HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

hair scrunchies
Thursday, June 10, 2010
Posted on 8:46:26 AM | 17 Comments

hair scrunchies

lagi hasil dari kain perca, tapi yang ni besar-besar sikit sampai buleh buat pengikat rambut. ada jugak yang tak cukup kain, jadi cantumkan sikit dengan kain lain..

scrunchies ni semua untuk melly. sebab getah rambut melly selalu saja hilang. balik sekolah selalu rambut berikat dengan getah warna oren yang susah nak bukak tu.


Made by Maya, Hair Accessories, Kain Perca | 17 Comments
 

zam says ...
  maya..
nk juga scrunhies ni..
huhuhu

Reply | Posted on 6/10/2010 11:54:48 AM
 
maya replies ...
  orait.. noted!

Reply | Posted on 6/11/2010 9:37:52 AM
 

zu_e9 says ...
  cantiknya...mesti seronok melly ada mcm2 warna tu..

Reply | Posted on 6/10/2010 3:06:58 PM
 
maya replies ...
  melly tak heran pun sebenarnya... kalau ok, dia nak lah ikat rambut.. kalau tak ok, dicabut saje..

Reply | Posted on 6/11/2010 9:37:36 AM
 

mamawidad says ...
  MASA MULA2 HUBBY BELIKAN MESIN JAHIT DULU, BENDA NI LA YANG ANTARA TERAWALNYA KITE MEREKA-CILOK, DULU SUKA HABISKAN MASAA KAT SATU KEDAI PAK CIK YG JUAL IKAT RAMBUT, SBB NAK TENGOK PATEN BARU, MURAH PULAK TU, RM2/ EACH,

Reply | Posted on 6/10/2010 4:51:18 PM
 
maya replies ...
  haha! paling senang nak buat ni kan.... tapi saya banyak beli gak sebab beli lagi senang.. kakakaka..

Reply | Posted on 6/11/2010 9:36:46 AM
 

odah says ...
  Salam

Dulu2 zaman anak dara suka jahit benda ni, tp dah kawin dah ada anak dara malasnya...ish ish nak kena semangat sikit...

Reply | Posted on 6/11/2010 12:13:27 AM
 
maya replies ...
  saya pernah buat gak dulu.. tapi taklah banyak.. buat satu dua je untuk pakai sendiri.. :D

Reply | Posted on 6/11/2010 9:35:51 AM
 

rina says ...
  comeiiii... anak aku pun ada gak balik dengan getah kaler oren tu kat rambut. aku slalu potong ngan gunting jer sebab susah nak bukak.

Reply | Posted on 6/11/2010 8:29:25 AM
 
maya replies ...
  hah! rambut lurus pun susah nak bukak... inikan pulak rambut kinting... sian melly..

Reply | Posted on 6/11/2010 9:32:57 AM
 

lyein says ...
  getah tempe kan?? aku yg pki getah tu psl aku sendiri yg dok umah sll ilangkan..last2 g kt tombol pintu, amik getah tempe..keekeek..dhia takd erambut lg..kalo ade pn pjg ke belakang je, dpn menten jenddd...huhuhuhuh

Reply | Posted on 6/11/2010 9:23:41 AM
 
maya replies ...
  a'ah ler getah tempe.. aku kalau tgk anak aku pakai getah tu, rase kesian jer.. :D poyo je..

lelame nanti panjang ler rambut dhia tu.. rambut melly panjang pun tak nampak panjang sebab semua terangkat ke atas.. dah ler memang tak berapa nak panjang.. (tu pun ade terasa cam nak potong bile susah nak sikat, bersimpul2)

Reply | Posted on 6/11/2010 9:35:19 AM
 

tinihani says ...
  hahaha sama la ngan hannah.. 10kali beli.. 10 kali hilang... last2 yang mama dia buat baru dia tak hilangkan... banyak sebenarnyakan boleh kita buat dengan kain perca ni. rajin ngan tidak aje

Reply | Posted on 6/11/2010 9:32:00 AM
 
maya replies ...
  a'a.. memang banyak & memang kene rajin - rajin cari idea & rajin jahit & rajin try & rajin segala-galanya... erk!

tini.. bila nak sambung plan yg tak jadi hari tu? :D

Reply | Posted on 6/11/2010 9:39:34 AM
 

mamawidad says ...
  ha ah, maya, anak kita sama je, hero yang sulung tu kalu rambut panjang, jadik kembang, rambut fesyen mawi la kalau time sekolah, dulu masa kecik2 org panggil kakak sbb rambut kembang... baby kite ggril tu kecik lagi 9mons, rambut ciput, mama ni macam2 idea nak buat ikat rambut, la ni buat head band je la

Reply | Posted on 6/12/2010 9:56:01 AM
 

Melissa says ...
  hey, is the hair scrunchies for sale? if yes, how much is one? i am interested in getting one :)

Reply | Posted on 6/14/2010 5:32:08 PM
 

ina says ...
  ari ni saya puasa.. tp tgk hasil kerja maya.. jadi kenyang... seronok betul

Reply | Posted on 6/16/2010 1:14:55 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 7 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server