HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Dari kain perca ke penanda buku
Wednesday, June 09, 2010
Posted on 10:59:30 AM | 12 Comments

Fabric scraps bookmark

Ok. Sebab kain ni sayang nak buang walaupun kecik-kecik, jadi saya kumpul-kumpul masuk dalam kotak. Bila dah nak penuh mula gelabah cari idea nak buat apa. Haha! Tipu je. Tak gelabah pun. Saya buat untuk hilangkan stress.

Fabric scraps bookmark

Pilih-pilih kain dan cantum-cantum. Inilah yang paling simple dapat dibuat dari kain perca yang ada. Seronok tau bila cantum-cantum kain kecik-kecik ni. Di tengahnya adalah interfacing yang keras sedikit, dan di belakangnya saya lapiskan dengan kain perca juga.

Kalau nak tengok lagi orang cantum-cantum kain perca kecik-kecik ni, boleh tengok ni: Tinihani buat surat chenta dan MyBotang buat kad.

Best kan?


Made by Maya, Kain Perca, Patchwork | 12 Comments
 

zam says ...
  huhuhu..
ape2 pun leh jd klu maya yg bikin....
kretif n cantikk......

Reply | Posted on 6/9/2010 12:36:34 PM
 

Myza says ...
  Kombinasi warna yang sangaaaaaat cantik.
Sapelah yang bertuah dapat nih. Dari designer fabric tu, jangan main-main..

Reply | Posted on 6/9/2010 12:37:16 PM
 

suzie says ...
  OH sooo yummmyy..

Reply | Posted on 6/9/2010 12:57:08 PM
 

suzie says ...
  errr..nak cop se boleh?
haha..tak malu..
anyway, dpt idea dah nak perabih perca2 tu sumer

Reply | Posted on 6/9/2010 12:58:37 PM
 

salina says ...
  ermmm..kretif...dannn...sungguhhh rajinnnnnnnnn...

Reply | Posted on 6/9/2010 2:23:09 PM
 

MyBotanG says ...
  kawaiii.. !!

Reply | Posted on 6/9/2010 3:58:15 PM
 

Zura says ...
  comel mai! aku suka ribbon kat atas tu gak :)

Reply | Posted on 6/9/2010 6:57:11 PM
 

maya says ...
  tq tq tq!
rase nak buat banyak-banyak-banyak lagi..
haha!

Reply | Posted on 6/9/2010 10:44:29 PM
 

ifar says ...
  Assalamualaikum Maya,
hai..just nak tanya, mana Maya dpt kain cotton yg lawa-lawa tu?
Boleh recommend kedai yg ada kat M'sia ni?
Thank you =)

Reply | Posted on 6/10/2010 1:27:00 AM
 
maya replies ...
  salam ifar..
kain2 tu semua saya beli dengan zura lovemelots.. pegilah tengok.. memang boleh giler.. :D

Reply | Posted on 6/10/2010 8:59:07 AM
 

zu_e9 says ...
  waduh..rajinnya...cantik..
mmg kreatifla...ada sj idea tuk kain perca ni..

Reply | Posted on 6/10/2010 3:05:22 PM
 

ifar says ...
  wow!mmg lawa..sesuai utk craft...
thanx Maya for the info! =)

Reply | Posted on 6/10/2010 9:53:38 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 14 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server