HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Sedikit cerita
Monday, August 30, 2010
Posted on 8:07:05 AM | 9 Comments

Elman memang suka berkuiz dengan saya, terutamanya Maths dan vocab.

Bukan saya je soal dia. Dia yang paling banyak soal saya. Kadang tu kalau saya malas nak layan saya jawab je laju-laju. Kata soalan budak tadika kan. Setakat 20+20 tu pejam mata jerlah kan. Tak puas hati saya jawab laju, dia buat soalan susah. Soalan juta-juta, ratus ribu atau ribu ratus. Suka hati dia nak letak perkataan juta, ribu dan ratus tu kat mana-mana biar susah. Saya jawab jugak. Juta-juta jugak.

"Huih!! Pandailah mama ni!", kata Elman.

Haha! Padahal bukan betul pun saya jawab. Tapi confident kena lah ada kan. Kakaka!

Kadang tu bila saya malas betul nak layan..

"Mama, 30+20 berapa?"

"Entah. Mama tak tau. Mama ngantuk ni." Ok. Saya tau ini satu contoh tak bagus... Hihi! Jangan ikut saya.

"30+20, jawapannya 50 lah.", kata Elman. "Ok. Buat sekali lagi. 30+20 berapa mama?" sambung Elman.

Hadoi! Nampak tak kenapa saya kena jawab? Memang tak boleh lari dari cikgu kecik ni.

"Dah lah. Mama dah penat."

"Ok. Last one..."

Huwaaa!!!


Semalam saya bagi kuiz vocab kat dia.

"Elman, badak dalam English ape?"

"Rhino!"

"Badak air?"

"Rhino water."

"Salah!" Hahaha! kata saya sambil gelak-gelak.

"Eh! Water rhino."

"Salah juga. Hippopotamus lah."

"Oh! Kenapa tak ada water, mama? Kan air tu water?"

"Ini nama special punya."

"Oohh... Mana mama tau?"

"Mestilah mama tau. Mama kan pandai.." Hahahaha!


Corat-Coret, Anak-anak Kita | 9 Comments
 

iamja says ...
  Muahahahah... aku geli hati bacanya. Kalau kes camnie Ryan lah suka tanya. Tapi harus aku nak mencontohi ko gakla.. "MAMA kan pandai...".

Klakar bab badak air nie.. mula2 aku ingat tadi pasal air badak tuh.. rupanya dia tak puas hati ekk kenapa hipo tu nama special ekk..

Reply | Posted on 8/30/2010 1:07:49 PM
 
maya replies ...
  ya.. nak berlagak pandai ngan sape lagi kalau bukan anak sendiri kan.. haha!

hehe.. ke situ pulak.. air badak tu, elman pun tak kenal..

Reply | Posted on 8/31/2010 12:12:01 AM
 

aku_tulip says ...
  heheheh...kelakar la elman ni...nk jwb soklan anakČ memang letih sket kan...

Reply | Posted on 8/30/2010 2:14:44 PM
 
maya replies ...
  hah yer lah.. selagi tak tanya soalan pelik2 kan, layan kan jer...

Reply | Posted on 8/31/2010 12:12:46 AM
 

Aniza says ...
  sementara nak besar..camtu la layan anak2...sonox + letih

Reply | Posted on 8/31/2010 2:04:55 PM
 

sha says ...
  hahaha... bagus betul la elman ni... my sons pun macam tu la jugak... tapi yg tak tahan tu last 2 weeks dia tanya baby keluar ikut mana? nasib baik adik2 dia keluar ikut tingkap so dia mmg tgk la perut mama tu berjahit tapi pastu dia cakap "kenapa kat dlm tv tu irfan tgk baby keluar ikut ponggong" aduhai... jenuh mencari idea nak explain... tapi cepat jer abgnya menyampuk "itu org dulu2 la, org skrg ni potong perut jer keluar baby" hahahah...

Reply | Posted on 9/2/2010 12:13:14 PM
 

a.n.i.Q.u.e says ...
  hahaha remind me of my friend's son ....

balik dari sekolah tadika tanya maknya. "mak tau dak dak "small" tu apa "big" tu apa"

mak dia jawab "tau ! small tu kecik big tu besaq"

"ehh .. mcm mana mak tau ..???"

hahahaha ..

Reply | Posted on 9/3/2010 10:05:32 AM
 

What causes burning pain in Achilles tendon? says ...
  When someone writes an post he/she maintains the plan of a user in his/her brain that how
a user can know it. So that's why this paragraph is
outstdanding. Thanks!

Reply | Posted on 9/2/2017 3:06:31 PM
 

What is the Ilizarov method? says ...
  First of all I want to say fantastic blog! I had a quick question which I'd like to ask if you do not mind.
I was interested to find out how you center yourself and clear your mind before writing.
I have had trouble clearing my thoughts in getting
my ideas out. I do take pleasure in writing but it just seems
like the first 10 to 15 minutes are generally lost
just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?
Cheers!

Reply | Posted on 9/3/2017 5:35:34 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 2 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

© My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server