HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Gaun Melly - Improved Version
Monday, August 02, 2010
Posted on 7:39:44 AM | 30 Comments

berjaya buat satu lagi gaun melly yang macam ni, improved version - macam yang diangan-angankan. konsep masih sama, cuma kali ni saya guna designer fabric yang dibeli dari Zura lama dulu.. haha! macamlah lama sangat, tapi lamalah juga dia terperuk. saya beli dulu sebab suka sangat dengan coraknya walaupun belum tau nak buat apa lagi..

Fabric: Pop Garden from Heather Bailey

dah letak getah kat bahagian belakang. dan lebarkan sikit bahagian dada. dan lebarkan lagi riben belakang. hah! perfecto! (haha! kalau terasa nak muntah, pi bilik air cepat!)

lepas tu boleh tengok gambar melly bergaya dengan gaun barunya walaupun dengan rambut tak sikat layankan je. tapi baju ni boleh buat raya.. tak kisahlah dah basi pun. :p

ini bahagian belakang. kain untuk riben dari Michael Miller, dibeli dari Printed Cotton.
riben terkontot. kain pun cukup-cukup jer. :p

dari pandangan tepi.

haha! suka aksi yang ni.. burung terbang katanya.
i love you baby!


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 30 Comments
 

zam says ...
  maya...
cantik sgt2.... sesuai ngan melly......
sweet je...
i like !!

Reply | Posted on 8/2/2010 8:25:56 AM
 

diajdeja says ...
  ya Allah kak, memang rasa nak tmuntah2 kak..bukan sebab pe...tapi sebab lawa sangat2..sampai naik angau!!

Reply | Posted on 8/2/2010 8:57:19 AM
 

adhan says ...
  cantik sgt tp nk tny apa maksud designer fabric? jenis kain apa tu? pe beza dgn kain yg biasa2 jual kat kedai kain tu?

Reply | Posted on 8/2/2010 9:13:31 AM
 
maya replies ...
  adhan,
designer fabrics yg saya maksudkan kat sini, kain2 kotton yg direka dari designer2 terkenal.. kainnya sangat berkualiti & corak dia memang cantik2 especially warna2 dia.. huhu! boleh nak pengsan bila tengok (saya lah tu..)

Reply | Posted on 8/2/2010 9:32:58 PM
 

maya replies ...
  list of some fabric designers:
http://my.crazyartzone.com/?p=760

Reply | Posted on 8/3/2010 9:18:40 AM
 

jannah says ...
  santekkk....saya ni baru je try jahit sundress dari tutorial yang akak bagi, akak dah keluar dress baru lagi...hehehe

Reply | Posted on 8/2/2010 9:38:52 AM
 

zila says ...
  sesungguhnya gaun-gaun melly sangat cantik.. dan sesungguhnya saya jealous kerana tidak dapat memakai gaun seperti itu.. huwaaa... melly... awesome...! eh salah... cik maya.. awesome!!! :)

Reply | Posted on 8/2/2010 10:17:18 AM
 

FAR says ...
  Cantiknya baju tu Maya!!
doakan sy dpt baby girl ye.. leh jahait utk anak.. hiks!

Reply | Posted on 8/2/2010 10:56:36 AM
 

nai says ...
  maya, bestlah idea letak getah kat belakang tu! ..and riben besar tu, saya teringat yukata kat blog durra hehee.. apapun memang cantikk sangat.

Reply | Posted on 8/2/2010 11:40:50 AM
 

HanyFF says ...
  sangat menjadi! aduh, combination color menawan. :) sukanya jadi melly ya!

Reply | Posted on 8/2/2010 11:54:04 AM
 

idina says ...
  Cantik!!!!!!!!!!!!!!

Reply | Posted on 8/2/2010 12:19:40 PM
 

mila@rimbun says ...
  cantiknya.. suka sgt dengan riben besar tuh... cute

Reply | Posted on 8/2/2010 1:40:09 PM
 

Zura says ...
  Wah! Bila dah kena designer fabrics bertambah cantik design nih Mai!! Gorjes gile buat aku rasa nak wat satu tapi ntah bila huhu...kena up motivasi ekeke!

Reply | Posted on 8/2/2010 1:43:18 PM
 

suzie says ...
  wah cantiknya. tambah berseri ngan heather bailey ni. i ada byk lg kain Pop Garden ni tp xde idea pun nak buat apa. Gaun melly ni memberi idea yg sungguh enak..hehe

btw, rasa nya kalo reben tu dapat dicukupkan kainnya mesti lagi mengancam

Reply | Posted on 8/2/2010 3:12:28 PM
 

suzie says ...
  nak tanya satu,
bhgn body tu belah dlm maya lining ke tak? if ya, guna kain sama org kain lining aje?

Reply | Posted on 8/2/2010 3:14:11 PM
 

suzie says ...
  nak tanya satu,
bhgn body tu belah dlm maya lining ke tak? if ya, guna kain sama org kain lining aje?

Reply | Posted on 8/2/2010 3:14:48 PM
 
maya replies ...
  utk lining body, saya guna kain yang sama jer... memang dress yg saya buat biasanya guna kain yg sama je kecuali kalau kain tu jarang sgt - takut corak jd tak cantik, ataupun sebab kain tak cukup.. :D

Reply | Posted on 8/2/2010 9:36:25 PM
 

salina says ...
  cannnnnnnnnnnnnnnntikkkkkkkkkkk bangat...
saya suka.....tp mcm susah jer nak wat..perlukan ketelitian yg tinggi ni...

Reply | Posted on 8/2/2010 3:29:58 PM
 

lia says ...
  cantik sesangattttt....especially tang riben tu...kontot2 pun cute!

Reply | Posted on 8/2/2010 4:32:39 PM
 

maya says ...
  kawan2,
terima kasih banyak2 atas kata2 yg banyak bagi semangat...
i love you all!!

Reply | Posted on 8/2/2010 9:34:14 PM
 
adhan replies ...
  akak...nnt nak tempah ek..tapi bukan le utk raya...mgkin utk lepas raya punya projek..tapi gaun tu kalau ada tangan bole? itu mcm seksi je nnt opah bising cucunya pakai seksi2 hahaha

Reply | Posted on 8/3/2010 12:09:40 PM
 

sue says ...
  Salam kak..Siyes..memang cantik baju ni..mmg bleh jual punya..Riben tu yg tak tahan..cantik..
Bila si melly pakai..kena ja..
Wahh!!!..dah makin pandai posing la kak melly ni..so cute...

Reply | Posted on 8/2/2010 10:40:07 PM
 

Aisyah says ...
  alahai chomelnye melly~ :) best gak idea gune getah.. senang sarung and senang jahit.. :)

nak tanye.. getah tu pki elastic thread ke getah yg size kecik tu?

Reply | Posted on 8/3/2010 12:47:05 AM
 

adah says ...
  cantek sesgt.. :)

Reply | Posted on 8/3/2010 6:03:28 AM
 

Adil says ...
  Pandai gila buat dress. Gorgeous!

Reply | Posted on 8/3/2010 12:26:12 PM
 

dianafisa81 says ...
  huhu...cantiknyerr...rasa cam nak anak pompuan lak

Reply | Posted on 8/3/2010 3:02:38 PM
 

Anonymous says ...
  Hi Maya,

Saya suka dengan dress yang awak buat. Boleh reka dress yang ada lengan with tutorial ?? .... pls, pls ... anak2 saya muslimah skit & dah bersekolah, tak sedap pulak mata memandang.

Reply | Posted on 8/4/2010 10:01:58 AM
 

yatie says ...
  santekkk lah maya.. suka mcm nak jahit sendiri... hihi ada tutorial tak?

Reply | Posted on 8/6/2010 8:59:37 AM
 

ida says ...
  wow..gaun cantik..model cantik..pandai bergaya sungguh.. model siap pose alang rama2 lagi.

Reply | Posted on 8/6/2010 4:51:53 PM
 

zu_e9 says ...
  cantikkkk bangat...
bila dah improve kan dgn designer cotton lg cantikla akak...
syoknya melly dapat dress 2 psg dah tuk ry..

Reply | Posted on 8/7/2010 1:31:13 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 1 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server