HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Gaun Melly - Improved Version
Monday, August 02, 2010
Posted on 7:39:44 AM | 30 Comments

berjaya buat satu lagi gaun melly yang macam ni, improved version - macam yang diangan-angankan. konsep masih sama, cuma kali ni saya guna designer fabric yang dibeli dari Zura lama dulu.. haha! macamlah lama sangat, tapi lamalah juga dia terperuk. saya beli dulu sebab suka sangat dengan coraknya walaupun belum tau nak buat apa lagi..

Fabric: Pop Garden from Heather Bailey

dah letak getah kat bahagian belakang. dan lebarkan sikit bahagian dada. dan lebarkan lagi riben belakang. hah! perfecto! (haha! kalau terasa nak muntah, pi bilik air cepat!)

lepas tu boleh tengok gambar melly bergaya dengan gaun barunya walaupun dengan rambut tak sikat layankan je. tapi baju ni boleh buat raya.. tak kisahlah dah basi pun. :p

ini bahagian belakang. kain untuk riben dari Michael Miller, dibeli dari Printed Cotton.
riben terkontot. kain pun cukup-cukup jer. :p

dari pandangan tepi.

haha! suka aksi yang ni.. burung terbang katanya.
i love you baby!


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 30 Comments
 

zam says ...
  maya...
cantik sgt2.... sesuai ngan melly......
sweet je...
i like !!

Reply | Posted on 8/2/2010 8:25:56 AM
 

diajdeja says ...
  ya Allah kak, memang rasa nak tmuntah2 kak..bukan sebab pe...tapi sebab lawa sangat2..sampai naik angau!!

Reply | Posted on 8/2/2010 8:57:19 AM
 

adhan says ...
  cantik sgt tp nk tny apa maksud designer fabric? jenis kain apa tu? pe beza dgn kain yg biasa2 jual kat kedai kain tu?

Reply | Posted on 8/2/2010 9:13:31 AM
 
maya replies ...
  adhan,
designer fabrics yg saya maksudkan kat sini, kain2 kotton yg direka dari designer2 terkenal.. kainnya sangat berkualiti & corak dia memang cantik2 especially warna2 dia.. huhu! boleh nak pengsan bila tengok (saya lah tu..)

Reply | Posted on 8/2/2010 9:32:58 PM
 

maya replies ...
  list of some fabric designers:
http://my.crazyartzone.com/?p=760

Reply | Posted on 8/3/2010 9:18:40 AM
 

jannah says ...
  santekkk....saya ni baru je try jahit sundress dari tutorial yang akak bagi, akak dah keluar dress baru lagi...hehehe

Reply | Posted on 8/2/2010 9:38:52 AM
 

zila says ...
  sesungguhnya gaun-gaun melly sangat cantik.. dan sesungguhnya saya jealous kerana tidak dapat memakai gaun seperti itu.. huwaaa... melly... awesome...! eh salah... cik maya.. awesome!!! :)

Reply | Posted on 8/2/2010 10:17:18 AM
 

FAR says ...
  Cantiknya baju tu Maya!!
doakan sy dpt baby girl ye.. leh jahait utk anak.. hiks!

Reply | Posted on 8/2/2010 10:56:36 AM