HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

paisley berperisa strawberry
Tuesday, June 15, 2010
Posted on 8:55:53 AM | 11 Comments

menu hari ni adalah paisley berperisa strawberry. memang sedap dimakan pagi-pagi ni. :P

ini bahagian depan. nampak kuncup je kan. tapi cukup selesa bila dipakai.
(wah! macam sendiri yang pakai.. haha!)

ini bahagian belakang. ok. kantoi sebab butang belum pasang. masih berpin lagi. ;)

selain sundress biru sebelum ni, ini antara order yang lama terperap. terima kasih sebab sudi bersabar dengan saya. nak buat dress yang memuaskan hati, memang kena tunggu masa yang betul-betul sesuai. kalau tak, ada saja tak kena. jarum patah lah, jahit senget lah, benang tak lekat.. adoi macam-macam.. silap-silap boleh jahit jari sendiri.. eeuuwww... (macam pernah ku dengar ini... tapi dimana ya? hehehe)

kesimpulannya, memang saya kena menjahit dalam keadaan yang tenang...


Made by Maya, Dahlia Dress | 11 Comments
 

Zura says ...
  Cumelllsss! Paling suka sashing tu cute banget!

Reply | Posted on 6/15/2010 10:43:24 AM
 
maya replies ...
  beb.. sashing tu ape? hahaha! maafkanlah hamba yg tak paham bahasa ni..

Reply | Posted on 6/15/2010 11:49:54 AM
 

aku_tulip says ...
  ketenangan fikiran memang perlu ,...klu celaru..celaru la juga hasilnya.....hehehe, memandai jer saya...apaČ pon...memang manis dress ni..

Reply | Posted on 6/15/2010 11:30:31 AM
 
maya replies ...
  a'a.. terasa sangat betul..
paling best bila dapat jahit pagi2 waktu tgh fresh kan..

atau jahit waktu hati meronta2 nak jahit... mase tu baru puas hati tgk hasilnya..

Reply | Posted on 6/15/2010 11:50:49 AM
 

HanyFF says ...
  cantiknyer! geram!

setuju2 tu maya. bila hati meronta2 nak jahit tu....insya'Allah menjadi. huhu...tgh masalah skrg, hati tgh meronta2 nak menjahit, tapi kat office. kena bagi hati kat office dulu. harap2 balik rumah nanti...masih ada hati nak menjahit.

;)

Reply | Posted on 6/15/2010 11:56:41 AM
 

nadiah says ...
  pandai betul la akak combinekan warna semua baju tau pe pun yang akak jahit,menjadi and cute2 semuanya,tentunya harga kain tu mahal kan...
suka sangat tengok hasil kerja tangan akak n tahniah...

Reply | Posted on 6/15/2010 1:49:23 PM
 

lia says ...
  sejuk je mata memandang bila tengok dress ni...

Reply | Posted on 6/15/2010 3:26:25 PM
 

a.n.i.Q..u.e says ...
  strawberry wahhh tajuk yanng sedap ... kalau rendam celup dalam coklat lagi sedap kan kan...

a;ways neat .. always sweet ... i wish i could sew like you

:-)

Reply | Posted on 6/15/2010 3:55:52 PM
 

dwimaya says ...
  sgt cantik dan manis! anak saya tgk baju dia terus kata, ini baju iman..

Reply | Posted on 6/15/2010 5:59:40 PM
 

maya says ...
  thanks ladies!
you make up my day!
:D

Reply | Posted on 6/15/2010 9:03:49 PM
 

hafizah says ...
  Maya...

Sy terkial2 lg jahit bhgn ketiak n dada sbb mesti curvve tk cun...maya cantumkan 2 kain kat wrong side then terbalik kan ker...or cantum dua kain kat side hdpn...paham ke tak soalan sy ni...huhuhuhu...then mmg smpai kembang ker buat 2 lapis..ke dada jer..

TQ

Reply | Posted on 6/20/2010 11:02:12 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 18 + 2 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

© My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server