HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

kegilaan kain di bandung
Saturday, July 03, 2010
Posted on 7:40:23 AM | 20 Comments

eh eh.. macam pernah nampak gambar atas ni kan... :D
setelah puas menahan nafsu serakah, gambar di bawah adalah hasilnya. ;)

ok. saya banyak ambik yang polka dot, bunga sikit-sikit. itu pun jenuh menahan pandangan mata. hahaha! saya beli 1m je setiap satu. kebanyakannya berwarna gelap. sebab tujuannya untuk dibuat ropol atau bias tape untuk disuai padankan dengan kain yang ada. pandai kan saya tahan nafsu?

tapi. yang paling paling paling saya suka dan gembira dan happy dan suka balik dan rasa sangat berbaloi-baloi-baloi adalah kain di bawah.

memang saya nak cari kain koton sulam macam ni. kain dia sangatlah lembut.. dah tu pulak bercorak paisley, lagilah meruntun-runtun jiwa. saya sangat suka. kejap rasa nak buat dress melly. kejap rasa nak buat baju kurung raya melly. kejap rasa nak buat seluar beropol. oh! satu pun tak terbuat lagi...


Made by Maya, Stash, Travelog | 20 Comments
 

aku_tulip says ...
  gerammmmm...cantik...menarik...tertarik...hehehh

Reply | Posted on 7/3/2010 2:33:14 PM
 
maya replies ...
  hehe..

Reply | Posted on 7/4/2010 7:56:40 PM
 

maz says ...
  kalau pegi kedai kain pun, mata ni asyik terpandang kain2 polkadot jer. tangan pun automatik trus pegang yg corak polkadot. heheheh...

syok nyer dpt gi Bandung~

Reply | Posted on 7/3/2010 4:44:23 PM
 
maya replies ...
  a'a.. kalau polka dot senang nak matching ngan kain lain kan..

Reply | Posted on 7/4/2010 7:56:23 PM
 

maz replies ...
  itu laa... at times, polkadot dgn polkadot pun rasa mcm ngam. smpi berpinar2 mata tengokkan :P

Reply | Posted on 7/4/2010 10:14:49 PM
 

Ira says ...
  waduhhh buk.. shantek-shantek sekalik.. mmg harus diborongin inihhh!! hehehe..

bape puluh ribu rupiah harga kain semeter, maya? mesti muuurah kan? uishhh, nak ke sana jugak lah.. ;)

Reply | Posted on 7/3/2010 5:39:17 PM
 
maya replies ...
  sama cam sini gak, tengok jenis.. ade 50k, ade 20k, 25k, 30k.. kebanyakaannya saya beli hat 20 & 25k tu jer lah..

wah! kira puluh2 ribu gitu.. ngehngeh

Reply | Posted on 7/4/2010 7:54:38 PM
 

rina says ...
  mmg cantik koten bersulam tu...

Reply | Posted on 7/3/2010 6:25:58 PM
 
maya replies ...
  kannn... tapi lom panaskan enjin lagi..

Reply | Posted on 7/4/2010 7:55:05 PM
 

haslinda says ...
  wahh...lawa2...yg last pic tu brapa rupiah semeter??

Reply | Posted on 7/4/2010 3:18:09 PM
 
maya replies ...
  haha! aiseh... takleh nak jual lah cam ni... :P

Reply | Posted on 7/4/2010 7:55:50 PM
 

aisyah says ...
  lawa lawa lawa lawa!!
kedai kain ni yg kat mana eyh?
hehe

Reply | Posted on 7/5/2010 8:08:05 AM
 
maya replies ...
  kat pasar baru... tak ingat belah mana.. hahaha... jumpa2 main sambar jer.. keke

Reply | Posted on 7/5/2010 11:01:40 PM
 

nai says ...
  maya, kain cotton sulam tu buat la baju kebaya melly matching dengan kain batik (buat raya) ahakss lama dah dok usha cottn sulam tp kat kamdar je la.. takde beli lebih ke hihi..

Reply | Posted on 7/5/2010 11:50:23 AM
 
maya replies ...
  wow!!! bestnya idea ni.... boleh lah try buat baju kebaya melly pulakkan... thanks so much dear!

Reply | Posted on 7/5/2010 11:02:30 PM
 

mamawidad says ...
  maya, kite pun cam awak la.... punya la dah suka, mcm design terbayang2 dlm kepala, kadang tu dah design kat kertas elok2, bila dah jahit lain pulak dibuatnya

Reply | Posted on 7/5/2010 8:38:02 PM
 
maya replies ...
  hahaha.. memang kan... tapi selalu saya dok terbayang je berbulan2... konon mase tu, kotlaa dpt idea yg lebih bernas lg kan... tgk bila tiba2 rase nak buat, baru buat... kekeke

Reply | Posted on 7/5/2010 11:03:47 PM
 

Aniza says ...
  nice choice! you have good eyes....cayaaa!

Reply | Posted on 7/5/2010 9:01:29 PM
 
maya replies ...
  thanks aniza!! ;)

Reply | Posted on 7/5/2010 11:04:01 PM
 

How long does Achilles tendonitis last for? says ...
  I got this web page from my pal who told me about this site and now this time I am visiting this website and reading very informative content
at this time.

Reply | Posted on 9/3/2017 6:17:23 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 14 + 8 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server