August 31, 2010
Posted on 8:42:37 PM | 8 Comments

hari merdeka kami tak ke mana-mana. suami saya kerja. nak kemana-mana bawak 2 orang budak kecik tu sorang-sorang memang tak sanggup kecuali kalau memang ada hal penting sangat. jadi kami keras di rumah saja. haha!

berjaya juga cubaan membuat capri pants ni. lama betul teringin nak buat guna kain bersulam. kain ni yang saya beli di bandung hari tu.

terpanjang sikit sebenarnya. kena potong sikit. melly kata dia tak nak seluar. dia nak baju princess jer. sabar je lah. ada baju untuk seluar ni tapi belum siap lagi. tunggu raya eh..


Made by Maya, Top N Bottom, Sewing Corner | 8 Comments
 

Aisyah says ...
  Cantik jugak cotton sulam kan? Asek pegang je, x pernah berjaye beli lagi.. :P Lepas raya br laa leh shopping, kalau x lari bajet nih.. :)

Rasenye sy x pernah nmpk Maya buat pants lg.. X perasan kot.. :)

Reply | Posted on 8/31/2010 10:08:25 PM
 
maya replies ...
  haha.. pernah gak buat dulu... 2 tahun lepas.. memang dah lama betul..

kain ni buat dress pun cantik..

Reply | Posted on 8/31/2010 11:02:14 PM
 

kakyong says ...
  wah.. cantiknya..
suami ade suruh jahit suor anak2.. nampak suor maya buat ni.. memberi ilham pulak.. tp kena tunggu lepas raya lah gamaknya.. takde stock fabrik ..

Reply | Posted on 8/31/2010 11:01:50 PM
 
maya replies ...
  :) tq kak yong..
a'a.. saya pun malas gak buat seluar.. haha! padahal nak buat yang macam ni senang je.. kalau nak lagi comel, campur2 corak + letak riben2.. + poket ke.. huih.. mesti comel..

Reply | Posted on 8/31/2010 11:04:36 PM
 

mai okinokiyo says ...
  ehh sama mcm nasya. nak baju princess only..

Reply | Posted on 8/31/2010 11:51:11 PM
 
maya replies ...
  haha.. demand lebih..

Reply | Posted on 9/1/2010 8:22:00 AM
 

hafizah says ...
  Hai maya..

nice pants..

Mesti murah harga die kat bandung kan..i saw this fabric kat kamdar..tp huhuhu..harganya quite expensive..rasenyer Rm30 per meter..buat blouse cantik gak ni..

Reply | Posted on 9/2/2010 2:23:03 PM
 

marta /Poland/ says ...
  Hi! I'm watching your ideas with big pleasure. Keep realizing your hobby, because your "handmades" are so cute :) Also very well done pictures :)

Reply | Posted on 9/24/2011 4:39:50 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 1 + 1 =
 

 
Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server