HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

sundress for sunny day sunday
Sunday, June 13, 2010
Posted on 5:01:41 PM | 18 Comments

fabric by Hoodie in Cutie Pie Collection (Paisley).
jarang-jarang saya buat dress warna biru. akhirnya dapat juga. corak paisley yang comel pulak tu.

aktiviti hujung minggu ni adalah menjahit semampu yang boleh. dalam 2 minggu akan datang saya akan jadi lebih sibuk. banyak betul yang nak dibuat rasanya.


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 18 Comments
 

mamawidad says ...
  maya, camna nak ambik ukuran dada, = ukuran dada sebenar + berapa inci? rasa macam kecik je bila nak buat kat my baby,
mekasih bebanyak kat maya sbb sudi kongsi ilmu xpecially peasant blouse, dah banyak buat baju utk widad paten ni, ori paten, tangan panjang, layerred dress, ala baju kurung belah tepi, sleeveless, suma konsep peasant blouse tu la

Reply | Posted on 6/13/2010 5:52:17 PM
 
maya replies ...
  sama-sama.. no problem. saya pun belajar dr orang lain juga..
ermm utk dada tu, tengok nak longgar atau cukup2 lah.. normally saya tambah 2" jer.. tapi kalau jenis baju longgar tambah lagi 2" pun ok lagi..

Reply | Posted on 6/13/2010 8:34:50 PM
 

Zura says ...
  Cantik combo ni mai! aku suka kain biru Luli Sanchez tu unik dan sweet kaler dia. Aku ni dari ari tu nak try wat pesen sundress ko ni tapi takut ketat lak kat dada si Hanan tu :D

Reply | Posted on 6/13/2010 6:52:19 PM
 
maya replies ...
  a'a.. aku pun suka warnya.. sweet sangat..
sundress ni aku letak butang.. jd boleh adjust kecik/besarnya kalau takut ketat/longgar.. pesen cam ni longgar sangat jd tak cantik, tak nampak terletak..

Reply | Posted on 6/13/2010 8:36:37 PM
 

wani says ...
  hi maya..ada2ja dari tanganmu yg mnghasilkan sebegituw rupa..oh sungguh cantik sgt.emm bilakah aku akan ikut jejak mu sifu....hmmm hmmmm

Reply | Posted on 6/13/2010 6:54:33 PM
 
maya replies ...
  hehe.. saya buat yg simple2 jer... tak sanggup nak buat yg power2 pun.. kalau ade mase, try ler.. bila jadi, mesti nak buat lagi.. :D

Reply | Posted on 6/13/2010 8:37:42 PM
 

salina says ...
  mai..wat la tutorial wat tali baju tu..terkial2 aku nk wat...apa rahsia?

Reply | Posted on 6/14/2010 8:52:19 AM
 
maya replies ...
  tutorial kat sini..
http://lilblueboo.blogspot.com/2009/06/border-fabric-sundress-tutorial.html

Reply | Posted on 6/14/2010 9:20:41 AM
 

zam says ...
  sweet...

Reply | Posted on 6/14/2010 10:58:22 AM
 
maya replies ...
  tq zam!

Reply | Posted on 6/14/2010 10:24:44 PM
 

a.n.i.Q..u.e says ...
  sweet .. love the color combo !

Reply | Posted on 6/14/2010 11:27:14 AM
 
maya replies ...
  tq for loving it anique!
;)

Reply | Posted on 6/14/2010 10:25:59 PM
 

aandes says ...
  Cantiknya paisley tu!! How I wish I have ur kerajinan and skills of course, to make one hehe

Reply | Posted on 6/14/2010 2:58:34 PM
 
maya replies ...
  tq! skill saya biase jer.. of course u can have it too.. but pls don't take away my kerajinan yg datang cuma sekali sekala tu.. lol!

Reply | Posted on 6/14/2010 10:27:49 PM
 

zu_e9 says ...
  sweet sgt2...
hemm..bila leh wat sundress mcm ni satu..ohhhh

Reply | Posted on 6/14/2010 6:59:00 PM
 
maya replies ...
  buat lah zue.. senang je buat ni.. ikut tutorial yg saya link kan kat komen salina tu..

Reply | Posted on 6/14/2010 10:28:41 PM
 

mushroom says ...
  ok saya suka combination baju dgn guitar tu! tade kena mengena tapi sy suka..hahaha

Reply | Posted on 6/16/2010 4:00:47 PM
 
maya replies ...
  haa.. tq tq! gitar tu memang diletak di situ sebagai props tambahan.. hahaha...

Reply | Posted on 6/16/2010 4:42:01 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 8 + 8 =
 

 
Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server