HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

reusable book cover
Monday, June 21, 2010
Posted on 1:05:05 PM | 13 Comments

aaahhhh.. ini book cover yang lebih simple yang saiznya sama dengan buku. tapi tengok tu, boleh adjust untuk buku bebal tebal dan nipis juga. cuma tak sesuai untuk buku yang lebih panjang. ini bahagian depan. saya juga jahitkan bookmark pada book cover ni jadi senang nak cari book mark.. EH! MANA BOOKMARK NI? DAH HILANG PULAK! OH! ADA NI HAH ELOK MELEKAT JE.. :P

ok. actually saya nak buat bahagian ni yang atas. tapi atas kealpaan saya main jahit je, kalau ini bahagian atas, maka bookmark yang bercantum dengan book cover tu jadi di bahagian bawah. macam tak cun pulak kan.. jadi saya redo jerlah jadikan yang ini bahagian belakang. haha! ingatkan takde effect mase main jahit tu jer.. dah sarung ke buku baru perasan akibatnya..

bila dah habis baca buku ni, boleh lah disarungkan ke buku lain yang nak dibaca pulak.. huhu! macamlah rajin sangat kan.. tapi ini dikira usaha juga tau.. :D

saya ada perasaan juga nak mendecorate lagi book cover ni. tapi.. tengoklah nanti bila ada kelapangan. sekarang ni yang penting, sudah boleh diguna. ingat nak buat free style stitching tu tapi saya tak reti lagi lah.. atas nampak ok, tapiiiiiiiii..... benang bawah berserabut yang amat. jadi terpaksa pendamkan hasrat.

errmm.. my birthday is just around the corner (hoh! sila beri perhatian ya).. bila tulis date sekarang ni, aseklah tertulis 197* instead of 2010. boleh?


Made by Maya, Book Cover, Books | 13 Comments
 

bayu says ...
  ehehe..bole je..tu tandanya xsabar nk tgu birthday..hikhik..sgt cantek cover buku ini...makin rajin la mau baca buku ni jadinya gegara covernya yg cantik..ekeke..

Reply | Posted on 6/21/2010 2:21:23 PM
 
maya replies ...
  haha! dah tua2 cam ni takdelah rase tak sabar ke ape..

aa.. mekasih.. rajin tengok jer lah.. nak bace kene pulak cari suasana tenang.. kalau tak, confirm lg slow bila bace...

Reply | Posted on 6/21/2010 2:52:48 PM
 

aku_tulip says ...
  besday dah nk sampai ek......cantik la bookcover ni....

Reply | Posted on 6/21/2010 2:44:54 PM
 
maya replies ...
  ha'ah.. siap2 ler ngan hadiah ke kek ke, kad ke ape2 eh.. muahaha.. xdelah.. main2 je..

tq!

Reply | Posted on 6/21/2010 2:53:46 PM
 

ayu says ...
  hihi..ke nak buat giveaway :)
btw..book cover tu cantik.

Ops, mari singgah rumah ayu jap. kot berkenan jumbo ricrac :)

http://sweetlilcraftcollections.com/2010/06/pre-order-for-colored-zapped-on-and-printed-ric-rac/

Reply | Posted on 6/21/2010 5:47:47 PM
 

adhan says ...
  salam...suka la...sbb sy suka baca novel...mcm mana nak order?

Reply | Posted on 6/23/2010 4:34:19 PM
 

Lya says ...
  K.Maya,
Lya ader beli kain cotton, but I ingat nk u buatkan dress for my little niece. bley ker cmtu??

Reply | Posted on 6/23/2010 4:53:17 PM
 

alimrans says ...
  maya..buatla tutorial..lps blik br shopping nnti..:)

Reply | Posted on 6/24/2010 2:58:48 PM
 

idina says ...
  Uuuuu~ I like!!! Both the cover & baca buku! hehe~

Macam mana nk order? Saya kalo baca buku golek2 dibawak tido then buku pon sama berterabor, uhuk!
Keras tak cover ni?

hehe~ nway, nice blog + awesome artwork!

Reply | Posted on 6/24/2010 10:25:19 PM
 

mummyqids says ...
  Dear Maya...love your blog and has been an inspiration to me. Your work is really classy!!

Reply | Posted on 6/28/2010 5:15:17 PM
 

adlina naim says ...
  OMG..jelesnya..dan tabik spring la...ur soooo talented..and sgt lah penyabar..i nak jahit butang pon rase tak sabar n hasilnya sangatlah cemomot. suka tgk ur artworks..ehehe nanti i feature kat blog i..:)

Reply | Posted on 10/6/2010 11:32:20 PM
 

kim kirah says ...
  sis.. ade tutorial nk buat book cover nih?? nak buat! ^,^

Reply | Posted on 6/6/2014 1:02:56 AM
 
maya replies ...
  sorry takde lah kim kirah. saya ade try cari tapi yg standard size ade lah..

sebenarnya konsep dia senang je. saje je cam yg standard size tu. cuma part kiri or kanan (nak dua2 pun boleh) buat style yg mcm pembalut buku buku plastik yg ready made tu..

Reply | Posted on 6/7/2014 9:32:31 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 11 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server