HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Pouch untuk buku dan GPS
Friday, May 21, 2010
Posted on 8:12:21 AM | 27 Comments

Tak banyak kain perca dari designer cotton yang saya ada. Lagi pun, mana-mana dress yang saya buat, kebanyakannya memang betul-betul cukup-cukup untuk dress tu.

Walau pun tak banyak, adalah sikit kain perca tu, cukup jugak untuk saya buat pouch GPS saya yang tak berbaju sejak mula-mula beli dulu. :D Ok. Nampak tak kerawang tu tak center? Nama pun kain perca kan, bukan boleh pilih-pilih. Tapi itulah modal QA saya untuk tidak mencomelkan pouch GPS saya ni. Takpe. Takde kesan pun.

Ade poket kat depan. Boleh isi duit. Atau resit. Atau name card. Atau parking card. Atau apa-apa aje yang cute dan nipis. :P

Eh eh! Tahu tak ini first time saya guna interfacing? First time pun saya beli, 2 minggu lepas.. Heehehe..

Saya juga sempat buat pouch untuk buku, dari scrap yang lebih besar. Tapi bukan designer fabric lah. Sanggup tau tak sambung baca buku malam tadi sebab nak buatkan case untuk buku kesayangan. Tak habis-habis Dear John - eh! saya baca buku memang lama. Slow reader orang putih kata. Dah ler slow, suka pulak tu baca ulang-ulang.. Tengok.. tengok... macam dah terasa nak tengok movie dia lagi pulak. :P

Sebab scrap tu besar, makanya saya tak buat lah cantum-cantum kain tu, jadi nampak kosong. Jadi letakkan applique pokok berdaun jarang di atasnya. *Masa ni jeles ngan Tinihani dan Anique sebab mereka ada free motion foot. Jadi saya buat yang ringkas-ringkas je sudah lah hoh! :P*

Benang pun malas nak tukar pakai yang gelap sikit bagi naik seri.
TAPI..... comel tak? comel tak?

Dah!


Made by Maya, Book Cover, Patchwork | 27 Comments
 

kaezrin says ...
  comel sgt..aku nak pouch buku tuh..sesuai utk isi buku aku kehulu kehilir..pls pls...:)

Reply | Posted on 5/21/2010 10:15:52 AM
 

TTM says ...
  comelllllllll!!

buatkan i 2 hehehe

Reply | Posted on 5/21/2010 10:22:56 AM
 

rina says ...
  tapi tapi... pasal aku rasa boring tengok dear john tu ek. hahahaha

Reply | Posted on 5/21/2010 10:42:09 AM
 

fathiah says ...
  cutenyaaa akak buat..+ finishing yg sangat kemas!! jelesnyaa..akak guna kain keras ker? best nyaa kalau ada tuturial..

Reply | Posted on 5/21/2010 10:43:05 AM
 

Juju says ...
  cantiknya...lg cntk i pun gler Nicholas Spark..DVD tu da ada...tp xde sempat lg nak tgk..

Zura..buatla tutorial..nk gak buat pouch utk buku cmtu..

Reply | Posted on 5/21/2010 11:25:47 AM
 
maya replies ...
  errr... saya maya.. ;)

Reply | Posted on 5/21/2010 11:38:43 PM
 

Jaja OST says ...
  cantik!! always admired akak punya kerja jahit-menjahit. pokok tu cute je ^^

Reply | Posted on 5/21/2010 11:32:09 AM
 

anasfadilah says ...
  comellll!

Reply | Posted on 5/21/2010 12:13:43 PM
 

diesha says ...
  ahaa comel.... :)

Reply | Posted on 5/21/2010 12:42:37 PM
 

Yati says ...
  Comel..! :D

Reply | Posted on 5/21/2010 1:53:46 PM
 

hafizah says ...
  Cantiklah Maya,

Interfacing tu jenis yg tebal lah yer..next project nk buat bag utk my lappy mini lah...boleh pakai interfacing..sbb i pikir nak pakai batting sblm ni..punyalah tktau jahit..hehehe

Reply | Posted on 5/21/2010 2:53:12 PM
 
maya replies ...
  tak lah tebal sangat pun... tapi nyonya kedai tu kate, ade 2 jenis, 1 lembut 1 keras.. saya pilih yg keras... nx time pegi lg nak beli yg lembut sikit pulak..

Reply | Posted on 5/21/2010 11:40:14 PM
 

a.n.i.Q..u.e says ...
  eshhh ... kalau dah terrer tu .. memang terrer juga la ... semua benda yang u buat selalu kemas dan cantik ... even tak pakai free motion foot ... pokok dan daun tu tetap cantik dan cool ...

Reply | Posted on 5/21/2010 3:55:07 PM
 

cik as tote boutique says ...
  memang cantik,
seni tetap seni ...maya ni kaki novel ke:)

Reply | Posted on 5/21/2010 5:42:02 PM
 
maya replies ...
  tak pun.. setahun buleh bace 1-2 novel jer... hahaha!

Reply | Posted on 5/21/2010 11:40:48 PM
 

SekociNorlie says ...
  saya admire hasil tgn awak..perca2 pun marbelesss..huhu bila la jejari ni nak lemah gemalai...

kesempatan ni nak ucap terimakasih saya guna template awak..cuma bila nk update x tau..heheeh thanks sis..

Reply | Posted on 5/21/2010 9:48:57 PM
 

maya says ...
  thanks dear frens, for the lovely comments. i really appreciate it..

;)

Reply | Posted on 5/21/2010 11:41:51 PM
 

Aisyah says ...
  Waa.. mmg comel! Kalau tgk 1-1 design fabric, mmg lain tp biler digabung.. alahai.. comelnye.. biler laa mate nih nak ade seni.. asek tgk org punye cantik tp sendiri tak menjadi.. uhuks~ hehe!

thanks for sharing!! :D

Reply | Posted on 5/22/2010 1:11:33 AM
 

KI says ...
  betul macam semua org cakap..

memang CANTIK!!!

:)

Reply | Posted on 5/22/2010 1:23:36 AM
 

erin says ...
  Definitely cute Maya !!! The tree no need to be perfect cause imperfection = craft plus creative plus original, right? hehehee....

Reply | Posted on 5/22/2010 6:55:27 AM
 
maya replies ...
  agreed.. mane dapat formula ni? hehe..

Reply | Posted on 6/9/2010 5:02:54 PM
 

wan says ...
  wow! comei nyaaa.. tengah cari idea jugak nak jahit pouch utk gps utk husben nihhh... maya tak nak share tutorial ke? hehe.. wink*wink*

Reply | Posted on 5/22/2010 9:20:36 PM
 

meandbaby says ...
  Mai..
nak oder baju utk incik GPS aku boleh?
janji tak de warna pink...
incik GPS aku tu..tak suke warna pink..
hehehe

Reply | Posted on 5/23/2010 6:20:41 PM
 

cik_maz says ...
  sumpah comel! terbayang2 mini lappy saya dlm pouch tu. kawaii~

erm.. cik maya amik tempahan x?

Reply | Posted on 5/24/2010 11:51:53 PM
 

ena says ...
  comellll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sukanyaaaa!!! nak satuuuu!!!!!!!

Reply | Posted on 5/25/2010 5:40:49 PM
 

Royal Shopping Arcade says ...
  comel sgt!!buat bekas laptop pun bestnya.pandainya menjahit and mencantum2..
sungguh berseni.ni baru crafty not just a tailor.
craftlor.hehe

Reply | Posted on 6/12/2010 1:08:40 PM
 

cu734ngel says ...
  huhuhuhu cantiknyaaaaaaaaa.!!!!!!

Reply | Posted on 10/6/2010 11:37:07 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 10 + 3 =
 

 
Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2018. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server