HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

limeade, anyone?
Thursday, July 15, 2010
Posted on 7:13:51 AM | 30 Comments

... satu daripada empat.

saya letak satu baju per entry sudah lah hoh? tidak lah berlobang sangat blog saya di kala suram malam bulan berendang berwarna biru di cermin kali ni. nampak ada isi sikit kan.

ok. sebagai pengenalan, baju adalah kepunyaan nina. nina berusia tiga tahun. kain cantik-geram-giler bercorak paisley adalah hasil pembelian ibu saudara beliau. nasib baik juga saya dapat kain ni sebelum ke bandung (boleh bayangkan berapa lama saya simpan kain ni? haha! sorry elin. ko memang dah tau aku agak lems kan?.. :D), jadi di bandung sempat lah saya jeling-jelingkan kain yang matching iaitu polka dot limeade.

gaun limeade!

ikatan riben limeade.

harap-harap ini dapatlah menjadi pembuka bicara selepas sebulan tak jahit dress....

** haih! tiba-tiba terasa tertelan air liur lah..


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 30 Comments
 

SUZIE says ...
  hohoho...
setelah beberapa hari (or minggu?) sy menunggu post crazyartzone keluar, pg ni tetiba ada. Dan dgn sungguh cantiknya..geram!

it's too sweet, sy pun mcm telan air lior berkali kali..:D

Reply | Posted on 7/15/2010 9:02:11 AM
 
maya replies ...
  aaa... tq tq! tak sangka ade gak yg nunggu.. kekeke.. dia macam ala2 mental block gitu xtau nak letak ape... badan pulak rase malas jer..

Reply | Posted on 7/15/2010 10:11:23 PM
 

nai says ...
  cantiknya riben besar ituu...

Reply | Posted on 7/15/2010 10:17:56 AM
 
maya replies ...
  thanks nai!!

Reply | Posted on 7/15/2010 10:11:37 PM
 

ros says ...
  cantiknye...bestnye kalau maya buat tutorial untuk dress nih...ehehee..tang reben tu yg menawan kalbu

Reply | Posted on 7/15/2010 10:32:37 AM
 
maya replies ...
  pattern cam ni ramai orang dah buat... rasanya dah ade tutorial kot.. nanti saya cari-cari kalau jumpa saya pos sini eh...

Reply | Posted on 7/15/2010 10:12:37 PM
 

azee says ...
  btolla maya..tang reben tu mmg menawan kalbu atiku..cantiikkk hehhe..

Reply | Posted on 7/15/2010 10:35:53 AM
 
maya replies ...
  thanks azee...
tapi sebenarnya risau gak, kot budak jadi rimas bila riben beso sangat kan...

Reply | Posted on 7/15/2010 10:13:22 PM
 

zam says ...
  maya...
kenapa cantik sgt ni... ?
berpuluh puluh kali telan air liur... :>

Reply | Posted on 7/15/2010 11:10:55 AM
 
maya replies ...
  thanks zam...
sebab warna dia naik kot... + corak paisley memang cantik sangat..

Reply | Posted on 7/15/2010 10:14:22 PM
 

kaezrin says ...
  oh tidakkk aku sukeee banngett

cantiklah cik nina beraya tahun nih.....mesti mak dier lompat2 tgk entry nih... :P

Reply | Posted on 7/15/2010 3:23:03 PM
 
maya replies ...
  wohoo.. thanks so much elin..
hmm.. harap2 cik nina & mak dia suka juga.. :D

Reply | Posted on 7/15/2010 10:15:25 PM
 

alimrans says ...
  gojes!

Reply | Posted on 7/16/2010 10:23:59 AM
 
maya replies ...
  tq!!

Reply | Posted on 7/16/2010 2:20:20 PM
 

yong says ...
  owwhhh! sangat chantek!!

saya juga sedang menelan air liur melihatnya! gerammmmnya :)

Reply | Posted on 7/16/2010 12:21:18 PM
 
maya replies ...
  tq!

telan air liur sebab terasa masam..

Reply | Posted on 7/16/2010 2:20:39 PM
 

salina says ...
  perghh....harus ku bongkar pak google cr pattern ni...naik blk semangat menjahit ku setelah lama merundum..

Reply | Posted on 7/16/2010 3:12:39 PM
 
maya replies ...
  hehe salina.. cepat-cepat cari tutorial..

Reply | Posted on 7/16/2010 11:15:38 PM
 

ieta.. says ...
  cantiknyerrrr.nak beli..still available? kalau boleh i nak order sebijik cam tu one more,,,coz my two daughters age 4 n 7 suke pakai boria..nak sama...

Reply | Posted on 7/17/2010 8:37:03 PM
 
maya replies ...
  tq ieta..
ini orang hantar kain suh buat.. :)

Reply | Posted on 7/18/2010 7:35:22 PM
 

Zura says ...
  Cantekkss! Suka bow tu! Seronoknya dapat kembali berbloghop banyak giler tak baca entry kengkawan huhu

Reply | Posted on 7/20/2010 11:02:28 PM
 
maya replies ...
  tq zura!!
& welcome backkkk!!

Reply | Posted on 7/21/2010 9:38:05 AM
 

Idina says ...
  cantik sangat!!!!!!!!!!! sukaaaa!!!

Reply | Posted on 7/22/2010 2:36:41 PM
 
maya replies ...
  thanks idina. :D

Reply | Posted on 7/22/2010 10:46:44 PM
 

ling2 says ...
  alamak..napa lawa sangat ni..jeles la. hihi...buat la tutorial.bila ada gegirl ni terasa plak nak jait tuk dia.. :)

Reply | Posted on 7/24/2010 10:41:01 AM
 
maya replies ...
  tak berani nak janji lah ling2... tapi kalau berkesempatan mungkin saya akan buat.. try lah tutorial yg ada dulu.. :D

Reply | Posted on 7/24/2010 9:51:21 PM
 

yana says ...
  salam...
lawoooo nye....

kak maya.. kat mane nak beli kain cenggini...
boleh ke beli online...
klu yang mcm ni, ape name jenis fabric die ye...

emel kat saye ye kak.. huhuhu
TQ..

Reply | Posted on 7/24/2010 1:39:18 PM
 
maya replies ...
  kain tu, customer yg bg suh jahitkan.. dia beli kat jakarta..
kain cotton jugak.. :D

yg polka dot tu cotton gak saya beli kat bandung.
tp pegi jer lah kat http://craftzone-my.blogspot.com tu. (click pada tab craft shop)
ramai je jual kain cantik2..

Reply | Posted on 7/24/2010 9:49:30 PM
 

Annie says ...
  Very very nice! I really like it. Really appreciate if you can post a tutorial and the pattern here.

Reply | Posted on 8/3/2010 11:43:21 AM
 

munies says ...
  sangat cantik...

dah ade tutorial ke lum?

Reply | Posted on 8/2/2011 3:20:47 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 2 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server