HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

fabric design by heather bailey
Thursday, June 17, 2010
Posted on 7:42:49 AM | 18 Comments

... apelah rasanya jadi fabric designer kan ?...

Heather Bailey - Painted Mum

antara designer fabric yang paling saya suka awal-awal dulu. sebelum tahu mana nak beli. semasa sibuk-sibuk kekaguman tengok orang putih buat baju cantik-cantik, tapi saya cuma pakai kain cotton murah-murah beli kat nagoya atau kamdar. sebab tengok kain yang mahal pun tak cantik macam orang putih buat.

oh.. gambar atas tu saya ambil mase belum siap lagi. belum letak riben. belum letak butang belakang.

selepas disematkan secomel riben

design depan belakang sama jer. cuma belakang ada butang. depan ada riben. tapi saya suka juga versi takde riben tu. yang ada riben pun saya suka. semua suka. tapi ini baju bukan saya yang punya. :D

sudah ada tuan yang punya. ;)


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 18 Comments
 

suzie says ...
  rasa mcm nak jd baby girl semula..suruh mak beli baju madebymaya..hehe..
serious..heather bailey's design always stunning!
your workmanship too.

Reply | Posted on 6/18/2010 1:30:32 PM
 

ayda says ...
  cantik... saya pun suka sgt kt fabric ni... bila dah letak riben lagi cantik...suka ngan hasil kerja maya :)

Reply | Posted on 6/18/2010 2:10:27 PM
 

norem says ...
  cantiknyer...bila la saya boleh buat mcm ni...

Reply | Posted on 6/19/2010 2:24:04 AM
 

Aniza says ...
  i like BH too but bukan buat baju sbb tak pandai macam Maya...and I like HB sewing studio....aaaahhh....klu la ade sewing room secantik gitu.....!

Reply | Posted on 6/17/2010 7:58:47 AM
 

fathiah says ...
  suka sgt tgk akak dh update dgn mcm2 baju baru...bole laa tiupkan sket angin rajin akak kat sy ek..hehe

Reply | Posted on 6/17/2010 8:03:41 AM
 

zu_e9 says ...
  cantiknya..sweet sesgt..
berkobar lak rs nk mula pgg mesin jahit ni..
huhu...

Reply | Posted on 6/17/2010 10:05:47 AM
 

hidayah says ...
  cantiknyaaaaa..... jeles betul... bila la nak mampu beli kain designer fabric ni...

Reply | Posted on 6/17/2010 11:06:34 AM
 

zam says ...
  cantik designer fabric ni.....
tp blom mampu nk beli byk2... huhuhu
bila masanyer ye dpt tawan seme designer fabric ni ??

Reply | Posted on 6/17/2010 11:26:29 AM
 

ApasH says ...
  boleh bg guide skit tak beli fabric yg cantik2 ni kat mana?

Reply | Posted on 6/17/2010 11:47:39 AM
 
maya replies ...
  boleh beli kat www.craftzone-my.blogspot.com.. pegi ke craftshop tab.. pastu tengok kat craft supply section.. mesti naik gila! hehe

Reply | Posted on 6/19/2010 8:14:11 AM
 

maya says ...
  terima kasih semua atas komen2 tu.. hai tu saya dah reply satu2 tapi semua dah hilang.. byk komen hilang ni.. rasenya diorang ade prob ngan database tu & restore yg lama...

Reply | Posted on 6/19/2010 8:15:41 AM
 

alimrans says ...
  kain ni sya beli dr Zura..da slmt buat wristlet..hehe sgt gorjes kain ni

Reply | Posted on 6/19/2010 6:14:56 PM
 
maya replies ...
  a'a.. saya pernah beli dua.. buat bag.. pastu yg ni beli baru lagi, ngan zura gak.. ;)

Reply | Posted on 6/21/2010 4:03:49 PM
 

printedcotton says ...
  hi maya..
the heather bailey fabric is so lovely.and ur outcome little girl dress looks lovely too :). now i wonder,how does it feel to become a creative sewist just like u ;)..

Reply | Posted on 6/20/2010 11:23:15 AM
 
maya replies ...
  ;) tq!
i don't know how it feel actually.. hahahaha!

Reply | Posted on 6/21/2010 4:06:13 PM
 

mamaAlisya says ...
  hi maya!
cantik sungguh la hasil kerja maya...
saya sangat kagum...
bole x nak tempah dress mcm ni?
puas mencari diserata kedai, susah nak jumpa pattern cengini dengan hasil jahitan yg sangat kemas...

Reply | Posted on 6/20/2010 3:12:35 PM
 
maya replies ...
  tq.. but sorry dear..
saya tak ambik tempahan buat mase ni atas kesibukan yg melanda.. hehe! saya akan bgtau dr semasa ke semasa kalau saya buka tempahan.. sorry ya!

Reply | Posted on 6/21/2010 4:07:20 PM
 

cikdibah says ...
  cantekkkknyeeeeeeee...

semangat nak jahit jugak nihhhh

Reply | Posted on 6/21/2010 4:50:38 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 19 + 3 =
 

 
Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server