HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

gaun nina
Thursday, July 22, 2010
Posted on 8:08:47 AM | 22 Comments

berjaya siapkan dress kedua nina. best! sangat suka dengan corak dan warna kain ni. sweet sangat..

ok. agak tercabar sebab kainnya yang agak licin dan nipis. dan takut nak gosok panas-panas, sebab takut berlubang di tengah baju dah jadi pesen lain pula. ok. itu saja cari alasan untuk: "sebab tu nampak garisan kat tengah skirt."

dan...

dan mesin yang semakin huru-hara atau saya yang sebenarnya huru-hara sebab lama sangat berehat. sampai berkali-kali menetas benang. hahaha! ingatkan ayam je menetas. tapi kalau menetas jenis macam ayam, mesti banyak benang saya sebab selalu menetas benang.

tapi rasanya, mungkin sebab saya yang suka-suka hati tukar setting sana-sini?

tolonglah jangan merajuk cik mesin penyanyi. 10 tahun saya sayang awak...
dan juga cik mesin penyanyi latar. 3 tahun saya sayang awak.
tapi. kok iye pun. kenapa nak merajuk serentak?


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 22 Comments
 

fathiah says ...
  suka suka baju ni..mcm retro design je..btw kak, dh terima give tu..suka suka sgt :))

Reply | Posted on 7/22/2010 8:57:20 AM
 
maya replies ...
  :D glad you like it!
thanks fathiah..

Reply | Posted on 7/22/2010 10:36:09 PM
 

salina says ...
  Hasil jahitan mai..sentiasa meruntun jiwaku..
mai...ajar camner nak wat riben tu.....hihi

Reply | Posted on 7/22/2010 9:04:35 AM
 
maya replies ...
  tq alina..

ok kalau ade mase aku buat gambarajah... buat mase ni ko try bayangkan eh..

1 piece utk reben
2 pieces untuk tali riben yg kat bawah tu
1 piece utk pengikat kat tengah tu

semua loose... pastu dicantum (jahit) jadi bentuk cam atas tu...
pastu baru jahit pada baju..

boleh tak?

Reply | Posted on 7/22/2010 10:38:49 PM
 

aku_tulip says ...
  cantiknya..kemas nya........maya..mesen merajuk ya...dia mintak di service laa tu..

Reply | Posted on 7/22/2010 9:28:44 AM
 

aku_tulip says ...
  cantiknya..kemas nya........maya..mesen merajuk ya...dia mintak di belai² la tu...

Reply | Posted on 7/22/2010 9:29:54 AM
 
maya replies ...
  a'a... saya byk main setting dia akhir2 ni konon nak terai itu ini... dan pulak sejak2 benang asek putus & jarum asek patah, macam2 godek...

huhu... tak de mase lah nak anta kedai..
buat mase ni bersabar je dulu..

Reply | Posted on 7/22/2010 10:40:08 PM
 

rina says ...
  kt mana elin beli kain2 tu ek... cantik

Reply | Posted on 7/22/2010 9:30:26 AM
 
maya replies ...
  kat jakarta..
hehe! elin dah jawab!

Reply | Posted on 7/22/2010 10:40:27 PM
 

Sertyan says ...
  Hi!
All your sewing creations are beautiful!
may I know where do you buy all your pretty fabric/kain?
I am from Sabah

Reply | Posted on 7/22/2010 9:53:00 AM
 
maya replies ...
  thanks sertyan..
for this dress, the fabrics was bought by the customer, elin at http://mysaleshop.blogspot.com/

anyway, mostly i bought online.. you can browse to http://craftzone-my.blogspot.com and click on the craft shop tab... there are so many option there, from local cotton, china cotton, us cotton etc etc... :D

have fun!!

Reply | Posted on 7/22/2010 10:43:10 PM
 

kaezrin says ...
  omg...comelnyaaa meruntun jiwa aku tgk....

mak nina aku rasa lpas nih guling2 lagi happy sgt..:P

rina: kain beli di jakarta ari tuh....

Reply | Posted on 7/22/2010 10:59:26 AM
 
maya replies ...
  tq so much elin!!!
hah lega rasa bila tuan punya suka... risau tau sebenarnya takut tak jadi...

Reply | Posted on 7/22/2010 10:44:17 PM
 

azee says ...
  cantik le maya.. yg reben kat pinggang tu letak mase bile ye? dh siap gaun tu baru jait reben ngan talinye ke?

Reply | Posted on 7/22/2010 11:37:25 AM
 
maya replies ...
  thanks azee..
a'a.. dah siap dress baru jahitkan riben..
riben tu riben ready cam tu, takde bertali or kene ikat2..

Reply | Posted on 7/22/2010 10:45:22 PM
 

mama nina says ...
  baru lepas guling-guling sbb cantik sgt....hehheeh

Reply | Posted on 7/22/2010 1:49:59 PM
 
maya replies ...
  wahh!!! terharunya mama nina ade sin... :D tq ya!!

Reply | Posted on 7/22/2010 10:35:37 PM
 

diesha says ...
  ermmm lawa aihhhh..specially reben tu... :D

Reply | Posted on 7/22/2010 10:00:35 PM
 
maya replies ...
  tq diesha!!!
:)

Reply | Posted on 7/22/2010 10:45:40 PM
 

zu_e9 says ...
  cantiknya..suka..suka..
manis sekali dgn riben tu.. :)

Reply | Posted on 7/23/2010 2:02:35 PM
 

dianafisa81 says ...
  cantiknyerr...

Reply | Posted on 7/31/2010 3:12:58 PM
 

tya says ...
  salam, sis.. boleh jahit baju nikah x? yg simple but nice... kain dah ada... :) tp x de org nk jahit.. :(

Reply | Posted on 8/17/2010 2:14:28 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 4 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

© My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server