HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Wallet pulak!
Wednesday, June 23, 2010
Posted on 8:25:36 AM | 17 Comments

hah! ada lagi?
biaselah kan.. nama pun giler kain. giler kain yang lebih, menjahit sikit-sikit je, itupun demi memenuhi kegilaan kain. kalau tak jahit, cemana nak beli kain lagi kan..

ok. ini percubaan saya membuat wallet.

bahagian luar.
hunky dory by chez moi memang menyelerakan.

dan bahagian dalam. jangan terpedaya,
saya bukan ke paris walaupun ada eiffel tower di situ. :D

saya tak pernah terfikir nak buat wallet pun sebenarnya.. sebab walaupun saya nampak orang buat kiut-miut, tapi saya rasa ia sesuatu yang melecehkan. jadi saya elak.

tapiiiiii.. lepas saya buat tukaran wang asing yang memerlukan saya memegang sejumlah wang berjuta-juta yang saya rasa banyak (wah!!!! makcik kaya giler! jutawan ok? hahaha!) saya rasa, wallet kepunyaan saya sekarang tidak lagi sesuai. saya nak guna book cover saya yang first version dulu, yang ada gambar pokok tu, tapi besar sangat. i have no choice you see? terpaksa jahit sebelum berangkat.. :P

sebab tu terpaksa buat entry satu lagi sebelum pergi. anyway, semasa entry ini terpublish, saya sedang mengisi angin tayar kapal terbang. sikit lagi mahu beraangkat.

daaa!!!


Made by Maya, Bag | 17 Comments
 

Myza says ...
  Wah... mahu pergi bercuti rupanya! Best2!

Saya pun rasa kepala macam dah tepu dengan kerja. Tapi cuti kena beku sampai tengah bulan 7 nih. Menci ai!

Semoga selamat tiba & selamat kembali.

p/s: Seperti selalu, Maya jahit apa pun cantik ;-)

Reply | Posted on 6/23/2010 9:43:27 AM
 

sellynna says ...
  wahh.. ke tanah seberang ke? tuko duit bejota2 tu? aniwei.. selamat pegi & selamat kembali..

kami rindukan entry maya uhukk..uhukk..

Reply | Posted on 6/23/2010 2:33:33 PM
 

Fydda says ...
  Santik la fabrik tu...bli ket mana eh? Maymay ke? :-) percubaan yg sukses!

Reply | Posted on 6/23/2010 3:27:54 PM
 
maya replies ...
  ni designer fabric.. hunky dory collection by chez moi.. saya beli ngan zura.. :D

Reply | Posted on 7/1/2010 5:32:56 PM
 

cema says ...
  ala..comel sungguh wallet ini, bolehkah buat tempahan.. nak satu..plzzzz....

Reply | Posted on 6/23/2010 5:47:38 PM
 

nidji says ...
  happy birthday...

Reply | Posted on 6/23/2010 5:55:16 PM
 

suzie says ...
  kemanakah itu? nak teka bandung boleh?
wallet tu cantik banget dong

Reply | Posted on 6/23/2010 11:19:06 PM
 

KI says ...
  kenapa cantik sangattttt Mai? :D

Jahit baju senang ke jahit wallet ke jahit bag? hihihihi :D

Ada tak bunyi macam nak order? haha :D

Untuk tahun depannn ke.. hihihihi

Reply | Posted on 6/24/2010 1:53:04 AM
 

Mila says ...
  really sweet.... ni yg buat berkobar2 jugak nak try wat wallet... emm tak patah jarum ke bila jahit tebal2 eks..

Reply | Posted on 6/24/2010 8:50:35 AM
 

adhan says ...
  maya...
saya baca kat FAQ yang maya tak ambik apa-apa tempahan tapi sy suka sngat dengan book cover tu...saya nak...maya buatkan la...sy bayar sebab sy suka sangat....sy suka baca novel jd kalau setiap kali baca sy dpt cover novel & tanda dgn bookmark tu cantiknya...please maya....

Reply | Posted on 6/24/2010 2:43:47 PM
 

alyssa says ...
  cantik cover bo0k tu !.. maya memang tak amik tempahan ker.. klu mcm tuh ajar saya buat bolehh .. nak try buat satu lah..;p

Reply | Posted on 6/24/2010 3:25:15 PM
 

tiefazatie says ...
  sangat cumil kak...=)

Reply | Posted on 6/28/2010 11:00:52 PM
 

Aisyah says ...
  chomelnye la hai kain.. teringin nak pi shopping kain.. **walopon kain yg ade tu terbengkalai je** uhuks~ tak sabar nak start menjahit balik! :)

Reply | Posted on 6/29/2010 3:21:12 PM
 

Juliana says ...
  Cam mana nak contact awak? nak jahit dress girl

Reply | Posted on 7/1/2010 3:15:06 PM
 

Juliana says ...
  Cam mana nak contact awak? nak jahit dress girl

Reply | Posted on 7/1/2010 3:15:18 PM
 

maya says ...
  thanks all!
i love youuu!!

Reply | Posted on 7/1/2010 5:33:35 PM
 

laily says ...
  cantiknya purse ni. kalau nk tempah mcm mana kak maya??

Reply | Posted on 7/13/2010 10:56:24 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 6 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server