HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Cis!
Wednesday, May 26, 2010
Posted on 8:33:26 PM | 21 Comments

Macam biasa, pagi-pagi nak pergi kerja, ada saja aktiviti terlambat. Hidup macam tak lengkap kalau takde drama pagi.

Tambah pulak bila enjin keter tak boleh start. Sudah! Nasib baik sekolah Elman belakang rumah je. Apa-apa hal boleh hantar jalan kaki dulu. Tapi takpe, macam biasa, mesti dapatkan khidmat nasihat orang utama dulu. Saya pun call suami saya yang dah selamat sampai pun di tempat kerja. Lagi pun semalam dia yang hantar pi car wash. Tak terasa macam bateri kong ke?

Saya: Papa! Kereta tak boleh start.

Suami saya: Alarm hidup tak?

Saya: Ek eleh.. Tak mencabar betul soalan tu kan. Mestilah tak hidup.

Suami saya: Gear P tak?

Cis! Cis! Cis! Sabotaj tau. Habis tercalar pengalaman 10 tahun pemanduan saya. Accident pun tak macam ni rasa kecewanya... Terus saya teringat cerita-cerita lady driver.

Saya: Apesal papa letak R?

Suami saya: Hahaha!

Gelak pulak. Isk! Saya tak pernah lupa nak letak gear P bila parking tau... Tak aci cam ni.. Sib baik belum call mekanik.


Corat-Coret, Kisah Saya | 21 Comments
 

syazwaniadnan says ...
  kak maya, agaknya mmg sesetengah lelaki gitu kot. lupa nak letak kt P.
penah gak jadi gini kt wani. kalut sungguh. rupanya abah terlupa nak betulkan gear tu ke P. ha ha ha

Reply | Posted on 5/26/2010 9:22:38 PM
 
maya replies ...
  oo.. pernah jadi camtu gak eh ... mane kita nak jangka kan.. sbb kite selalu letak P..

Reply | Posted on 5/27/2010 5:36:13 PM
 

wan says ...
  wan pon pernah mngalaminya.. oh sgt cuak.. tengok3 eh gear R ke.. pa daaaa

Reply | Posted on 5/26/2010 9:55:52 PM
 
maya replies ...
  haha! kalau kene kat tempat lain cuak gak kan.. ni kat umah seniri tak ler cuak.. cume rase aiseh... je..

Reply | Posted on 5/27/2010 5:37:06 PM
 

Azie MyLT says ...
  R.... ????? dangerous giler tu.. patutler engine x hidup.. if hidup, harus mengundur x hengat...

Reply | Posted on 5/26/2010 9:57:12 PM
 
maya replies ...
  a'a.. ciri2 keselamatan yg sgt bagus.. kalau tak, mau melompat..

Reply | Posted on 5/27/2010 5:37:43 PM
 

TTM says ...
  i pun pernah kena...kat public pulak tu..siap panggil RACV lagik..bila dia dtg check..gear kat R..hehehe malu siott!

Reply | Posted on 5/27/2010 7:08:26 AM
 
maya replies ...
  hahahahha! pernah bace tu mase u tulis pasal lesen memandu ari tu.. hehehehe!

Reply | Posted on 5/27/2010 5:38:21 PM
 

MyBotanG says ...
  hehehehe..tension ek.. dah ler lambat, adeeee aje bende x kena.. uhuhu i geram sungguh if hubby i pakai keter i and adjust itu ini.. like seat position, rear view mirror..but yg i paling HOT skali is dia pasang radio volume full blast and x tutup/reduce volume before tutup engine.. biler i start jek keter.. mak oii!! tercampak dr seat.. cause radio full blast!!! :(

Reply | Posted on 5/27/2010 8:06:00 AM
 
maya replies ...
  hah! betul tu.. seat & mirror sah2 berubah.. kalau radio full blast... howoo.. memang tercampak dr seat betul lah..

Reply | Posted on 5/27/2010 5:40:19 PM
 

Cheau Yun says ...
  ketawa kuat saya belum habis baca!

Reply | Posted on 5/27/2010 4:12:38 PM
 
maya replies ...
  :)) baik ketawa tau.. jgn lupa tutup mulut dgn tangan.. hehehe

Reply | Posted on 5/27/2010 5:40:46 PM
 

euphoria says ...
  aduilaaaa penat ketawa baca nih...

Reply | Posted on 5/27/2010 4:19:39 PM
 
maya replies ...
  hihihi... ketawa penawar duka..

Reply | Posted on 5/27/2010 5:41:11 PM
 

ros says ...
  ahaks....ros n hubby pun pernah kena kat umah pagi nak kuar keje... siap dah beli bateri lain ingatkan dah kong...panggil mekanik bagai...dia tgk upanye N gear...hahaha...lawak betul... ~gelak untuk diri sendiri~...hehe

Reply | Posted on 5/27/2010 5:26:51 PM
 
maya replies ...
  hadoii.. lagi sian sebab sampai beli bateri keter bagai.. tapi takpe.. pasni mesti ingat..

Reply | Posted on 5/27/2010 5:42:07 PM
 

ayu says ...
  haha..tu mesti sengaja sabotaj. Geram je kan..hihi :)

Reply | Posted on 5/27/2010 6:32:40 PM
 

ros says ...
  ye la maya...mmg betul2 jadi peringatan buat kami..hehe

Reply | Posted on 5/27/2010 6:58:11 PM
 

wani says ...
  maya...memg nak tergelakk ,tkleh tahan..lawak betoollll..hmm napa yee semenjak dua menjak ni mama elman jadi cemtu....renung2kan..tanda2 lanjut ....tettttt ...hikhiksss

Reply | Posted on 5/27/2010 10:19:53 PM
 

iamja says ...
  hahahhaha... aku penah mengalaminya.. suspen siot.. yelah selama nie aku bawak manual.

Reply | Posted on 5/28/2010 2:44:01 AM
 

hoyoyi says ...
  must ask ur husband always put at P, that is so dangerous... =__=

Reply | Posted on 5/29/2010 10:45:09 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 11 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server