HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

l.b.s.g.a.g.a.l
Friday, June 04, 2010
Posted on 4:09:56 PM | 7 Comments

saya tak expect pun movie tu akan sama tahap dengan buku. tapi ianya jauh-jauh-jauh lebih teruk walaupun sekadar dari apa yang saya expect. walaupun trailer dia sangat-sangat-sangat best dan ost pun sangat-sangat-sangat best.

saya harap sangat ada pengarah yang lebih creative (dan teliti) yang akan mengarah cerita ni lain kali.

ok.. tak yah ulang banyak kali.. sila gugle: review lagenda budak setan the movie.
i'm not alone...


*

---------------------------------------------------------------------------------------
bawah ni update on 8 june, sebab masih tak puas hati lagi.. :P
---------------------------------------------------------------------------------------

kene letak gak lah link ni untuk rujukan mase depan...
Lagenda Budak (tak berapa) Setan.
KENAPA ANDA TAK PERLU MENONTON FILEM LAGENDA BUDAK SETAN

* kalau jumpa review best lagi, saya sambung lagi...
* kalau saya ada kuasa, saya akan tukar pengarah


Corat-Coret, Fiction | 7 Comments
 

l i z says ...
  biase lah.. mane boleh 4 buku nak masuk dlm 1 movie

Reply | Posted on 6/8/2010 7:14:54 AM
 
maya replies ...
  tak jugak... saya tak ingat dah pun plot2 dlm buku tu..
tak expect sama ngan buku pun dah frust nonggeng.. apetah lg kalau expect nak sama ngan buku.. :P

ni problem ngan skrip & scene yg tak kene.. haha! tu je.. masalah ngan lakonan yg tak sampai..

Reply | Posted on 6/8/2010 9:07:15 AM
 

m-i-o says ...
  sy tak pernah baca pun buku lagenda budak setan ni. tak tau apasal. padahal ahadiat akashah memang glemer gile dulu, kan?

sy masa tgk trailer kat tv - wow! rasa macam gempak gile cite ni, nak pulak lagu dia memang membuai2 gitu. nak2 pulak ada lisa surihani yg cute tu :P

pastu tengok2 sana sini org review kata tak best. especially pembaca setia ahadiat akashah la.

anyway, sy blum pi tengok lagi :P

Reply | Posted on 6/8/2010 9:11:50 AM
 
maya replies ...
  awak memang suka bace buku ilmiah.. kan? kan? sbb tu tak amik pot pun buku ni.. saya bace pun nasib sbb ade kawan yg ade buku ni.. buleh menumpang sekaki..

saya rase elok awak ulang2 je tgk trailer tu.. trailer tak sampai 3 minit tu, lagi masuk ke jiwa dari cerita 1 jam 45 minit yg ntah ape2.. tapi kan.. kalau tak pernah baca buku tu saya rase, lg tak paham kot..

eh eh.. tapi takpe, tgk je laa.. cuma jgn expect ape2..

Reply | Posted on 6/8/2010 9:31:46 AM
 

mushroom says ...
  saya rasa lagi baik amik khabir bathia jadi director.. scene sangat buruk lah!

lisa dengan farid macam tade chemistry..
tapi saya suka Que berlakon!
apa pun ost sedap giloss..

lupa lak..only my dua kupang :

Reply | Posted on 6/8/2010 5:48:42 PM
 
maya replies ...
  khabir bahthia dah terbukti buleh buat pilem cinta kan.. kalau dia buat mesti best.. sedangkan 3 love stories buleh masuk dlm 1 movie, inikan pulak 1 cerita kan.. hehe..

tak suke lah FK kat cite ni.. dia terlebih cool utk jd setan ataupun pencinta.. x kene langsung.. lisa banyak mumbling.. tak jelas ape dia kate.. baik lagi rita rudani, walaupun cakap cam dalam kelambu, tp jelas satu2... que ok, cuma director dia over, 1 scene tu je belasah lisa habis2 an... over lah.. eh.. kate nak cepat, buleh pulak scene tu lama eh..

cerekarama jauh lg baik dr ini movie..

Reply | Posted on 6/8/2010 10:54:06 PM
 

rina says ...
  bukan setakat pengarah, pemilihan pelakon pun tak best. ruginya tengok...dah la cerita tu di kira lagenda masa remaja2 dulu...hero tak setan sgt, muka pun tak berapa nak setan...hahaha...rasanya shinchan lagi mcm budak setan..

Reply | Posted on 6/11/2010 3:07:53 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 8 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server