HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

camera strap with pocket
Wednesday, June 16, 2010
Posted on 7:42:49 AM | 22 Comments

paisley memang tetap kesukaan saya. dan paisley purple ni saya sayang sangat... strap kali ni berpoket, atas permintaan tuan punya strap cover. jadi, potongan kain pun lain. yang ni saya buat 2 piece, bukan 1 piece yang macam saya buat sebelum ni. makanya, lining pun 2 piece juga..

saya siapkan setiap satu side dulu baru cantumkan. jadi... ukuran yng sangat tepat adalah sangat penting. consider ini benda handmade, memang susah nak dapat hasil yang tepat-tepat walaupun mase gunting dah rase habis tepat dah. :D

gambar bawah ni tunjuk poket dengan lebih dekat.

slip cover ni bersaiz 2 inchi. jadi nampak poket agak kecik. tapi kalau strap tu lebar sangat pun tak cantik juga rasanya. mungkin akan difikirkan cara lain.


haaaa! yang ni reversible. tadaaaa!!!

tak sabar saya nak buat yang reversible ni sebab saya memang suka matchingkan kain. tidak bertuan lagi dan akan dilistkan dikedai saya.

ok. boleh consider as improved version for me. saya dah dapat rentaknya... cuma kain untuk lining dah habis. nak kena pi cari lagi kat ikea. tak tau ada lagi tak yang sama jenis dengan yang saya guna sekarang.

jom.. sape lagi dah buat?


Made by Maya, Camera Strap Cover, Sewing Corner | 22 Comments
 

anasfadila says ...
  cantik!! saya pun suka paisley.. :D

Reply | Posted on 6/16/2010 8:48:45 AM
 
maya replies ...
  tq! corak paisley nampak berseni kan..

Reply | Posted on 6/16/2010 8:04:26 PM
 

izyannazihah says ...
  strap nih untuk ape ye?sorry tanya, baru tertgk blog awk and suka sangat all the dresses.

Reply | Posted on 6/16/2010 8:54:43 AM
 
maya replies ...
  ni untuk cover tali kamera dlsr tu.. :)

Reply | Posted on 6/16/2010 8:03:44 PM
 

salina says ...
  waa...enjin sudah panas nampak...chaiyok..chaiyok..

Reply | Posted on 6/16/2010 9:29:33 AM
 
maya replies ...
  hoyeh panas.. panas.. nak kene siapkan sebab next week nak pi jalan2..

Reply | Posted on 6/16/2010 8:05:10 PM
 

Little Mama says ...
  mabeles.. i ada buat gak tak lama dulu.. tapi my own version.. letak snap button..he..he

Reply | Posted on 6/16/2010 10:27:52 AM
 
maya replies ...
  tq little mama..
pi website awak.. wahh!! dah byk menjahit sekarang.. :) cayalah!

Reply | Posted on 6/16/2010 8:06:28 PM
 

a.n.i.Q..u.e says ...
  cantiknya fabric yg digunakan itu .. lawa lah

Reply | Posted on 6/16/2010 12:11:41 PM
 
maya replies ...
  tq anique.. designer fabric mmg mengiurkan.. huhu!

Reply | Posted on 6/16/2010 8:07:17 PM
 

Zura says ...
  Laju betol! Aku tengah berpeluh2 iron interfacing huhu...mai camana ko letak kain ikea tu? kira jait 3 layer sekali ya?

Reply | Posted on 6/16/2010 1:00:25 PM
 
Zura replies ...
  Maii...mencabar sehhh buat bende nih..nampak simple jek!! Arghhh....satu ukuran satu lagi bila letak padding susah gilos nak jait babeeee!!! Ok aku tengah tensen ni! :(

Reply | Posted on 6/16/2010 7:16:24 PM
 

maya replies ...
  a'a.. ukuran mmg kene betul2.. pastu kat hujung tu memang tebal giler kene banyak sabar.. haha! aku tak buat padding tu pun dah cukup tebal.. kalau letak padding tak boleh masuk bawah tapak mesin aku kot.. hehe.. (ni tiba2 rase nak ada mesin jahit industri ni.. kwang kwang..)

Reply | Posted on 6/16/2010 8:03:11 PM
 

d u r a says ...
  dua-dua cantik giloss..
"jom.. sape lagi dah buat? " tu mcm ajak sewalong je.
tapi makcik takdak dlsr la..

Reply | Posted on 6/16/2010 1:41:12 PM
 
maya replies ...
  ahakkkss.. jomlah dura kita sewalong.. suka tengok bila buat ramai2 ni kan.. ni lah masenye nak angkut dlsr sebijik... muahahaha.. kerana strap cover kene beli dlsr buleh?.. anyway.. saya pun xde dlsr ok.. kekeke..

Reply | Posted on 6/16/2010 8:09:23 PM
 

KI says ...
  cantiknya!!!

Reply | Posted on 6/16/2010 5:39:57 PM
 
maya replies ...
  mekasih ki! :D

Reply | Posted on 6/16/2010 8:09:49 PM
 

Ida says ...
  That;s minee!!! minee!!! minee!!!!!!!!! HAHAHAHAHAHA!!!! cantikkk gilaaaaa!!!! cant waittttt to put it on my strapsS!!!!

Reply | Posted on 6/20/2010 5:24:24 PM
 

Kasmei says ...
  recommended by Ida :))..wanna get one too...cane yer nk order?

Reply | Posted on 6/28/2010 5:46:34 PM
 

linda says ...
  nak jugak...na orde gak...

Reply | Posted on 7/2/2010 9:45:14 AM
 

linda says ...
  nak jugak...na orde gak...

Reply | Posted on 7/2/2010 9:45:26 AM
 

cindy says ...
  ermm pin pin di atas tu cantik.. kain tu beli di mana??

Reply | Posted on 8/19/2010 4:21:57 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 5 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server